Fietsproject met de politie

Elk jaar gaan we met de kleuters van de 3e kleuterklas fietsen met de politie. De kleuters keken er enorm naar uit om les te krijgen van een echte politieagent. We leerden om moeilijke hindernissen te nemen, op tijd te stoppen, met 2 naast elkaar te fietsen,… Op het einde mochten we dan ook echt op de straat gaan fietsen! Het was een hele leuke activiteit die de kleuters niet vlug zullen vergeten.
Als afsluiter van de week werd er een groot fietsparcours op de speelplaats gemaakt en werden onze fietsen gewassen. Wat blonken ze weer op het einde van de dag. Moe maar voldaan werd de week afgesloten.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Fietsproject met de politie

Mamadag

Het is weer de tijd van het jaar dat we de mama’s eens extra in de bloemetjes willen zetten. Op woensdag 9 mei waren dan ook alle mama’s welkom op onze school. We hadden via de uitnodiging al verklapt dat we op uitstap gingen, maar de bestemming hielden we tot op het laatste moment geheim. Via een kruiswoordraadsel kwamen ze te weten dat we naar het shoppingscentrum te St-Niklaas gingen.
Veel tijd om te shoppen was er niet want ook daar kregen de mama’s opdrachten die ze samen met hun kleine kapoen(en) moesten oplossen. Gelukkig kon iedereen de juiste winkels vinden en invullen in een kruiswoordraadsel. Als oplossing kwamen we bij de standaard boekhandel uit waar zowel de jongste als oudste kleuters een boekje kochten voor in de klas.
Eens terug op school konden de mama’s genieten van een tasje koffie of thee en kregen ze er nog iets lekkers bij. Nadat de kleuters ook iets lekkers hadden gedronken en gegeten, gingen ze hun mama verrassen met een leuk zelfgemaakt cadeautje.
Het was een dagje genieten met vele blije gezichtjes. Meer foto’s zijn te bewonderen op de website.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Mamadag

Bezoek aan Omi

Op dinsdag 8 mei hebben we voor de laatste keer dit schooljaar een bezoekje gebracht aan het natuuratelier. Het was een enorm warme dag en dan is het belangrijk dat we voldoende drinken. Dit geldt ook voor de dieren.
Omi vertelde over hoe kuikens geboren worden en over de kuikentjes die al geboren zijn in het natuuratelier. Samen gingen we gaan kijken of ze nog genoeg eten en drinken hadden. Daarna gingen we naar de wei en daar werden de geiten, varkens en varkens verzorgd. Ooo, wat hadden die allemaal een grote honger en veel dorst.
Als afsluiter keken we of er veel diertjes in de kikkerpoel zwemmen. Omi viste met een visnet en liet ons op een groot wit doek zien welke diertjes er in de kikkerpoel leven. Wat leuk om te zien dat er zoveel verschillende diertjes in wonen.
Het was wederom een hele fijne dag in het natuuratelier! Meer foto’s zijn te bewonderen op de website…

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek aan Omi

Bezoek aan de boerderij

Op donderdag 24 april hebben we een bezoekje gebracht aan de boerderij ‘De Roos’ te Nieuwkerken-Waas. De dag begon met het voederen van de kalfjes. Deze hadden grote honger en aten zelfs uit onze handen. Oooo, wat kriebelde dat…
Zowel de kip als het konijn op de boerderij lieten heel trots hun kleintjes zien. De kuikentjes waren zelfs nog maar 3 dagen oud. De geitjes hadden ook grote honger en kregen oud brood van ons om op te knabbelen. Ook hier konden we genieten van nieuw, jong leven.
De boerin liet ons zien hoe de grote koeien worden gemolken en waar de melk achteraf naartoe gaat.
Het werd nu tijd dat de kleutertjes ook de handen uit de mouwen gingen steken en ze moesten laten zien dat ze ook een goeie boer of boerin kunnen zijn. De grote koeien kregen eten dat ze zelf moesten gaan halen met kruiwagens. Ze mochten een grote ‘nepkoe’ proberen melken. En kunnen we ook al met een tractor rijden? Ja hoor, dat konden onze kleutertjes absoluut!
Als afsluiter mochten we mee in de grote bak van een tractor en reden we naar de wei waar de koeien vrij werden gelaten uit de stal.
Het was een superleuke en heel leerrijke dag! Meer foto’s zijn te bewonderen op de website…

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek aan de boerderij

Iedereen kunstenaar

Een veel te groot hemd, een baret, een schildersezel … en een schilderspalet in de hand…de oudste kleuters werden de voorbije weken echte kunstenaars.
We toverden de poppenhoek om in een echt museum, maakten zelf tickets en leidden de bezoekers rond.
We ontdekten dat je overal rondom kunst kan zien…een pluimpje dat een takje kust…een stofje op een tegel…een spatje op jouw trui, enz. . Ze maakten zelf kunstwerken met materiaal uit de turnzaal en trokken er foto’s van met de iPad.
Met elastiekjes, tandenstokers en steekparels maakten we geometrische kunst en oefenden zo onze ruimtelijke vaardigheden.
De mooiste kleuren toverden we door te mengen op ons schilderspalet en leerden grote kunstenaars kennen zoals Mondriaan, Kandinsky, Paul Klee en Van Gogh. We lieten ons door hen inspireren en maakten een écht schilderij voor de grootouders.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Iedereen kunstenaar

Eetfestijn

Zondag 25 maart was ons jaarlijks eetfestijn. Het was de eerste BBQ van het jaar en ook de zon was van de partij. Terwijl de ouders, grootouders en sympathisanten genoten van een lekkere maaltijd en een gezellige babbel, speelden de kinderen buiten op het springkasteel en met de fietsen. Het was een gezellige middag.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Eetfestijn

Grootoudersfeest

Vol ongeduld telden de kleuters af naar 22 maart want dan was het grootouder feest. We trakteerden de grootouders op mooie dansjes die allemaal verbonden waren aan een boek. Het eerste boek was “Rikki”, een boek over anders zijn en vriendschap. De vrienden van juf Karolien dansten allemaal samen op Hé doe maar mee. Het volgende boek was een beetje griezelig, maar dat is geen probleem voor de vrienden van juf Klaartje want die zijn niet bang van een Gruffalo. Ook een informatief boek kan heel interessant zijn. Het boek ‘de dieren van de boerderij’ is een goede voorbereiding voor het bezoekje aan de boerderij. De jongste kleuters toonden in hun dansje dat ze al veel over de boerderij wisten. Juf Nadine heeft een baby gekregen en dat is bij de oudste kleuters niet ongemerkt voorbij gegaan. Zij verkleedden zich dan ook in echte baby’s voor hun dansje. Het laatste boek “Ik ben een kunstenaar” was de inspiratie voor de cadeautjes voor de grootouders. Zij kregen dan ook een prachtig kunstwerk van hun kleine kapoen.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Grootoudersfeest

Een nieuwe baby

Dit jaar zijn bij de jongste kleuters, 3 kleuters grote zus of broer geworden. Dus in de poppenhoek werd er al heel vaak gespeeld dat er een baby in de buik zat en geboren werd. Daarom hebben we dan ook uitgebreid een week rond dat thema gewerkt. We zijn op ontdekking gegaan in boeken en hebben gezien hoe een baby groeide in de buik. De kleuters hadden ook foto’s mee van toen ze zelf in de buik zaten. Natuurlijk hebben we ook naar foto’s gekeken van toen we zelf een baby waren en hoe schattig we wel niet waren. Ook hebben we alle poppen een badje gegeven en een propere pamper aangedaan. Het leukste van de week was natuurlijk het bezoek van Baby Amory (8 maand), Hanne (3,5 maand), Louise (2 maand) en Linette (1 week ).Het was een top week.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Een nieuwe baby

Kunstenaars in de klas

De jongste kleuters waren afgelopen week echte kunstenaars en hebben kennisgemaakt met verschillende kunstenaars.
Ze hebben prachtige kunstwerken gemaakt uit zichzelf maar naar het voorbeeld van Keith Haring en Mondriaan.
Maar veel meer vertellen we niet want 1 van onze kunstwerken van afgelopen week is ons cadeautje voor oma en opa.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Kunstenaars in de klas

Op bezoek bij Omi

Vandaag was het eindelijk weer zover…het zonnetje kwam piepen én we mochten op bezoek bij Omi.
We werden verwelkomd door Omi en haar twee trouwe vrienden. De honden waren erg uitgelaten en blij om ons te zien. Hun speelse onstuimigheid zorgde voor wat spanning bij sommige kleuters maar we leerden al snel dat de honden rustig worden als 
wij ook rustig zijn.
Het werd een erg leerzame namiddag. Omi vertelde over de schapen en wat we allemaal met de wol kunnen doen. We waanden ons even in een écht sprookje, met Omi aan het spinnewiel voor de open haard.
Tijd om zelf de handen uit
 de mouwen te steken! Er werd wol gewassen, gespind, gekamd, gekleurd, geweefd… .
Hartelijk dank aan Omi voor de erg gezellige en leerrijke namiddag.


 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Op bezoek bij Omi