Klusdag

Klussen, klussen, klussen…wat een top team! Dank wel voor al dat harde werk. Het resultaat mag er zijn. Een tuin die er weer piekfijn bijligt. En als de klimwand klaar is, zullen er heel wat enthousiaste kleuters van kunnen genieten. Dank je wel om deze projecten te bedenken en uit te voeren. We zijn super fier en dankbaar. Zonder jullie ondersteuning en uitvoering kwamen we nooit aan dit resultaat.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Klusdag

Kunstig bezoek aan het SMAK

We trokken er op uit naar een echt museum. Wauw… wat een avontuur. Daar stonden we dan aan het SMAK in Gent. We waren heel nieuwsgierig en vooral erg onder de indruk van al die mooie dingen. Eerst mochten we op stap met onze juf en keken we onze oogjes uit. Na een tijdje nam de gids ons mee op sleeptouw en werden helemaal ondergedompeld in deze kunstige wereld. Vol ideeën keren we terug naar onze school die we gaan toepassen om ook in onze klas een echt museum te maken waar onze mama’s en papa’s op het openklasmoment onze kunstenaars op hun beurt kunnen komen bewonderen. Nieuwsgierig? We kijken alvast uit naar jullie bezoek.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Kunstig bezoek aan het SMAK

Lammetjes

Er werd bij Oskar thuis een lammetje geboren.
Mama nodigde ons uit om een kijkje te komen nemen.
We aaiden het speelse lam en gaven het eten van een flesje. We keken met z’n allen vol bewondering.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Lammetjes

Bij de dokter

Vandaag kregen we bezoek van dokter Sophie De Munter. Ze liet ons even meekijken in haar dokterstas.
We luisterden naar ons hart en naar onze longen met de stethoscoop, de bloeddruk werd gemeten, verbandjes aangebracht,…
De aanzet voor ons nieuwe thema is zo gezet en we kunnen met de vele meegebrachte materialen zeker een dokterskabinet nabouwen in de klas om doktertje te spelen.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bij de dokter

Bezoek van 1LO

Vandaag kwamen de vriendjes van het eerste leerjaar langs. We mochten samen knutselen voor het bezoek van de Sint volgende week. Het werd een heel mooie pietenzak met briefje of versje. Wat was het een fijne namiddag die ze nog even afsloten door samen te spelen.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek van 1LO

Bosuitstap

Met onze laarzen aan trokken we naar het bos. Daar kwamen we meneer de Uil tegen en die was zijn vrienden kwijt. Tijdens onze wandeling kwamen we o.a. Lowie de vos en Bor de wolf tegen. We maakten voor hen een takkenconcert en een groot vogelnest van de blaadjes. Ook vulden we de dieren hun wintervoorraad aan met nootjes. En uiteraard hebben we ook geravot in het bos en hebben we genoten van de mooie natuur! We kwamen zwammen tegen, de vliegenzwam en de berkenzwam en ontdekten de mooie kleuren en vormen van de dwarrelende blaadjes.
Omdat we meneer de Uil zo goed geholpen hadden, mochten we in de namiddag op de speeltuin, joepie!

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bosuitstap

Dierendag

Vandaag vierden we de feestdag van Franciscus van Assisi, een echte dierenvriend. Daarom vieren we ook op 4 oktober dierendag. Op de afdeling Ruiter brachten enkele kleuters hun huisdier mee of een foto ervan. Het verhaal van Franciscus, de dierenvriend werd verteld in de klas.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Dierendag

Superheldendag

Wat zijn we het schooljaar super gestart. Iedereen was erg enthousiast om de vriendjes terug te zien en kennis te maken met zijn/haar klas en de juf. Terug samen spelen, babbelen, zingen, fietsen,…

We sloten deze volle eerste week af met een spetterende ‘Superheldendag’, aansluitend bij het jaarthema ‘Superhelden in wording’. De kleuters gaven het beste van zichzelf tijdens verschillende opdrachten: touwtrekken, blikken gooien, zakkenspringen, door het spinnenweb kruipen,…. Een applausje voor alle kleuters!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Superheldendag

Naar het natuuratelier

We ontdekten bij Omi heel wat nieuw leven, kuikens, biggen, lammetjes, …..
Op de wei kamden we de varkens en de pony.
De schapen kwamen knabbelen uit onze handen.
Weer een heel leuke beleving.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Naar het natuuratelier

Sneeuwpret!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sneeuwpret!