Bosuitstap

Op maandag 18 oktober gingen we met onze kleuters naar het Verloren Bos in Lokeren.
In de voormiddag hebben we een mooie wandeling gemaakt en hebben we heel erg genoten van de mooie herfstkleuren in het bos, de rust en prachtige paddenstoelen. We zochten mooie blaadjes en veel kastanjes en eikels waarmee we gaan spelen en knutselen in de klas.
Onze wandeling bracht ons tegen de middag naar de speeltuin in het Bospark waar we onze picknick opaten en nog heel leuk gespeeld hebben.
Bedankt aan alle chauffeurs! Bekijk zeker onze foto’s op de website.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bosuitstap

Spookjestocht in Sombeke

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Spookjestocht in Sombeke

Een BIJzondere start

 We starten het nieuwe schooljaar heel BIJ-zonder.
Dit jaar schooljaar staan samenhorigheid, respect naar elkaar toe, elkaar helpen, …centraal net zoals de bijen ook in het echt doen.
Tijdens de startweek zijn we samen op verkenning gegaan in onze school en hebben we gewerkt rond de afspraken in de klas en op school. Zo hebben alle kleuters ook een bijtje gemaakt die samen in de bijenkorf zitten. Samen zijn we allemaal vriendjes van elkaar die een heel schooljaar leuke avonturen tegoed gaan… We kregen in de loop van het startweek dan ook een ‘echte’ bij op bezoek. Wat was dit leuk! Sommige kleuters durven de bij zelfs een knuffel of een high five te geven.
We kijken er alvast naar uit om samen met jullie kleuters op avontuur te gaan!
Hopelijk hebben jullie evenveel zin als ons!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Een BIJzondere start

Sinterklaas

Op dinsdag 1 december kregen we bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. Onze kleuters hadden natuurlijk iets voorbereid: de kleuters van de Jules-klas dansten de stoere Pietenstyle voor Sinterklaas en de vrienden van de Rikki-klas hadden een leuk Pietenlied en een mooi versje over de mijter van Sinterklaas die kwijt was.
Na ons optreden vertelde Sinterklaas dat er geen stoute kindjes op Sombeke zijn alleen kleine deugnieten.
De kleuters toonde hun klas aan de Pieten en deze hadden nog een leuk beweging versje dat ze aan de kleuters leerde.
Op donderdag was het dan zover we mochten onze schoen zetten. Op vrijdag zagen we dat onze schoen leeg was en dat er cadeautjes en mokjes in de plaats lagen. Samen openden we de cadeautjes voor de klas. De jongste kleuters kregen een babypop, flesjes voor de pop met melk, een gezelschapsspel, een Bumba vloerpuzzel en het huis van Paymobile 123.
De oudste kleuters kregen verschillende materialen voor de lichttafel, polly pocket, een houten garage voor de auto’s. Onze kleuters gingen onmiddellijk spelen met het leuke nieuwe speelgoed.
Tijdens de speeltijd vonden onze kleuters nog een zak van Piet, daar zat nieuw speelgoed in voor de zandbak. Dat zal goed van pas komen als het opnieuw warmer weer wordt.
Dankjewel Sinterklaas en tot volgend jaar.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sinterklaas

Halloween

Traditie getrouw hebben we de vrijdag voor de herfstvakantie onze Spokentocht. Helaas is deze niet kunnen doorgaan omwille van de coronamaatregelen. 
Onze kleuters keken hier zo hard naar uit dat we besloten om die vrijdag toch Halloween te vieren in de klas.
Iedereen kwam verkleed naar school. Wat zagen ze er eng uit!
De Rikki-vrienden hebben lekkere soep gemaakt en de vrienden van de Julesklas hebben spinnen voor in de soep gemaakt. Dat was smullen bij de boterhammen!
Wie wou kon geschminkt worden. Tijdens de speeltijd hebben we gedanst op Halloweelliedjes. Het werd toch een heel leuke dag.
Hopelijk kunnen we volgend jaar opnieuw spokentocht.  

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Halloween

Uitstap naar het Bospark te Lokeren

Vol spanning stapten we maandag 5 oktober de bus op richting het bospark in Lokeren. Met onze laarzen en regenjas aan en de plastiekenzak in de hand trokken we het bos in.
We gingen op zoek naar de herfstsporen en schatten in de natuur en vergeleken de herfstvruchten in kleur en vorm. De veranderingen aan de bomen konden we ook goed waarnemen.

We kwamen ook verschillende diertjes tegen (een eekhoorn, een gans, een eend,…) en hadden geluk dat er ook een aantal paddenstoelen te zien waren. Daar mochten we naar kijken maar zeker niet aankomen! Na een flinke wandeling mochten we ons koek en drankje verorberen in het midden van de natuur op een boomstam.
Door de slechte weersvoorspellingen hebben we ons dagje ingekort maar konden we nog even afsluiten en genieten van de speeltuin.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Uitstap naar het Bospark te Lokeren

Dierendag

Dit jaar kregen we bezoek van een heel groot dier en een heel klein diertje. Op de speelplaats verwelkomden we de mama van Zoë en hun paard Pasoa. Alle kleuters waren onder de indruk. We leerden dat een paard geen poten heeft maar benen en dat ze hoefijzers aan haar hoeven heeft. Dat maakte een klakkend geluid op de stenen van de speelplaats. Na het bezoek van Pasoa zijn we binnen gegaan in de klas en daar maakte we kennis met Coco de hamster. Coco is een lieve hamster en het stoort hem helemaal niet om door alle kleuters gestreeld te worden. Ook rende hij rond in de kring in zijn hamster bal.
De vrienden van de Jules klas maakten de hamsterkooi van Coco schoon. Het oude zagemeel eruit, de bak uitwassen en het nieuwe erin. Daarna hebben alle kleuters aan Coco een zonnepitje gegeven. Dat is Coco zijn lievelingseten.
We maakten ook kennis met Waffie de blaffende en wandelende knuffelhond en een dansend knuffelkonijn.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Dierendag

Dag van de sportclub en afscheid van Marc, de klusjesman

De ‘Dag van de Sportclub viel bij ons samen met het bezoek van de schoolfotograaf. Daarom had iedereen zijn mooiste kleren aan ipv zijn sport tenu. We deden ons best om mooi naar de fotograaf te lachen. Na het bezoek van de fotograaf zijn we de sportieve toer op gegaan en hebben we met z’n alleen gedanst op de speelplaats en daarna gefietst. We sloten de voormiddag af met het bezoek van Marc de klusjesman. Het was zijn laatste werkdag en nu mag hij genieten van een welverdiend pensioen. We zwaaiden hem uit blaasden (bellen) veel geluk toe. Ook hadden de kleuters een dansje voorbereid.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Dag van de sportclub en afscheid van Marc, de klusjesman

Een schooljaar met een gouden randje

We zijn het nieuwe schooljaar gestart in het ‘GOUD’. Alles kreeg een gouden randje zoals onze verjaardagkalender. Maar ook onze kleuters kregen een gouden medaille om hen te verwelkomen in hun kleuterklas. Want al onze kleuters zijn goud waard!  We werkten in het thema welkom in de klas, maar dit schooljaar nomen we het ‘De Gouden Weken’. Dit schooljaar zetten we in op het goud dat we in onze handen kregen op 1 september, onze kleuters dus. We doen leuke opdrachten en bespreken deze met de kleuters. Zo smeden en kneden we de klasgroep om een fijne sfeer te creëren voor de rest van het schooljaar. We sloten de 2de week af met een gouden sterren parade. Ieder kleuter kreeg een goudenster en we benadrukte wat de kleuter al goed kan. Zo zijn ze allemaal fier naar huis gegaan met hun gouden ster.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Een schooljaar met een gouden randje

Afscheid derde kleuterklas

Het schooljaar zit er bijna op! Voor de kleuters van de 3e kleuterklas is dit een belangrijk moment want zij nemen afscheid van hun kleuterschool. Herinnert u zich nog hun eerste schooldag rond de leeftijd van tweeënhalf? Zie hen hier nu staan… Klaar om weer een grote stap te zetten… Ook al strooide Corona veel roet in het eten waardoor vele leuke activiteiten niet zijn doorgegaan… Toch wouden we dit moment niet zomaar voorbij laten gaan! Samen vierden we afscheid op de mooie Dries van Sombeke… Het was een bijzonder moment dat we ons nog lang zullen herinneren! Dank u wel iedereen!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Afscheid derde kleuterklas