Op maandag 9 oktober trokken we met z’n allen naar het Verloren Bos. De zon was ook van de partij, dus het was een mooie herfstdag. De grote verrassing was dat juf Nadine ons stond op te wachten. Samen met haar trokken we het bos in. Langs smalle paadjes maakten we een mooie wandeling tot we bij een leuke plek kwamen waar we gezellig onder de bomen konden zitten. Daar luisterden we naar het verhaal van de Gruffalo. Na het verhaal stapten we verder en ontdekten we mooie paddenstoelen. Er stonden bruine paddenstoelen, maar ook mooie rode met witte stippen. Er was zeker eentje groot genoeg om een kabouter in te wonen. We maakten ook een mooi bladerentapijt van de gevallen herfstbladeren en ontdekten zo dat deze verschillende kleuren hadden: rood, geel, oranje, bruin. We hebben ook de bladeren in het rond gegooid, dat was echt super leuk. Onderweg maakten we ook tijd om vruchten en mooie bladeren te rapen. Daar kunnen we dan in de klas mee spelen of knutselen.
Voor het middageten trokken we naar het Bospark. In de gezellige speeltuin aten we onze boterhammen op. Daarna konden we nog leuk ravotten in de speeltuin. Een beetje moe maar voldaan trokken we terug naar school met al onze herfstschatten! Wie weet wat we daar nog allemaal mee gaan doen?

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor

Op bezoek bij Omi

Woensdag was het dierendag en donderdag hadden we alweer geluk! We mochten samen op ontdekking bij Omi in haar tuin. Daar kwamen er nog meer dieren op ons pad. We stoeiden met de twee grote honden en leerden dat ze héél goed kunnen horen (en dat wij dus niet zo luid hoefden te roepen ). De kippen hadden honger en aten uit onze handen. De bok werd een beetje jaloers en kwam ook eens snuffelen in onze handen. We aaiden de konijnen en zagen hoe de kuikens voor de eerste keer in de grote kippentuin werden losgelaten! Wat een leuke beestenboel! Als afsluiter verstopte Omi zich ergens in haar grote tuin en als ze op haar hoorn blies, mochten we haar zoeken. We kijken dankbaar terug op een erg leerrijke en vooral gezellige namiddag. Dankjewel, Omi!

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Op bezoek bij Omi

Dierendag

De afgelopen 2 weken hebben wij over de dieren geleerd. Bij de vriendjes van juf Karolien is Rik de hamster op bezoek geweest voor drie dagen. Daar hebben we goed voor gezorgd, ’s morgens een stukje brood geven, zijn drinken verversen en hij mocht ook over de benen van de kleuters lopen, dat was reuze leuk!! Na het beluisteren van het verhaal van de Ark van Noah, hebben we zelf een ark gebouwd waar we zelf een dier konden spelen of voor de knuffeldieren konden zorgen. Ook de dierenencyclopedie werd duchtig bekeken. Daar staan zelfs heel gekke dieren in.
De vrienden van juf Klaartje bouwden hun poppenhoek om tot een echt dierenhotel en ze maakten zelf huisjes en eetbakjes voor de dieren. Ze speelden ook voor dierenarts, dus de knuffeldieren in het dierenhotel kwamen niets tekort.
De topdag was natuurlijk woensdag 4 oktober want dan was het dierendag en iedereen die kon, mocht een diertje meebrengen. We kregen bezoek van Zazoe, de knuffel pony, van 4 lieve honden en van Bolle, het konijn dat zelfs een hele voormiddag gebleven is. Wij danken alle ouders die tijd gemaakt hebben om met deze lieve dieren langs te komen.

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Dierendag

Iedereen is anders en dat is fijn!

De voorbije twee weken maakten we kennis met Rikki. Rikki leerde ons dat we er allemaal anders uitzien en toch ook hetzelfde. We leerden ons lichaam beter kennen. Mijn hoofd is een rondje, het heeft twee ogen en een mondje….ook twee oren en veel haar…nu nog een neusje en dan ben ik klaar! Ons lichaam bestaat natuurlijk uit meer dan een hoofd alleen! Klappen met de handen, stampen met de voeten, draaien met de billen, …  De vrienden van juf Klaartje maakten muziek met hun lichaam en de vrienden van juf Karolien deden een uitdagende bewegingsomloop. We leerden ook ons lichaam langs de binnenkant kennen…hoe voelen we ons vandaag? Wat maakt jou blij, boos, bang of verdrietig? Welke kleur of welke muziek past er bij ons gevoel?
De vrienden van juf Klaartje gingen voor de eerste keer samen naar het zwembad…dat zorgde bij sommige kleuters voor een mengeling aan gevoelens…blij maar toch ook een beetje bang of verdrietig.
We sloten de laatste week samen af met een klasoverschrijdende spelletjesnamiddag. In gemengde groepjes werden er gezelschapsspelletjes gespeeld. De oudste kleuters gaven speluitleg aan de jongste kleuters. Dit was heel leerrijk maar vooral ook heel plezierig!
Voor we vrijdag naar huis gingen, luisterden we allemaal samen nog eens naar het verhaal van Rikki en vertelden/toonden we aan elkaar wat we de voorbije weken hebben gedaan/ geleerd.

Zo maken we samen verhaal!

    

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Iedereen is anders en dat is fijn!

Startweek samen verhaal maken

De eerste volle schoolweek is voorbij gevlogen. Alle vrienden bij ons op school hebben kennisgemaakt met hun nieuwe juf. Ook zijn de kleuters op verkenning gegaan in de klas en natuurlijk is er al veel gespeeld in de verschillende hoeken. Voor het jaarthema “Samen verhaal maken” hebben onze kleuters nagedacht wie zij in een verhaal zouden willen zijn. Dat personage hebben ze dan mogen schilderen.

De eerste week werd feestelijk afgesloten. Op vrijdag na de speeltijd verzamelden alle kleuters in de turnzaal. Daar hebben juf Klaartje en juf Karolien samen een verhaal gespeeld met alle personages die de kleuters uitgekozen hadden. Het werd een spannend verhaal met een koning, een prins, heel veel prinsessen en draken maar ook piraten, spoken, leeuwen, honden en een wijze rups. Na het verhaal was het tijd voor een feestje en werd er gedanst maar ook geknabbeld van hapjes die de kleuters zelf gemaakt hebben. Het was een top start van het nieuwe schooljaar!

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Startweek samen verhaal maken

Samen verhaal maken

 SAMEN
… met de vriendjes in de klas
… met de juf
… met onze ouders en familie
… met alle mooie dingen rondom ons
… op alle vestigingsplaatsen
VERHAAL
… ieder start met een eigen verhaal
MAKEN
… op zoek naar nieuwe avonturen
… beluisteren, lezen, bekijken
… vertellen, schrijven, tekenen, spelen, filmen

We gaan dit schooljaar samen op weg, op zoek naar nieuwe avonturen. Samen valt er
immers zoveel meer te beleven. We vertellen aan elkaar, luisteren naar elkaar en maken samen een wonderlijk verhaal! Ook benieuwd wat er op het einde van dit schooljaar in ons “Sombeeks avonturenboek” zal staan? Samen gaan we ervoor!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Samen verhaal maken

Afscheid van de kleuterschool

Het schooljaar voor de kleuters van de 3e kleuterklas is bijna gedaan. Dit belangrijk moment hebben we plechtig gevierd op dinsdag 27 juni !
De kleuters van de derde kleuterklas namen ‘afscheid’ van hun kleutertijd. Dat deden ze met een liedje, een tekening en een versje en een groot applaus van de ouders en begeleiders. Herinnert u zich nog hun eerste schooldag ? Die avond stonden ze klaar om weer een grote stap te zetten !
Alle ouders van de 3e kleuterklas hebben hierna een glaasje gedronken om dit plechtig moment van hun kleuters te vieren.
We wensen onze kleuters veel succes en plezier in het eerste leerjaar !!!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Afscheid van de kleuterschool

De 3e kleuterklas bleef een nachtje kamperen op school

 

De 3e kleuterklas heeft van donderdag 22 juni op vrijdag 23 juni gekampeerd op school. De kleuters lieten zich op donderdag na het spelen en ravotten een bord spaghetti heel goed smaken en als dessert kregen ze een lekker ijsje!
Na een rustige maar korte nacht konden we ’s morgens genieten van een lekker ontbijt.
Op vrijdagmiddag kregen ze nog als verrassing lekkere frietjes. Wat hebben die gesmaakt!
Moe maar tevreden gingen de kinderen op vrijdagavond terug naar huis toe!
Het kamperen werd een toffe, gezellige boel die we ons nog lang zullen herinneren!
Meer foto’s kan je vinden bij het fotoboek van Sombeke.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor De 3e kleuterklas bleef een nachtje kamperen op school

iPads in de kleuterklas

DSC02920Deze 2 weken krijgen onze kleuters en leerlingen de kans om te werken met een iPad. Voor elke leeftijdsgroep hebben we een gepaste activiteit.
De kleuters maakten een digitaal prentenboek. Ze namen zelf foto’s van hun lievelingsboek en vertelden met hun eigen woorden het verhaal na. Zo maakten ze een filmpje van hun eigen prentenboek.
Na het maken van hun filmpje mochten ze enkele leuke spelletjes spelen. Het was een leuke namiddag die voor sommige kleuters gerust wat langer mocht duren…

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor iPads in de kleuterklas

Schoolreis naar de kinderboerderij

Op dinsdag 13 juni was het eindelijk zover!  We gingen met z’n allen op schoolreis!  Voor enkelen onder ons was het zelfs de allereerste keer.  Met opgewonden hartjes stapten we de grote bus op, richting kinderboerderij te Bornem. “We zijn er bijnaaaa…maar nog niet helemaal…”, zongen we samen uit volle borst.
We werden verwelkomd door een heus ‘boerderijkoor’: de koeien loeiden, de schapen mekkerden en het paard hinnikte.  Gelukkig hadden we enkele kleuters bij die deze dierentaal verstonden!  “We zijn blij dat jullie ons een bezoekje brengen”, zeiden de dieren.
We gingen op verkenningstocht langs de ezels, koeien en paarden.  “Wat een lange tong heeft de koe”.  “Kijk, de ezel komt mij knuffelen”.   “Dankjewel mevrouw koe, voor jouw heerlijke melk.”  We leerden heel wat bij…wisten jullie dat er melk in kaas, boter en ijs zit?We supporterden voor de boer die hooi vervoerde met zijn tractor en het aan de dieren te eten gaf.
We gaven wortels aan de konijnen, zwaaiden naar de kippen, aaiden de geiten en gaven de ganzen lekker brood.  En als kers op de taart toonde de pauw ons zijn prachtige veren!
Na een lekkere picknick in de zon, wandelden we richting speeltuin.  Bravo voor al die flinke stappers!
Op de speeltuin konden we ons lekker uitleven…we werden piraten in de klimtoren, heuse drakenrijders, schommelaars en zoveel meer!
We kijken dankbaar terug op een zonnige dag vol avontuur!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Schoolreis naar de kinderboerderij