Pasen

De korkussen en narcissen staan weer in bloei. De bomen krijgen weer blaadjes en we hebben al enkele mooie dagen met zon gekend. Ja hoor de lente is daar!
En dat wil zeggen dat Pasen ook weer voor de deur staat. In onze klassen van Sombeke hebben ze ook niet stil gezeten. Iedereen heeft hard gewerkt aan een mooi paasmandje. Er is geleerd over kippen en kuikens en er werd een Paasboom in de klas gezet. Kortom het waren heel gezellige weken. Als slot werd er vrijdag voor de vakantie nog een lentewandeling gemaakt naar het Lia-park. En wat vonden we daar? Lekkere chocolade Paaslolly’s. Mmm.. dat wordt smullen.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Pasen

Gezinswandeling met BBQ

Op 23 maart was het gezinswandeling met BBQ.
Samen met de kleuters, mama’s, papa’s oma’s, opa’s en ander sympathisanten trokken we de natuur van Sombeke in. Er was ook een zoektocht tijdens de wandeling waarmee een lekkere prijs te winnen viel. Een vaas met paaseitjes, mmm…! De oma van Lucas was de winnaar en langs deze weg wensen we haar nogmaals proficiat. Tijdens de wandeling was er al een aperitiefje voorzien en dat werd zeker gesmaakt.
Na de wandeling was het tijd voor de BBQ om de grote honger te stillen. Het was nog een gezellige avond met lekker eten, fijne babbels en een leuke tombola.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Gezinswandeling met BBQ

Natuuratelier

Na een lange winterperiode keken we er met z’n allen naar uit om terug naar het natuuratelier te gaan. Jammer genoeg begon Omi de namiddag met heel triestig nieuws. Op een dag ging ze naar de weide om de dieren te verzorgen en zag ze dat de ezel in de stal op de grond lag. Toen Omi snel naar huis liep om de dierenarts te bellen, dachten haar honden dat Omi kwam spelen. Daardoor is Omi gevallen en heeft ze haar arm pijn gedaan. De dierenarts kwam kijken, maar kon de ezel niet meer beter maken. ☹
Na het niet zo fijn verhaal gingen we naar de tuin om de schapen eten te geven. Daarna gingen we terug naar het natuuratelier om te werken met de wol van de schapen. De kleuters mochten de wol wassen, spinnen, tot draad weven, kammen… We ‘toverden’ zelfs wol om tot rode wol, maar dat experimentje mislukte…
Neem vlug een kijkje bij de foto’s om meer te ontdekken van deze leerrijke namiddag.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Natuuratelier

Carnaval op school

Op vrijdag 1 maart vierden alle kleuters van Sombeke carnaval. We trokken die dag onze gekste kleren aan. Zo waren er op school knappe prinsessen, maar ook stoere piraten, een cowboy, spiderman, brandweermannen, een hertje, tijgers,….
Wij deden een leuke modeshow in de zaal en nadien wandelen we met alle kleuters in de carnavalstoet naar den Dries. Daar stond er een hele leuke verrassing op ons te wachten. Er stond een echte carnavalswagen en samen dansten we op gekke muziek.
Het was een superleuke, maar vermoeiende dag! Dank u wel voor de leuke verrassing!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Carnaval op school

Adventsactie Welzijnszorg

In Sombeke werd er tijdens de adventsactie in het kader van Welzijnszorg een inzameling gedaan van turn- en zwemkledij , schoolbenodigdheden voor kinderen die het moeilijker hebben.
Een afvaardiging  van de parochieploeg schonk twee grote manden met mooi en bruikbaar materiaal om kinderen te helpen.
Daarbij werd er een gift van € 250 gedaan die ook kan ingezet worden om kinderen in nood te helpen.
De kleuters en het team waren zeer enthousiast en danken de parochiegemeenschap voor hun grote hart voor de kansarme kinderen uit onze omgeving.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Adventsactie Welzijnszorg

Sinterklaasfeest

Op donderdag 29 november hadden we onze schoen gezet in de klas. En ja hoor! Toen we vrijdag in de klas kwamen, zagen we meteen dat Sint en Piet die nacht op bezoek waren geweest en cadeautjes hadden achtergelaten. Bij de vrienden van juf Karolien bracht hij puzzels, tekenborden en play do. Ook de vrienden van juf Nadine was de Sint niet vergeten. Zij kregen oogjes en pomponnetjes om te knutselen maar ook nieuwe kralen om mooie kettingen mee te maken, sterren om te bouwen en het Rotello pretpark. Samen met de juffen werden alle pakjes uitgepakt. Maar het spelen moest nog even wachten want Sint en zijn Pieten kwamen nog op bezoek ook. We dansten en zongen voor de Sint en dat vond hij heel leuk. Ook kregen alle kleuters nog een lekker speculaas. Het was weer een fijn Sinterklaasfeest!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sinterklaasfeest

Natuuratelier

Vrijdag 23 november gingen de oudste kleuters voor een 2e keer dit schooljaar naar Omi. We wisten van op voorhand dat we ons warm moesten aankleden want we gingen de dieren op de weide gaan verzorgen. Maar we hadden geluk dat het zonnetje toch ook van de partij was.
Op de weide stond George de pony ons al op te wachten. Eens in de stal kregen de pony en de ezel hun eten. Daarna werden de schapen verzorgd. Zij kregen ook vers hooi om aan te knabbelen. Ook de varkens hadden een grote honger en kregen vers water. Voor een modderbadje was het echter te koud nu.
Neem vlug een kijkje bij de foto’s om meer te ontdekken van deze leerrijke namiddag.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Natuuratelier

Grootoudersfeest

Vrijdag 16 november was het feest voor onze grootouders. En daar hadden de kleuters een hele week naar uitgekeken.
We namen de grootouders mee in een luchtballon voor een reis rond de wereld. Eerst vlogen we naar Afrika en werd er een ritmische dans gedanst in vrolijke kleuren. Daarna vlogen we verder naar China waar de grootouders getrakteerd werden op een mooie waaierdans van de meisjes en een initiatie kung fu door de jongens. De volgende stop was Spanje en dat werd een echt feest op het liedje ‘Eviva España’. De laatste stop was New York waar onze kleuters een dans deden op de tonen van Frank Sinatra.
Na onze mooie reis rond de wereld kwamen we tot de conclusie dat de hele wereld mooi en prachtig is net zoals de sfeer in Sombeke. Samen zongen en dansten we met z’n allen op een liedje van Samson en Gert.
Na deze spetterende show werden de grootouders verwend met een kop koffie en een lekker stukje taart of cake.
Tot slot kregen alle grootouders nog een zelfgemaakt cadeautje van hun kleine kapoen.
Het was een gezellige middag voor jong en oud.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Grootoudersfeest

Heksentocht

Vrijdag was het onze Heksentocht. Onze kleuters keken er al een hele week naar uit. Ondanks dat het regenweer, waren jullie weer heel talrijk aanwezig! Dankjewel! Samen met familie en vrienden gingen onze kleuters op tocht door het donker.
Handen vasthoudend trokken we samen door het Lia-park want daar zaten enkele heksen, griezels en spookjes verstopt! Bij een echt heksenhuisje hielden we stand. Samen met een echte heks hebben we heksensnoepjes getoverd. Daarvoor moesten we een recept volgen en de juiste ingrediënten zoeken en natuurlijk een toverspreuk zeggen. Ondertussen konden de volwassenen genieten van een glaasje jenever.
Aan de volgende stop speelden we enkele griezelige spelletjes. Dat was heel leuk! Terug op school werden onze stoere kleuters getrakteerd op een lekker zakje chips. We hebben allen genoten van dit gezellig (en soms akelig) samenzijn.
Voor jong en oud, een heus festijn!
Bedankt aan de ouderraad om dit jaarlijks evenement opnieuw met zoveel enthousiasme te organiseren!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Heksentocht

Dierendag

Op donderdag 4 oktober mochten alle kleuters een diertje meebrengen naar school naar aanleiding van het feest van Sint Franciscus, de grote dierenvriend.
Op de speelplaats werden we verwelkomd door 1 hond. De mama vertelde samen met haar kleuter wat de hond eet en dat ze graag gaat wandelen. We konden het hondje ook heel goed bekijken van dichtbij, want Branca mocht zelf loslopen in de zaal tussen alle kleuters.
Er was ook een konijn op bezoek. Dit was helemaal zwart. Het konijntje leeft in een hokje in de tuin en eet graag worteltjes en witloofblaadjes. Hij ontsnapt ook graag en daarom hebben we hem maar in zijn kooitje laten zitten.
Ook was er een kitten op bezoek. Het poesje was nog maar 6 weekjes oud. Hij kon al korreltjes eten en alle kleuters hebben Lenny eens mogen aaien
Het werd een boeiende dierendag ! Dank voor de betrokkenheid!

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Dierendag