Picatypen in 3LO

Het derde leerjaar is gestart met Picatypen. Via een wereldreis leren we alle letters op het toetsenbord en komen we tot “blind”typen. We hebben onmiddellijk aandacht voor een basishouding. Wanneer de letters gekend zijn, worden deze afgeplakt. Ga je mee op ontdekking?

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Picatypen in 3LO

Fijne vakantie

Wat een heerlijke dag beleefden 5LO net voor de kerstvakantie! Ze vierden kerstfeest, deelden zelfgemaakte cadeautjes uit, aten lekkere frietjes!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Fijne vakantie

Nous jouons et nous parlons!

La journée arc-en-ciel, gekleurde dag! De leerlingen van 5LO vertellen over elkaar wat ze aan hebben.

We spelen een Frans gezelschapsspel en herhalen de werkwoorden, kledingstukken en kleuren!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Nous jouons et nous parlons!

Uitstap naar het dinomuseum

Als echte dierenliefhebbers gingen we doorheen de verschillende galerijen en maakten we kennis met de verschillende dieren en hun biotopen. Uiteraard gingen we ook langs in de galerij van de Dinosauriërs en stonden we stil bij de ontdekking van de Iguanodons in België.

We volgden een workshop in het atelier en keken naar een poppenkastspel dat ons meenam naar de dinotijd. We maakten ook een tussenstop in de vorige eeuw en kwamen te weten wat er in de steenkoolmijnen afspeelde bij de ontdekking van de dinoskeletten.

Een leerrijke en fijne dag!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Uitstap naar het dinomuseum

Kerststukjes in 1LO

Samen met (groot)ouders maakten de kinderen van het eerste leerjaar heel mooie kerststukjes die zullen schitteren op de kersttafel! Iedereen maakte een mooi stukje onder fijne begeleiding. We zagen heel veel blije gezichten van ouders en grootouders! Een heel geslaagde namiddag!

 

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Kerststukjes in 1LO