5LO en Slinkachu

Slinkachu is een straatkunstenaar uit Groot-Brittannië, die ook al in ons land op bezoek is geweest. Hij maakt mini werelden in steden met zijn poppetjes. In kleine groepjes hebben de leerlingen van 5LO zelf zo een mini wereld nagemaakt met onze eigen poppetjes of diertjes. Bij de foto’s van al deze werelden staan op de fotopagina. 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor 5LO en Slinkachu

Uitvinders in 4LO

Uitvinder worden… dat is het droomberoep van vele leerlingen in het vierde leerjaar en ook van Joseph Herscher.
Bij hem is het al goed gelukt! Knotsgekke machines heeft hij al uitgevonden!
We bestudeerden zijn filmpjes en maakten tijd voor onze eigen kettingreacties. De ene actie zet een andere in gang. 
Onderzoeken, bouwen, opnieuw verbouwen, bijsturen. Uitvinden is een proces van verschillende dagen. Gelukkig met leuke resultaten! Je kan nog meer filmpjes zien bij de ‘foto’s’.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Uitvinders in 4LO

Monsters in 4LO

In het 4de werden we echte monsterdesigners. We bedachten zelf een monster, dachten na over zijn/haar uiterlijk en over zijn/haar karakter. ieder monster had zelfs een job! Nadien mochten we ons monster maken met kosteloos materiaal. We gingen aan de slag met kurken, doosjes, dopjes, touwtjes,… en toverden deze dingen om tot echte monsters. Als afsluiter deden we nog een spreekbeurt waarin we ons monstertje moesten voorstellen aan de klas.

dav

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Monsters in 4LO

Pieten kwamen meespelen in 1LO

De leerlingen van 1LO kijken echt uit naar de komst van de Sint. Ze gingen een brief posten en zijn aan het aftellen…
Ze hadden zelfs een spelletjesnamiddag…met Zwarte Piet!
Meer foto’s van deze momenten vindt je bij ‘foto’s’.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Pieten kwamen meespelen in 1LO

Bzzzz….bijtjes. De imker op bezoek in het tweede leerjaar.

Vorige week kregen de leerlingen een woordje uitleg van juf Katleen. Maar deze keer trok de juf een gek pak aan, haar kapruin. De juf kwam vertellen over haar bijtjes en wie er allemaal in haar bijenkorven leefden. Want in haar vrije tijd is juf Katleen een imker, iemand die voor bijtjes zorgt. We maakten kennis met de koningin, de darren en de werksters. We leerden dat iedereen zijn eigen taakje heeft binnen de bijenkolonie. Ook kunnen we nu een bijtje beter herkennen tussen al de andere insecten, we leerden de onderdelen van een bij en stonden stil bij hoe er een bijtje uitziet. Ook zagen we allerlei imkerspullen waarmee de imker aan de slag kan gaan. De imker zorgt goed voor de bijtjes. Uiteraard mochten we ook honing proeven… mmmm, lekker zoet! Wist je dat er trouwens twee verschillende soorten honing zijn? Dat kwamen we allemaal te weten. Ten slotte kregen nog enkele kinderen de kans om zelf eens de kapruin aan te trekken, dat was wel leuk! We zijn nu heel wat te weten gekomen over de bijenwereld en weten dat ze heel belangrijk zijn! De imker deed dan ook de oproep om zeker voldoende bloemetjes in de tuin te zaaien en te planten, zo hebben ze voldoende voedsel en kunnen ze nog lang rondvliegen! Bzzzzzzz…..

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bzzzz….bijtjes. De imker op bezoek in het tweede leerjaar.