2LOa kraakt de code!

In 2LOa werden de leerlingen uitgedaagd om de code te kraken. Ze kregen per groepje een kistje met een cijferslot aan.
Door middel van verschillende opdrachten konden ze de juiste code ontdekken.
Iedereen werkte heel goed samen en alle groepjes zijn er in geslaagd om de juiste code van hun kistje te vinden!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor 2LOa kraakt de code!

5LO op tweedaagse

Heel lang hebben we met de kinderen afgeteld naar het overnachten op school en vorige week donderdag en vrijdag was het eindelijk zo ver. We vertrokken ’s morgens met de fiets naar Lokeren waar we in 2 groepen gingen kajakken en spelen in het Bospark. Na onze fietstocht terug naar school konden we genieten van een lekkere BBQ. We zochten een slaapplaats op het grasveld of in de turnzaal en zetten onze tenten op. Wanneer we klaar waren, zongen we uit volle borst een hele reeks kampliedjes. Na een korte maar rustige nacht, konden we smullen van een stevig ontbijt. Alle klassen toonden zich als echte wetenschappers op het ‘Xperilab’. We kunnen alweer terugblikken op 2 mooie dagen om nooit te vergeten. 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor 5LO op tweedaagse

5LO onder stroom

In het wero-thema ‘Stroom nodig’ deed het 5de leerjaar heel wat interessante doe-lessen. Zo maakten de leerlinge hun eigen stroomkring en testten ze een zelfgemaakt waterrad uit.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor 5LO onder stroom

Receptie 1LO-6LO

Veel van onze kinderen deden hun communie of lentefeest. Dat lieten we op school uiteraard niet zomaar voorbijgaan. Samen met de meters en peters van het zesde leerjaar hadden we een leuke receptie waarbij iedereen van het eerste en zesde leerjaar uitgenodigd werden om te klinken! Want iedereen mocht mee feest vieren. We trokken natuurlijk onze mooie outfit graag nog eens aan.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Receptie 1LO-6LO

Windenergie

Maandag kreeg het 5de leerjaar de kans om een project te volgen omtrent windenergie op zee. Superinteressant! Dit werd zeer duidelijk en enthousiast uitgelegd door de mama van Clémence en de papa van Miel. Nadien mochten de leerlingen in groepjes zelf aan de slag. Ze werden uitgedaagd om een windmolen in elkaar te steken. Dit was een fantastisch project waarbij we alweer veel hebben bijgeleerd!
Dank je wel aan de topbegeleiders Julie en Stefan!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Windenergie