Kamperen op school

De 3e kleuterklas is van donderdag 22 juni op vrijdag 23 juni blijven slapen op school. De kleuters lieten zich op donderdag na het spelen en ravotten een bord spaghetti heel goed smaken en als dessert kregen ze een lekker ijsje! Samen keken we nog naar een leuk filmpje om even tot rust te komen voor het slapengaan.
Na een rustige maar korte nacht konden we ’s morgens genieten van een lekker ontbijt.
Op vrijdagmiddag kreeg iedereen als verrassing lekkere frietjes. Mmmm… wat hebben die gesmaakt!
Moe maar tevreden gingen we op vrijdag terug naar huis toe!
Het kamperen werd een toffe, gezellige boel die we ons nog lang zullen herinneren!
Meer foto’s kan je vinden bij het fotoboek van Sombeke.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Kamperen op school

Schoolreis

We hebben er lang naar uitgekeken en eindelijk was het zover! We gingen op schoolreis naar een hele leuke binnenspeeltuin. Daar konden we ons een hele dag ten volle uitleven op de verschillende speeltoestellen. Klimmen, bouwen met blokken, in het ballenbad, op de glijbaan,… en nog zoveel meer… Wat was het een hele leuke dag! Moe maar heel tevreden gingen we naar huis.

Meerdere foto’s kan je zien op de website.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Schoolreis

Rollebolle

Op vrijdag 2 juni zijn we met de oudste kleuters in de namiddag gaan sporten in de Meermin. De kleuters mochten allerlei oefeningen uitvoeren en laten zien dat ze goed konden klimmen, springen, fietsen, hun evenwicht behouden en nog zoveel meer… Ze konden echter niet wachten tot het hun beurt was om op het grote springkasteel te springen en glijden.

Het was een hele leuke dag vol avontuur… Meerdere foto’s kan je zien op de website.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Rollebolle

Ik vind je lief dag

Woensdag 24 mei hadden we voor de 2e keer een ik-vind-je-lief-dag met de kleutertjes van Sombeke. De kinderen mochten een persoon meebrengen naar school die ze ‘lief’ vinden. Dit alleen al was voor sommige kleuters een hele opgave, want we vinden uiteraard iedereen lief van onze familie.

Dit jaar hadden we besloten om samen op tocht te gaan. Nee, niet zomaar een tocht, maar een sneukeltocht. Onze eerste stop vond plaats in de Kapelwijk. De kleuters konden naar hartenlust spelen op de speeltuin terwijl de volwassenen konden genieten van een drankje en een lekkere wafel. Via pijlen van superhelden moesten ze daarna zelf de weg terugvinden naar de volgende stopplaats. Dit was uiteindelijk op onze speelplaats waar ze konden genieten van een lekkere tas warme soep.

Het was een hele leuke voormiddag. Moe, maar met vrolijke gezichtjes, ging iedereen naar huis. Bekijk zeker onze toffe foto’s op de website.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Ik vind je lief dag

Bezoek aan de kinderboerderij ’s Sweigers

Met de lente op komst begint er op een boerderij ook heel veel nieuw leven te groeien. Het leek ons dan ook een geweldig idee om dat eens van dichtbij te mogen bewonderen. De weergoden waren ons in de voormiddag niet zo heel goedgezind, maar dat weerhield er ons niet van om er toch een hele leuke dag van te maken.

Na het drinken van een glaasje verse melk van de koe waren we klaar om op ontdekking te gaan op de boerderij. Zo gingen we de kleine lammetjes bewonderen en gaven we de geiten op de wei vers eten. Oh wat waren die kleine lammetjes schattig!

Ook de koeien, alpaca’s en paarden kregen vers eten. We mochten zelfs eens allemaal proberen om een koe te melken. Uiteraard was dit geen echte koe…

Zo hebben we ook nog allemaal in een tractor mogen zitten… Hebben we met een huifkar achter de tractor rondgereden… We hebben mogen spelen met de kleine tractors, springen op een springkasteel,… Kortom, het was een vermoeiende, maar een schitterende dag!!

Bekijk zeker onze foto’s op de website!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek aan de kinderboerderij ’s Sweigers

Schoolfeest 13 mei

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Schoolfeest 13 mei

Pasen

We werkten 2 weken rond het thema ‘Pasen’. Samen knutselden we een leuk paasmandje, werkten de oudste kleuters in een boekje, tekenden en schilderden we erop los…
In onze kring stond een leuke paasboom en samen luisterden we naar het paasverhaal. Op de laatste dag van ons thema was er echter iets gebeurd in onze klas. Er lag een kaartje onder onze paasboom en daarin stond dat er in de klas overal paaseitjes lagen verstopt. We gingen op zoek in de klas… Ieder kind vond een lekker chocolade eitje in de klas en dat stopten we dan in ons paasmandje.

Na een leuke, drukke periode kunnen we nu genieten van een welverdiende paasvakantie!
Vrolijk Pasen!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Pasen

Grootouders op bezoek in de klas

In de loop van de maand maart mochten er grootouders op bezoek komen in de klas. Zij speelden samen met de kleuters leuke spelletjes, maakten samen een lekkere smoothie of genoten van het luisteren naar een leuk verhaaltje.

Het was een telkens een fijne namiddag met de grootouder in de klas! Ben je benieuwd naar de foto’s ga dan zeker naar de website om de foto’s te bekijken.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Grootouders op bezoek in de klas

Pyjamadag

Op vrijdag 10 maart mochten alle kleuters in pyjama naar school komen. Nee, dit was niet omdat we een dutje gingen doen die dag, maar omdat we graag even wouden stilstaan bij de kinderen die te ziek zijn om elke dag naar school te kunnen gaan. Zij krijgen via de organisatie Bednet wel de kans om mee de lessen online te volgen van thuis uit. Hiervoor zijn we uiteraard heel dankbaar en we willen ons medeleven tonen door in pyjama naar school te komen!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Pyjamadag

Carnaval op school

Op vrijdag 17 februari vierden alle kleuters van Sombeke carnaval. We trokken die dag onze gekste kleren aan. Zo waren er op school knappe prinsessen, maar ook verschillende spidermannen, Mega Toby, een grote dino, verschillende figuren van Paw Patrol,…

Wij lieten onze gekke kleren aan elkaar zien en daarna wandelden we met alle kleuters naar den Dries. Samen dansten we op gekke muziek. Ook de ouders en grootouders die een kijkje kwamen nemen, dansten mee!

Het was een superleuke, maar vermoeiende dag… Dank u wel iedereen!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Carnaval op school