Sint op school

Donderdag 1 december was het eindelijk zover. We mochten uitkijken naar groot bezoek. Nadat de spiekpietjes ons al een tijdje in de gaten aan het houden waren, was het nu de beurt aan de Sint met zijn Pieten. Samen zongen en dansten we op leuke liedjes. We hadden die week geoefend om ook zo goed als Zwarte Piet op het dak te lopen. Samen met de Pieten hebben we nog eens over de daken gelopen en ‘cadeautjes’ in de schoorsteen gegooid.

De volgende dag kwamen we in de klas en de Sint had ’s nachts leuke cadeautjes gebracht! Zo hebben we nieuwe loopfietsen gekregen, maar ook Polly Pocket. Ook de autohoek heeft nieuwe auto’s gekregen en op de mat kunnen we nu met een heleboel speelgoed van Paw Patrol spelen. Voor op de iPad hebben we ook een tof educatief spel gekregen en nog zoveel leuke andere dingen… We speelden samen een hele dag met het nieuwe speelgoed.

Dank u wel Sinterklaas en tot volgend jaar!!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sint op school

Brief naar de Sint

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Brief naar de Sint

Natuuratelier

Dinsdag 18 oktober gingen we voor de 1e keer dit schooljaar naar Omi. Gelukkig hadden we die dag stralend weer want we gingen de dieren gaan verzorgen en we maakten een mooie herfstwandeling.
In de tuin van Omi kregen de kippen eten en verzorgden we het konijn dat een beetje ziek was. De kleuters mochten eikels rapen en aan de varkens geven want dat vinden varkentjes lekker.
Op de weide stond George de pony ons al op te wachten. Eens in de stal kreeg de pony zijn eten. Ook de varkens hadden een grote honger en kregen iets lekkers. Alsook de schapen kregen hun eten en Omi vertelde over de warme vacht van de schapen.
Onderweg naar school maakten we een heerlijke herfstwandeling en genoten we van de wonderen der natuur.
Neem vlug een kijkje bij de foto’s om meer te ontdekken van deze leerrijke namiddag.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Natuuratelier

Bosuitstap

Op dinsdag 11 oktober gingen we met onze kleuters naar het Verloren Bos in Lokeren.
In de voormiddag hebben we een mooie wandeling gemaakt en hebben we heel erg genoten van de mooie herfstkleuren in het bos, de rust en prachtige paddenstoelen. We zochten mooie blaadjes en veel kastanjes en eikels waarmee we gaan spelen en knutselen in de klas.
Onze wandeling bracht ons tegen de middag naar de speeltuin in het Bospark waar we onze picknick opaten en nog heel leuk gespeeld hebben.
Bedankt aan alle chauffeurs! Bekijk zeker onze foto’s op de website.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bosuitstap

Dierenweek

We werkten 2 weken rond het prentenboek ‘Mijn huisdier is een mammoet’. In het boek kwamen verschillende ‘regeltjes’ aan bod over hoe we een huisdier kunnen verzorgen.
De kinderen mochten gedurende die periode een knuffel meebrengen voor in de klas. Samen speelden we dan ook enkele ‘regeltjes’ na zoals in het boek. Zo moeten we bijvoorbeeld ons huisdier heel goed verzorgen. Kleuters lieten dan ook aan hun knuffel zien hoe ze goed hun tanden moesten poetsen. We maakten een portret van onze knuffel. We speelden samen met onze knuffel in de verschillende hoekjes. Onze nageltjes werden mooi gelakt. En nog zoveel meer…
Op dierendag mochten onze ‘echte’ huisdieren mee naar school. Zo werd er een kleutertje die dag met haar paard naar school gebracht! Hoe geweldig was dat!
Het waren 2 toffe weken, samen met onze knuffel in de klas!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Dierenweek

Superhelden in wording

We zijn het nieuwe schooljaar goed gestart! Iedereen was heel blij om de vriendjes terug te zien en de kleutertjes waren ook benieuwd om de ‘nieuwe’ klas te zien. Samen zijn we dan ook op ontdekking gegaan met ons nieuw klasvriendje ‘Hup, de kangoeroe’.

Op het einde van de startweek kregen we bezoek van ‘Sky’! £
Wie is dat? Sky is onze superheld die ons gedurende dit schooljaar gaat helpen bij het zoeken van onze krachten. We deden dan ook op het einde een leuk dansje samen met Sky!

We kijken er alvast naar uit om samen met jullie kleuters op avontuur te gaan! Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in?

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Superhelden in wording

De politie

Op maandag 12 september kwam er een echte politiewagen de speelplaats opgereden. Oh, wat was dat spannend! We hadden toch niets verkeerd gedaan!? Natuurlijk niet, maar de politie kwam ons vertellen wat ze precies allemaal moeten doen, hoe we een politieman en een politiewagen kunnen herkennen… En nog zoveel meer!

In de klas lieten we dan ook het thema duidelijk leven door een politiekantoor te bouwen en ander materiaal aan te bieden in de verschillende hoekjes. Heeft de boef de buit kunnen vangen? Of waren onze kleutertjes de boef te slim af?

Bekijk vlug de foto’s op onze website!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor De politie

Schoolfeest

Op zaterdag 23 april was Maya de bij jarig en dat konden we toch niet zomaar voorbij laten gaan. We maakten er een heel groot eetfestijn van met een heel tof optreden van onze kleutertjes.
Ouders, vrienden, familie konden genieten van heerlijke spaghetti en gelukkig was het zonnetje ook van de partij.
Voor het optreden maakten we van Maya haar verjaardag een groot feest! We verzamelden allemaal feestmateriaal door leuke dansjes te doen. Op het einde hadden we alles verzameld en barstte het feest pas echt los! Het was top en iedereen deed heel goed mee!
Dank u wel aan iedereen om er zo een geweldig feest van te maken!
Ben je benieuwd naar de foto’s? Neem dan snel een kijkje op de website.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Schoolfeest

Natuuratelier

Na een lange winterperiode keken we er met z’n allen naar uit om terug naar het natuuratelier te gaan. Omi vertelde over het ‘nieuwe leven’ dat nu beetje bij beetje terug wakker begint te worden. De bloemetjes beginnen terug te bloeien, de bomen krijgen terug mooie groene blaadjes, de dieren krijgen een jongen, vogels leggen een ei,…

We zijn dan ook de planten en dieren in Omi haar tuin gaan bewonderen. Er liepen zelfs al een paar kleine kuikentjes en 2 biggetjes rond.

Daarna maakten we een mooie natuurwandeling doorheen Sombeke. Op de weide van Omi liepen 2 kleine lammetjes. Oh, wat waren die toch zo schattig. Iedereen kreeg eten en de kleuters mochten het paard borstelen.

Neem vlug een kijkje bij de foto’s om meer te ontdekken van deze leerrijke namiddag.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Natuuratelier

Schoolfeest 23 april 2022

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Schoolfeest 23 april 2022