Fietsencontrole

Voor de verkeersveiligheid is het belangrijk dat we de baan op gaan met een fiets die volledig in orde is. Branden de lichten? Heeft de fiets reflectoren? Is de bel voldoende hoorbaar?
Daarom kwam op 15 oktober de politie langs om de fietsen van de leerlingen te onderwerpen aan een grondige controle. Er werden 83 fietsen gecontroleerd.
We waren zeer tevreden over het grote aantal fietsen die volledig in orde waren.
Spijtig genoeg had 25% van de fietsen had geen witte reflector vooraan. Ook de rode reflector achteraan en de reflectoren in de wielen ontbraken regelmatig. Een twintigtal fietsen hadden een defect voor- of achterlicht. Nochtans zijn reflectoren en lichten het belangrijkste aan je fiets in deze donkere periode.
Laat vlug je fiets herstellen en ga zou veilig het verkeer in.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Fietsencontrole

Herfstwandeling in het park

Het eerste leerjaar C maakte een herfstwandeling in het park. We knuffelden een boom en maakten een afdruk van de schors op een blad. Daarna zochten we verschillende soorten bladeren en vruchten. Juf Doris had ook nog enkele spelletjes voorzien met een blinddoek en een belletje.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Herfstwandeling in het park

Herfstmandala’s 5LO

Met het mooie herfstweer ging het vijfde leerjaar naar het park. Daar maakten de kinderen prachtige mandala’s met alle natuurlijke materialen die ze verzamelden. Zeker de moeite waard om eens te bekijken bij  onze ‘foto’s’.

 

 

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Herfstmandala’s 5LO

5LO naar Antwerpen

Op 24 september trokken we met het vijfde leerjaar richting Antwerpen. We werden afgezet op linkeroever en bekeken de skyline van de stad met heel wat interessante weetjes. Daarna gingen we door de voetgangerstunnel naar rechteroever waar onze ‘Stripmurenwandeling’ begon.
Onze boterhammen aten we op in het stadspark waar we ook nog even konden spelen. Daarna trokken we richting ‘Chocolat Nation’. Daar volgden we de weg van de chocolade. Iedereen keerde met een lekker zakje chocolade huiswaarts na een heel fijne en leerrijke dag.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor 5LO naar Antwerpen

Start loopteam

Vrijdag gingen we naar jaarlijkse gewoonte terug van start met het loopteam van onze school. Een wekelijks gebeuren waar de leerlingen van 5LO en 6LO hun loopoutfit aantrekken en volgens eigen kunnen de schoolbuurt in verschillende loopgroepen verkennen onder leiding van enkele leerkrachten.
We mochten heel wat nieuwe sportievelingen verwelkomen en zagen ook vertrouwde gezichten aan de start.
Het eerste loopmoment was alvast een succes!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Start loopteam