0 Comments

Een belangrijke pijler van onze schoolvisie is communicatie. In onze snel evoluerende wereld is effectieve communicatie van het grootste belang om ervoor te zorgen dat onze school goed functioneert. We moedigen alle betrokkenen aan om deze communicatiekanalen actief te gebruiken en betrokken te blijven bij het onderwijs van uw kind.
Ook willen we onze leerlingen vaardig maken in het gebruik van media zodat zij deze ook correct leren hanteren.

Smartschool is ons digitaal leerplatform. We gebruiken het om boodschappen naar ouders te sturen. Ouders kunnen via Smartschool makkelijk berichten sturen naar een klasleerkracht, de zorgjuf, de directie, … Je kan Smartschool raadplegen via de browser maar ook installeren als app op je smartphone. Het is tevens ook een bron van allerlei schoolse informatie.

Minstens 2 keer per schooljaar organiseren we een oudercontact. Dit is een gelegenheid voor ouders en leerkrachten om met elkaar in gesprek te gaan, zorgen te delen en te werken aan een gedeelde visie voor de ontwikkeling van onze leerlingen.

Maandelijks verschijnt onze schoolkrant. Hierin vertellen we over de activiteiten die gebeurd of gepland zijn. Het is ook een manier om op de hoogte te blijven van belangrijke data en geplande activiteiten.

Zowel op papier als digitaal bieden onze planningen een overzicht van belangrijke data, activiteiten en evenementen. Dit stelt iedereen in staat om zich goed voor te bereiden en niets te missen.

De schoolagenda is niet enkel een planningsinstrument maar er kunnen ook snelle boodschappen uitgewisseld worden tussen leerkracht en ouder.

Het weekschema in de kleuterschool verduidelijkt de activiteiten die de volgende week gepland zijn in de kleuterklas. Het is ook communicatiemiddel tussen ouder en kind. :

De leerlingen van het 5e en 6e leerjaar hebben hun eigen Chromebook. Deze technologische hulpmiddelen zullen de leerervaring van onze oudere leerlingen verrijken en hen voorbereiden op de digitale wereld van de toekomst. In de kleuterklas hebben de kleuters iPads om digitaal vaardiger te worden.

 

Categories: