Werelddierendag

Op vrijdag 4 oktober mochten alle kleuters een diertje meebrengen naar school naar aanleiding van het feest van Sint Franciscus, de grote dierenvriend.
Op de speelplaats werden we verwelkomd door 4 honden. De kleuters vertelden wat de hond eet en dat ze graag gaan wandelen. Een van de honden was heel goed in een zoekspelletje met zijn hondenspeeltje. Een andere hond vond het dan weer leuk om met de kleuters over de speelplaats te wandelen.
Ook waren er 2 kittens op bezoek. De poesjes was nog maar 6 weekjes oud. Ze konden al korreltjes eten maar dronken ook nog melk bij de mama. Alle kleuters hebben de kittens eens mogen aaien.
We waren al naar binnen aan het gaan toen er plots nog een grote verrassing aankwam. Passoa het paard kwam ook nog op bezoek bij ons op school. Dat maakte een grote indruk op alle kleuters. We leerden dat Passoa hooi eet en dat stro om op te slapen is. Ook hebben we naar de hoeven gekeken en zagen we dat het paard hoefijzers aan zijn poten heeft . Dat is zoals schoenen bij ons. Het was een leuke dierendag!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Werelddierendag

Spek en Smout

We zijn voor de 1e keer dit schooljaar op bezoek geweest bij Omi. We gaan op ontdekking naar de wonderen van de natuur in haar mooie natuuratelier. Na een eerste kennismaking met Omi en de honden, zijn we de dieren in haar tuin gaan verzorgen. De kippen kwamen zelfs uit onze handen eten.
Omi had ook een grote verrassing voor ons want wij mochten als eerste kennismaken met ‘Spek’ en ‘Smout’. Na een beetje raden en gokken kwamen we te weten dat het 2 nieuwe varkentjes zijn die bij de kippen wonen.
Als afsluiter speelden we nog een leuk zoekspelletje. Wie kon als eerste Omi in haar tuin vinden?
Het was een leerrijke namiddag!
Meer foto’s kan je vinden op onze website…

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Spek en Smout

Groetjes uit het bos!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Groetjes uit het bos!

Strapdag

In september is het elk schooljaar een dagje ‘strapdag’. De kleuters worden dan aangemoedigd om te stappen of te trappen naar school. Op die manier proberen we te werken aan een verkeersveilige schoolomgeving.
De kleuters lieten heel de week aan de hand van een zelfgemaakt ‘turfsysteem’ zien hoe ze naar school zijn gekomen. Op het einde van de week konden we zien dat iedereen echt zijn best heeft gedaan om te ‘strappen’ naar school. Op de strapdag zelf beloonden we de ouders met een dansje op het straplied en kregen de kleuters allemaal een armbandje als beloning.
Proberen we nu vaker op een verkeersveilige manier naar school te komen? Super!!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Strapdag

Onze startweek

Maandag 2 september startte ons nieuwe schooljaar. Op de speelplaats speelde vrolijke muziek om de kleuters te verwelkomen. Ook was de speelplaats versierd met kleurrijke vlagjes en papieren bootjes. Daarmee al een eerste hint naar ons jaarthema: ‘ Hé vaar je mee?’
Maar juf Nadine was niet zo vrolijk! Omdat het zo mooi weer was, wou ze nog een vlug een toertje gaan varen met haar boot maar helaas deze wou niet meer starten. De kleuters beloofden juf Nadine te helpen door in de klas een grote boot te maken. Als beloning beloofde juf Nadine iedereen mee te nemen voor een boottochtje.
De eerste week was voor de nieuwe kleuters toch even wennen aan het schoolgebeuren. De andere kleuters maakten opnieuw kennis met de klasafspraken en gingen op verkenning in de hoeken van de klas. Er werden twee mooie boten gemaakt. En juf Nadine haar boot werd ondertussen ook gerepareerd.
Maar helaas was de boot van juf Nadine niet groot genoeg om ons allemaal mee te nemen. Maar daar had ze vlug een oplossing voor. Dus vrijdagochtend trokken we met al onze vrienden naar Tielrode waar de veerboot ligt. De veerman was zo vriendelijk om met ons een stukje te gaan varen. De zon was van de partij en alle kleuters genoten van het toertje op het water. Daarna hebben we nog kampen gebouwd in het speelbos. Het was een reuze leuke afsluiter van de eerste week!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Onze startweek

Hé, vaar je mee?

Dit schooljaar is het jaarthema ‘Hé, vaar je mee?’. We willen samen op de boot springen om zo allerlei avonturen tegemoet te gaan. Er zal niet enkel rond boten zoals Ark van Noah, een piratenboot, de stoomboot van de Sint,… gewerkt worden, maar ook onder het wateroppervlak is er vanalles te zien.
De kleuters krijgen de eerste schooldag elk een bootje en varen daarmee naar hun juf en naar hun ‘nieuw’ klasje. We verkennen de eerste week onze klasfiguren en sluiten de startweek af met een heel klein tochtje op de veerboot in Tielrode. Zo willen we ons schooljaar op een leuke manier starten.
We kijken er alvast naar uit om samen deze tocht aan te gaan! Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in? Tot dan!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Hé, vaar je mee?

Op schoolreis naar de Zoo met de trein

Eindelijk was de dag aangebroken… We gingen op dinsdag 11 juni met de trein op schoolreis naar de Zoo van Antwerpen. De weergoden hielden ons tot op het laatste moment in de spanning maar we hadden geluk en we konden vertrekken met enkele zonnestralen…
Toen we in de zoo toekwamen, namen eerst een kleine pauze en aten we gezellig ons koekje op. Daarna gingen de jongste en de oudste kleuters apart op stap door de zoo. We zagen geweldige dieren en bij de nijlpaarden konden we zelfs zien dat er eentje met een bal aan het spelen was.
In de namiddag genoten we van een zeeleeuwenpresentatie. Wat was het geweldig om te zien dat een zeeleeuw een salto kon maken in het water.
Moe maar voldaan gingen we geleidelijk aan terug naar het station om een trein richting huiswaarts te nemen.
Het was een geslaagde dag waar de kinderen nog lang over kunnen dromen… Dank u wel aan de ouders die mee gingen om een extra oogje in het zeil te houden op onze kleine kapoenen. Meer foto’s kan je bekijken op onze website.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Op schoolreis naar de Zoo met de trein

Fietsproject met de politie

Elk jaar gaan we met de kleuters van de 3e kleuterklas fietsen met de politie. De kleuters keken er enorm naar uit om les te krijgen van een echte politieagent. We leerden om moeilijke hindernissen te nemen, op tijd te stoppen, met 2 naast elkaar te fietsen,… We mochten zelfs over een heuveltje en over een grote, hoge wip fietsen. Op de 2e dag mochten we dan ook echt op de straat gaan fietsen! En als afsluiter speelden we ‘zakdoekje leggen’ maar dan met de fiets. Het was een hele leuke activiteit die de kleuters niet vlug zullen vergeten.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Fietsproject met de politie

Opendeurdag

Zaterdag 11 mei gingen de deuren van onze school open. We waren blij met de talrijke opkomst en iedereen zat met een grote glimlach naar het optreden van onze kleutertjes te kijken. Juf Dominique ging op wereldreis en nam ons met haar luchtballon mee naar verschillende landen zoals Afrika, Spanje, China en Amerika. Het was een schitterende reis… En hoe leuk de andere landen ook waren… We voelen ons nog steeds het beste in Sombeke! Ook daar beleven we samen tal van avonturen…
Dank u wel aan de ouderraad en de helpende handen om van onze opendeurdag een geslaagde dag te maken!
Meerdere foto’s kan je zien op de website..

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Opendeurdag

Rollebolle

Op donderdag 2 mei zijn we met de oudste kleuters een half dagje gaan sporten in het sportcomplex te Hoogendonck. De kleuters mochten allerlei oefeningen uitvoeren en laten zien dat ze goed konden klimmen, springen, fietsen, hun evenwicht behouden en nog zoveel meer… Ze konden echter niet wachten tot het hun beurt was om op het grote springkasteel te springen en glijden…
Het was een hele leuke dag vol avontuur… Meerdere foto’s kan je zien op de website..

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Rollebolle