Een BIJzondere start van het nieuwe schooljaar

We zijn ons schooljaar BIJZONDER goed gestart.
Op de eerste schooldag maakten we kennis met onze klas en de vele vriendjes. We speelden samen in de hoekjes, luisterden aandachtig naar wat de juf allemaal te vertellen had, zongen samen liedjes,…. We knutselden samen bijtjes, leerden hoe de bijtjes honing maken,…
De eerste schoolweek sloten we samen af met de hele school. Samen dansten we met Bibi de Bijendans, proefden lekker honing, tekenden bijtjes op de speelplaats, vlogen rond als bijtjes, stopten stuifmeel in de honingraat, fladderden met de parachute…
Voor alle kleuters een dikke duim. Ze hebben deze opdrachten vol enthousiasme uitgevoerd.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Een BIJzondere start van het nieuwe schooljaar

Sneeuwpret!

Na een dagje sneeuw op zondag was onze speelplaats een echt sneeuwtapijt.
Jassen, mutsen en wanten aan en daar gingen we…lekker spelen in de sneeuw!
Bekijk zeker onderstaand filmpje om de kleuters in actie te zien:

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sneeuwpret!

Kerstverhaal

De kleuters speelden het kerstverhaal na:

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Kerstverhaal

Fran en Cis leren ons helpen

We kwamen in de speelzaal en daar waren onze vrienden Fran en Cis weer. Oh wat was dat allemaal.
Cis kon zijn jas niet dichtkrijgen, gelukkig was Fran daar om hem te helpen.
We kunnen deze twee maanden aan de slag met een helpertje te zijn voor elkaar en daarvoor dan een gouden eikel te verdienen.
We proberen zo zelfstandig mogelijk te zijn. Hopelijk lukt het ons Fran en Cis duimen alvast mee .
En ja hoor voor het flink opruimen en vrienden zijn van elkaar hebben we er alvast een gouden eikel gekregen van de juf. Deze hebben we al in ons doosje gestopt, nu ons best doen voor de volgende !

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Fran en Cis leren ons helpen

Bosuitstap

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bosuitstap

Onze eerste Omi-dag

Wat hadden we een super leuke dag! We waren helemaal klaar met regenjas en laarsjes aan om er tegenaan te gaan. Eerst een leuke rit met de bus en dan maakten we kennis met de hondjes van Omi. In de tuin van Omi ontdekten we kippen en hangbuikvarkentjes. Oh wat hadden ze een honger. En dan het leukste van de dag: we gingen op stap naar het bos. Springen in de plassen, stil maken in het stilte weggetje, kijken naar de beken., luisteren naar de kikkers. We werden nat maar dat deerde ons niet. Op bezoek bij de schapen, geiten en paarden. En dan een sprintje naar het huis van Omi. Wat smaakten de boterhammetjes aan het haardvuur. Dan genoten we van een verhaaltje over schaapjes en hun wol. We mochten wol wassen, weven, karden,… En toen waren we wat moe en gingen we terug naar school toe.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Onze eerste Omi-dag

Een schooljaar met een gouden randje

Alles staat in het teken van de kleur goud. De kleuters werden verwelkomt door een boog met gouden ballonnen en kregen een gouden medaille.
Louise en Victor (poppenkastpoppen) vertelden ons dat we goud waard zijn en zelfs dat we gouden medailles en gouden eikels kunnen verdienen wanneer we ons aan de gemaakte afspraken houden.
We kijken alvast uit waar de schatkaart ons naartoe brengt! We gaan op zoek naar de schatkist met de gouden eikels, samenwerken blijkt bij deze opdracht enorm belangrijk. Veel succes!!!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Een schooljaar met een gouden randje

Onze schooltuin

Ons schooltuin heeft even stil gelegen, maar vandaag zijn we terug van start gegaan.
We hadden de kleuters in de periode dat ze thuis waren de opdracht gegeven om te zaaien, met de boodschap als de school terug open ging mochten ze de plantjes meebrengen om in de schooltuin te plaatsen.
De kleuters deden erg hun best! We hebben tomaten, pompoenen, zonnebloemen, meloen, paprika, munt,… allemaal een plaatsje gegeven in onze schooltuin.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Onze schooltuin

Sint op bezoek

De zwarte pieten had er een rommeltje van gemaakt op de stoomboot. Sinterklaas had onze hulp ingeroepen en zag afgelopen donderdag 5 december dat het goed was. De jongens en meisjes van de afdeling Ruiter hebben de boot gelukkig terug opgeruimd en dit leverde hele mooie collages op.  Met onze versierde stoomboten op verwelkomden we de Sint en zijn pieten. De kleuters zeiden een vingerversje op, dansten en turnden voor de Sint. Bedankt Sinterklaas voor de mooie cadeaus en al het lekkers.Tot volgend jaar!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sint op bezoek

Integratie 1LO en 3KO

Wat waren we blij dat de vriendjes van het eerste leerjaar nog eens langskwamen? Samen wilden we ons voorbereiden op de komst van Sinterklaas. We waren klaar voor mooie versiering te knutselen. De juffen zagen mooie letters, leuke zwarte Pieten en een hele lange vlaggenlijn.
En gezellig was het zeker, we hebben heel wat kinderen zien lachen, praten en genieten van elkaars gezelschap !
Een hele leuke namiddag. En nu uitkijken naar het bezoek van de Sint.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Integratie 1LO en 3KO