Uitstap naar het Bospark te Lokeren

Vol spanning stapten we maandag 5 oktober de bus op richting het bospark in Lokeren. Met onze laarzen en regenjas aan en de plastiekenzak in de hand trokken we het bos in.
We gingen op zoek naar de herfstsporen en schatten in de natuur en vergeleken de herfstvruchten in kleur en vorm. De veranderingen aan de bomen konden we ook goed waarnemen.

We kwamen ook verschillende diertjes tegen (een eekhoorn, een gans, een eend,…) en hadden geluk dat er ook een aantal paddenstoelen te zien waren. Daar mochten we naar kijken maar zeker niet aankomen! Na een flinke wandeling mochten we ons koek en drankje verorberen in het midden van de natuur op een boomstam.
Door de slechte weersvoorspellingen hebben we ons dagje ingekort maar konden we nog even afsluiten en genieten van de speeltuin.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Uitstap naar het Bospark te Lokeren

Dierendag

Dit jaar kregen we bezoek van een heel groot dier en een heel klein diertje. Op de speelplaats verwelkomden we de mama van Zoë en hun paard Pasoa. Alle kleuters waren onder de indruk. We leerden dat een paard geen poten heeft maar benen en dat ze hoefijzers aan haar hoeven heeft. Dat maakte een klakkend geluid op de stenen van de speelplaats. Na het bezoek van Pasoa zijn we binnen gegaan in de klas en daar maakte we kennis met Coco de hamster. Coco is een lieve hamster en het stoort hem helemaal niet om door alle kleuters gestreeld te worden. Ook rende hij rond in de kring in zijn hamster bal.
De vrienden van de Jules klas maakten de hamsterkooi van Coco schoon. Het oude zagemeel eruit, de bak uitwassen en het nieuwe erin. Daarna hebben alle kleuters aan Coco een zonnepitje gegeven. Dat is Coco zijn lievelingseten.
We maakten ook kennis met Waffie de blaffende en wandelende knuffelhond en een dansend knuffelkonijn.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Dierendag

Dag van de sportclub en afscheid van Marc, de klusjesman

De ‘Dag van de Sportclub viel bij ons samen met het bezoek van de schoolfotograaf. Daarom had iedereen zijn mooiste kleren aan ipv zijn sport tenu. We deden ons best om mooi naar de fotograaf te lachen. Na het bezoek van de fotograaf zijn we de sportieve toer op gegaan en hebben we met z’n alleen gedanst op de speelplaats en daarna gefietst. We sloten de voormiddag af met het bezoek van Marc de klusjesman. Het was zijn laatste werkdag en nu mag hij genieten van een welverdiend pensioen. We zwaaiden hem uit blaasden (bellen) veel geluk toe. Ook hadden de kleuters een dansje voorbereid.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Dag van de sportclub en afscheid van Marc, de klusjesman

Een schooljaar met een gouden randje

We zijn het nieuwe schooljaar gestart in het ‘GOUD’. Alles kreeg een gouden randje zoals onze verjaardagkalender. Maar ook onze kleuters kregen een gouden medaille om hen te verwelkomen in hun kleuterklas. Want al onze kleuters zijn goud waard!  We werkten in het thema welkom in de klas, maar dit schooljaar nomen we het ‘De Gouden Weken’. Dit schooljaar zetten we in op het goud dat we in onze handen kregen op 1 september, onze kleuters dus. We doen leuke opdrachten en bespreken deze met de kleuters. Zo smeden en kneden we de klasgroep om een fijne sfeer te creëren voor de rest van het schooljaar. We sloten de 2de week af met een gouden sterren parade. Ieder kleuter kreeg een goudenster en we benadrukte wat de kleuter al goed kan. Zo zijn ze allemaal fier naar huis gegaan met hun gouden ster.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Een schooljaar met een gouden randje

Afscheid derde kleuterklas

Het schooljaar zit er bijna op! Voor de kleuters van de 3e kleuterklas is dit een belangrijk moment want zij nemen afscheid van hun kleuterschool. Herinnert u zich nog hun eerste schooldag rond de leeftijd van tweeënhalf? Zie hen hier nu staan… Klaar om weer een grote stap te zetten… Ook al strooide Corona veel roet in het eten waardoor vele leuke activiteiten niet zijn doorgegaan… Toch wouden we dit moment niet zomaar voorbij laten gaan! Samen vierden we afscheid op de mooie Dries van Sombeke… Het was een bijzonder moment dat we ons nog lang zullen herinneren! Dank u wel iedereen!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Afscheid derde kleuterklas

Carnaval

Op vrijdag 20 februari vierden alle kleuters van Sombeke carnaval. We trokken die dag onze gekste kleren aan. Zo waren er op school knappe prinsessen maar ook verschillende spidermannen, een klusjesman, een monstertje, een grote dino, Mega Mindy,…
Wij deden een leuke modeshow in de zaal en nadien wandelen we met alle kleuters in de carnavalstoet naar den Dries. Samen dansten we op gekke muziek en gooiden we met serpentines. Ook de ouders en grootouders die een kijkje kwamen nemen, dansten vrolijk de polonaise mee!
Het was een superleuke, maar vermoeiende dag… Dank u wel iedereen!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Carnaval

Schaatsen in Sint-Niklaas

Op vrijdag 10 januari gingen we met z’n allen naar de schaatsbaan in St-Niklaas. De kleuters hebben enorm uitgekeken naar dit moment. Gepakt en gezakt met sleeën, wasmanden, dikke mutsen en handschoenen waren we klaar voor ons avontuur. We zagen vele blije gezichten! De kleuters verbaasden ons … wat een sterke spieren! Ze trokken elkaar heel de schaatsbaan rond en zelfs de papa’s werden voortgetrokken! Bedankt aan de vele behulpzame ouders… Het was een hele fijne voormiddag voor groot en klein!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Schaatsen in Sint-Niklaas

Driekoningen

Op 6 januari is het Driekoningen. Als deze dag op een schooldag valt, dan vinden we het heel fijn om samen met de kleuters Driekoningen in de omgeving van de school te gaan zingen. En dit schooljaar hadden we geluk en konden we dit natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. De kleuters hadden in de vakantie dan ook allemaal een mooie kroon geknutseld en kwamen als koning of koningin naar school.
Met z’n allen gingen we dan op stap door de Warandestraat en Kapelwijk. Vele ouders en grootouders genoten van het zingen van onze kleine kapoenen. Hiervoor kregen we dan iets lekkers of een centje. Dank u wel hiervoor!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Driekoningen

Sint op bezoek

Op donderdag 5 december hadden we onze schoen gezet in de klas. En ja hoor! Toen we vrijdag in de klas kwamen, zagen we meteen dat Sint en Piet die nacht op bezoek waren geweest en cadeautjes hadden achtergelaten. Bij de vrienden van juf Karolien bracht hij kleurrijke bouwblokken, Atelier Triolo met leuke opdrachtkaarten en een grote lichttafel. Ook de vrienden van juf Nadine was de Sint niet vergeten. Zij kregen ook een grote lichttafel met allerlei leuke spullen om op de tafel te sorteren. Samen met de juffen werden alle pakjes uitgepakt. Maar het spelen moest nog even wachten want Sint en zijn Pieten kwamen nog op bezoek ook. We dansten en zongen voor de Sint en dat vond hij heel leuk. Ook kregen alle kleuters nog een zakje met lekkers. Het was weer een fijn Sinterklaasfeest!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sint op bezoek

Natuuratelier

Vrijdag 29 november gingen de oudste kleuters voor een 2e keer dit schooljaar naar Omi. Gelukkig hadden we ons warm aangekleed want we gingen de dieren op de weide gaan verzorgen. Maar we hadden geluk dat het zonnetje toch ook van de partij was…
Op de weide stond George de pony ons al op te wachten. Eens in de stal kregen de pony en de geiten hun eten. Ook de varkens hadden een grote honger en kregen vers water. Voor een modderbadje was het echter te koud nu…Alle dieren konden ook nog eens genieten van een heerlijke borstelbeurt door de kinderen. Daarna werden de schapen verzorgd en zij kregen ook lekker eten.
Neem vlug een kijkje bij de foto’s om meer te ontdekken van deze leerrijke namiddag…

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Natuuratelier