Het groot leerkrachtenteam van de afdeling Centrum kan maximale aandacht aan elk kind schenken dankzij comfortabele klasgroepen en klaswerking op maat van elk kind.

De comfortabele klasgroepen hebben een positieve impact op het welzijn van de kinderen en hen helpen zich op hun gemak te voelen in de klas, wat de leerprestaties kan bevorderen.

Het aanbieden van een uitdagende leeromgeving is essentieel om kinderen te motiveren en hun nieuwsgierigheid te prikkelen. Dit kan onder meer betrekking hebben op projectmatig leren, leuke en leerrijke activiteiten en stimulerende leermiddelen. De klaswerking wordt aangepast aan de behoeften van elk kind. Dit kan betekenen dat er differentiatie is in lesmethoden, tempo en inhoud om ervoor te zorgen dat elk kind optimaal kan leren.

We streven naar een vloeiende overgang tussen de kleuterschool en de lagere school. Dit wordt bereikt door nauwe samenwerking tussen kleuter- en lagere schoolteam, en ook door gezamenlijke activiteiten die de overgang vergemakkelijken.

Bij ons staat de leerling centraal. We geloven sterk in de kracht van individualiteit en begrijpen dat elk kind zijn of haar unieke reis naar kennis maakt. Dankzij onze comfortabele klasgroepen kunnen we een omgeving creƫren waarin elke leerling zich gehoord en gezien voelt. Dit betekent dat we in staat zijn om de nodige tijd en aandacht te besteden aan de persoonlijke groei van elk kind.

Op onze school gaat het niet alleen om het bijbrengen van kennis, maar ook om het cultiveren van de vaardigheden en attitudes die onze leerlingen nodig hebben om succesvolle en verantwoordelijke wereldburgers te worden.