Sint op bezoek

Op donderdag 5 december hadden we onze schoen gezet in de klas. En ja hoor! Toen we vrijdag in de klas kwamen, zagen we meteen dat Sint en Piet die nacht op bezoek waren geweest en cadeautjes hadden achtergelaten. Bij de vrienden van juf Karolien bracht hij kleurrijke bouwblokken, Atelier Triolo met leuke opdrachtkaarten en een grote lichttafel. Ook de vrienden van juf Nadine was de Sint niet vergeten. Zij kregen ook een grote lichttafel met allerlei leuke spullen om op de tafel te sorteren. Samen met de juffen werden alle pakjes uitgepakt. Maar het spelen moest nog even wachten want Sint en zijn Pieten kwamen nog op bezoek ook. We dansten en zongen voor de Sint en dat vond hij heel leuk. Ook kregen alle kleuters nog een zakje met lekkers. Het was weer een fijn Sinterklaasfeest!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sint op bezoek

Natuuratelier

Vrijdag 29 november gingen de oudste kleuters voor een 2e keer dit schooljaar naar Omi. Gelukkig hadden we ons warm aangekleed want we gingen de dieren op de weide gaan verzorgen. Maar we hadden geluk dat het zonnetje toch ook van de partij was…
Op de weide stond George de pony ons al op te wachten. Eens in de stal kregen de pony en de geiten hun eten. Ook de varkens hadden een grote honger en kregen vers water. Voor een modderbadje was het echter te koud nu…Alle dieren konden ook nog eens genieten van een heerlijke borstelbeurt door de kinderen. Daarna werden de schapen verzorgd en zij kregen ook lekker eten.
Neem vlug een kijkje bij de foto’s om meer te ontdekken van deze leerrijke namiddag…

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Natuuratelier

Ahoi, piraten!

Jules wou heel graag piraat worden en samen met de jongste kleuters van Sombeke leerde hij veel over piraten. Zo leerde hij dat er op een piratenschip een kraaiennest is en ook een kombuis. Hij ontdekte welke kleren piraten dragen en dat piraten altijd op schattenjacht gaan en daarvoor een schatkaart gebruiken. En ook dat piraten brieven versturen via de flessenpost. Alle kleuters en Jules werden echte piraten en als echte piraten zijn ze dan op pad gegaan met de schatkaart die ze in de klas gevonden hebben. Deze leidde ons naar het LIA park waar we na goed zoeken een echte schatkist vonden met chocolade centen in. Mmm… dat was lekker.
Maar ook de grote vrienden van Sombeke hadden een piraten missie! Zij kregen via flessenpost een brief van Kapitein Zwartbraad. Voor hem moesten ze allerlei opdrachten vervullen om te bewijzen dat ze echte piraten zijn. Zo hebben ze een piratenboot gebouwd en een vlag voor hun boot gemaakt. Samen knutselden ze een schatkist, speelden ze piratenspelletjes en nog veel meer. Telkens ze een opdracht goed hadden uitgevoerd, kregen ze een stukje van een schatkaart en toen deze volledig was, zijn ze op zoek gegaan naar de schat die ergens verstopt lag op school.
Dit leuke thema hebben we afgesloten met een echt piratenfeest waarbij er gedanst werd op piratenliedjes en elke piraat van onze school ook een diploma kreeg. ’s Middags smulde alle piraatjes nog van lekker hotdogs.
Ook de (groot) ouders waren welkom op het einde van ons piraten thema. We hebben een piratententoonstelling gemaakt waar alle kleuters met veel trots hun werkjes toonden. Wie zin had, kon nog een van de piraten spelletjes spelen.
Neem zeker ook een kijkje bij de foto’s!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Ahoi, piraten!

Spookjestocht

Op vrijdag 25 oktober kwamen alle kleuters met hun familie en vrienden ’griezelen’ op onze spookjestocht. Terwijl de kleuters zich lieten schminken, konden de volwassenen een lekker hapje eten en drinken. Om in de sfeer te komen, werd er voor de wandeling een griezelverhaal verteld in de zaal. Rond 19u vertrok een grote groep van meer dan 130 mensen op tocht.
Speciale effecten zoals spoken, sprekende skeletten en lichtgevende attributen zorgden voor een griezelige sfeer! Ook konden de kinderen tijdens de wandeling allerlei leuke spelletjes spelen. Na de tocht konden de volwassenen nog genieten van een drankje en de kinderen konden naar hartenlust dansen in de zaal of spelletjes spelen.
Tot volgend jaar?

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Spookjestocht

Werelddierendag

Op vrijdag 4 oktober mochten alle kleuters een diertje meebrengen naar school naar aanleiding van het feest van Sint Franciscus, de grote dierenvriend.
Op de speelplaats werden we verwelkomd door 4 honden. De kleuters vertelden wat de hond eet en dat ze graag gaan wandelen. Een van de honden was heel goed in een zoekspelletje met zijn hondenspeeltje. Een andere hond vond het dan weer leuk om met de kleuters over de speelplaats te wandelen.
Ook waren er 2 kittens op bezoek. De poesjes was nog maar 6 weekjes oud. Ze konden al korreltjes eten maar dronken ook nog melk bij de mama. Alle kleuters hebben de kittens eens mogen aaien.
We waren al naar binnen aan het gaan toen er plots nog een grote verrassing aankwam. Passoa het paard kwam ook nog op bezoek bij ons op school. Dat maakte een grote indruk op alle kleuters. We leerden dat Passoa hooi eet en dat stro om op te slapen is. Ook hebben we naar de hoeven gekeken en zagen we dat het paard hoefijzers aan zijn poten heeft . Dat is zoals schoenen bij ons. Het was een leuke dierendag!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Werelddierendag

Spek en Smout

We zijn voor de 1e keer dit schooljaar op bezoek geweest bij Omi. We gaan op ontdekking naar de wonderen van de natuur in haar mooie natuuratelier. Na een eerste kennismaking met Omi en de honden, zijn we de dieren in haar tuin gaan verzorgen. De kippen kwamen zelfs uit onze handen eten.
Omi had ook een grote verrassing voor ons want wij mochten als eerste kennismaken met ‘Spek’ en ‘Smout’. Na een beetje raden en gokken kwamen we te weten dat het 2 nieuwe varkentjes zijn die bij de kippen wonen.
Als afsluiter speelden we nog een leuk zoekspelletje. Wie kon als eerste Omi in haar tuin vinden?
Het was een leerrijke namiddag!
Meer foto’s kan je vinden op onze website…

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Spek en Smout

Groetjes uit het bos!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Groetjes uit het bos!

Strapdag

In september is het elk schooljaar een dagje ‘strapdag’. De kleuters worden dan aangemoedigd om te stappen of te trappen naar school. Op die manier proberen we te werken aan een verkeersveilige schoolomgeving.
De kleuters lieten heel de week aan de hand van een zelfgemaakt ‘turfsysteem’ zien hoe ze naar school zijn gekomen. Op het einde van de week konden we zien dat iedereen echt zijn best heeft gedaan om te ‘strappen’ naar school. Op de strapdag zelf beloonden we de ouders met een dansje op het straplied en kregen de kleuters allemaal een armbandje als beloning.
Proberen we nu vaker op een verkeersveilige manier naar school te komen? Super!!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Strapdag

Onze startweek

Maandag 2 september startte ons nieuwe schooljaar. Op de speelplaats speelde vrolijke muziek om de kleuters te verwelkomen. Ook was de speelplaats versierd met kleurrijke vlagjes en papieren bootjes. Daarmee al een eerste hint naar ons jaarthema: ‘ Hé vaar je mee?’
Maar juf Nadine was niet zo vrolijk! Omdat het zo mooi weer was, wou ze nog een vlug een toertje gaan varen met haar boot maar helaas deze wou niet meer starten. De kleuters beloofden juf Nadine te helpen door in de klas een grote boot te maken. Als beloning beloofde juf Nadine iedereen mee te nemen voor een boottochtje.
De eerste week was voor de nieuwe kleuters toch even wennen aan het schoolgebeuren. De andere kleuters maakten opnieuw kennis met de klasafspraken en gingen op verkenning in de hoeken van de klas. Er werden twee mooie boten gemaakt. En juf Nadine haar boot werd ondertussen ook gerepareerd.
Maar helaas was de boot van juf Nadine niet groot genoeg om ons allemaal mee te nemen. Maar daar had ze vlug een oplossing voor. Dus vrijdagochtend trokken we met al onze vrienden naar Tielrode waar de veerboot ligt. De veerman was zo vriendelijk om met ons een stukje te gaan varen. De zon was van de partij en alle kleuters genoten van het toertje op het water. Daarna hebben we nog kampen gebouwd in het speelbos. Het was een reuze leuke afsluiter van de eerste week!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Onze startweek

Hé, vaar je mee?

Dit schooljaar is het jaarthema ‘Hé, vaar je mee?’. We willen samen op de boot springen om zo allerlei avonturen tegemoet te gaan. Er zal niet enkel rond boten zoals Ark van Noah, een piratenboot, de stoomboot van de Sint,… gewerkt worden, maar ook onder het wateroppervlak is er vanalles te zien.
De kleuters krijgen de eerste schooldag elk een bootje en varen daarmee naar hun juf en naar hun ‘nieuw’ klasje. We verkennen de eerste week onze klasfiguren en sluiten de startweek af met een heel klein tochtje op de veerboot in Tielrode. Zo willen we ons schooljaar op een leuke manier starten.
We kijken er alvast naar uit om samen deze tocht aan te gaan! Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in? Tot dan!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Hé, vaar je mee?