Op schoolreis naar de Zoo met de trein

Eindelijk was de dag aangebroken… We gingen op dinsdag 11 juni met de trein op schoolreis naar de Zoo van Antwerpen. De weergoden hielden ons tot op het laatste moment in de spanning maar we hadden geluk en we konden vertrekken met enkele zonnestralen…
Toen we in de zoo toekwamen, namen eerst een kleine pauze en aten we gezellig ons koekje op. Daarna gingen de jongste en de oudste kleuters apart op stap door de zoo. We zagen geweldige dieren en bij de nijlpaarden konden we zelfs zien dat er eentje met een bal aan het spelen was.
In de namiddag genoten we van een zeeleeuwenpresentatie. Wat was het geweldig om te zien dat een zeeleeuw een salto kon maken in het water.
Moe maar voldaan gingen we geleidelijk aan terug naar het station om een trein richting huiswaarts te nemen.
Het was een geslaagde dag waar de kinderen nog lang over kunnen dromen… Dank u wel aan de ouders die mee gingen om een extra oogje in het zeil te houden op onze kleine kapoenen. Meer foto’s kan je bekijken op onze website.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Op schoolreis naar de Zoo met de trein

Fietsproject met de politie

Elk jaar gaan we met de kleuters van de 3e kleuterklas fietsen met de politie. De kleuters keken er enorm naar uit om les te krijgen van een echte politieagent. We leerden om moeilijke hindernissen te nemen, op tijd te stoppen, met 2 naast elkaar te fietsen,… We mochten zelfs over een heuveltje en over een grote, hoge wip fietsen. Op de 2e dag mochten we dan ook echt op de straat gaan fietsen! En als afsluiter speelden we ‘zakdoekje leggen’ maar dan met de fiets. Het was een hele leuke activiteit die de kleuters niet vlug zullen vergeten.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Fietsproject met de politie

Opendeurdag

Zaterdag 11 mei gingen de deuren van onze school open. We waren blij met de talrijke opkomst en iedereen zat met een grote glimlach naar het optreden van onze kleutertjes te kijken. Juf Dominique ging op wereldreis en nam ons met haar luchtballon mee naar verschillende landen zoals Afrika, Spanje, China en Amerika. Het was een schitterende reis… En hoe leuk de andere landen ook waren… We voelen ons nog steeds het beste in Sombeke! Ook daar beleven we samen tal van avonturen…
Dank u wel aan de ouderraad en de helpende handen om van onze opendeurdag een geslaagde dag te maken!
Meerdere foto’s kan je zien op de website..

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Opendeurdag

Rollebolle

Op donderdag 2 mei zijn we met de oudste kleuters een half dagje gaan sporten in het sportcomplex te Hoogendonck. De kleuters mochten allerlei oefeningen uitvoeren en laten zien dat ze goed konden klimmen, springen, fietsen, hun evenwicht behouden en nog zoveel meer… Ze konden echter niet wachten tot het hun beurt was om op het grote springkasteel te springen en glijden…
Het was een hele leuke dag vol avontuur… Meerdere foto’s kan je zien op de website..

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Rollebolle

Pasen

De korkussen en narcissen staan weer in bloei. De bomen krijgen weer blaadjes en we hebben al enkele mooie dagen met zon gekend. Ja hoor de lente is daar!
En dat wil zeggen dat Pasen ook weer voor de deur staat. In onze klassen van Sombeke hebben ze ook niet stil gezeten. Iedereen heeft hard gewerkt aan een mooi paasmandje. Er is geleerd over kippen en kuikens en er werd een Paasboom in de klas gezet. Kortom het waren heel gezellige weken. Als slot werd er vrijdag voor de vakantie nog een lentewandeling gemaakt naar het Lia-park. En wat vonden we daar? Lekkere chocolade Paaslolly’s. Mmm.. dat wordt smullen.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Pasen

Gezinswandeling met BBQ

Op 23 maart was het gezinswandeling met BBQ.
Samen met de kleuters, mama’s, papa’s oma’s, opa’s en ander sympathisanten trokken we de natuur van Sombeke in. Er was ook een zoektocht tijdens de wandeling waarmee een lekkere prijs te winnen viel. Een vaas met paaseitjes, mmm…! De oma van Lucas was de winnaar en langs deze weg wensen we haar nogmaals proficiat. Tijdens de wandeling was er al een aperitiefje voorzien en dat werd zeker gesmaakt.
Na de wandeling was het tijd voor de BBQ om de grote honger te stillen. Het was nog een gezellige avond met lekker eten, fijne babbels en een leuke tombola.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Gezinswandeling met BBQ

Natuuratelier

Na een lange winterperiode keken we er met z’n allen naar uit om terug naar het natuuratelier te gaan. Jammer genoeg begon Omi de namiddag met heel triestig nieuws. Op een dag ging ze naar de weide om de dieren te verzorgen en zag ze dat de ezel in de stal op de grond lag. Toen Omi snel naar huis liep om de dierenarts te bellen, dachten haar honden dat Omi kwam spelen. Daardoor is Omi gevallen en heeft ze haar arm pijn gedaan. De dierenarts kwam kijken, maar kon de ezel niet meer beter maken. ☹
Na het niet zo fijn verhaal gingen we naar de tuin om de schapen eten te geven. Daarna gingen we terug naar het natuuratelier om te werken met de wol van de schapen. De kleuters mochten de wol wassen, spinnen, tot draad weven, kammen… We ‘toverden’ zelfs wol om tot rode wol, maar dat experimentje mislukte…
Neem vlug een kijkje bij de foto’s om meer te ontdekken van deze leerrijke namiddag.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Natuuratelier

Carnaval op school

Op vrijdag 1 maart vierden alle kleuters van Sombeke carnaval. We trokken die dag onze gekste kleren aan. Zo waren er op school knappe prinsessen, maar ook stoere piraten, een cowboy, spiderman, brandweermannen, een hertje, tijgers,….
Wij deden een leuke modeshow in de zaal en nadien wandelen we met alle kleuters in de carnavalstoet naar den Dries. Daar stond er een hele leuke verrassing op ons te wachten. Er stond een echte carnavalswagen en samen dansten we op gekke muziek.
Het was een superleuke, maar vermoeiende dag! Dank u wel voor de leuke verrassing!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Carnaval op school

Adventsactie Welzijnszorg

In Sombeke werd er tijdens de adventsactie in het kader van Welzijnszorg een inzameling gedaan van turn- en zwemkledij , schoolbenodigdheden voor kinderen die het moeilijker hebben.
Een afvaardiging  van de parochieploeg schonk twee grote manden met mooi en bruikbaar materiaal om kinderen te helpen.
Daarbij werd er een gift van € 250 gedaan die ook kan ingezet worden om kinderen in nood te helpen.
De kleuters en het team waren zeer enthousiast en danken de parochiegemeenschap voor hun grote hart voor de kansarme kinderen uit onze omgeving.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Adventsactie Welzijnszorg

Sinterklaasfeest

Op donderdag 29 november hadden we onze schoen gezet in de klas. En ja hoor! Toen we vrijdag in de klas kwamen, zagen we meteen dat Sint en Piet die nacht op bezoek waren geweest en cadeautjes hadden achtergelaten. Bij de vrienden van juf Karolien bracht hij puzzels, tekenborden en play do. Ook de vrienden van juf Nadine was de Sint niet vergeten. Zij kregen oogjes en pomponnetjes om te knutselen maar ook nieuwe kralen om mooie kettingen mee te maken, sterren om te bouwen en het Rotello pretpark. Samen met de juffen werden alle pakjes uitgepakt. Maar het spelen moest nog even wachten want Sint en zijn Pieten kwamen nog op bezoek ook. We dansten en zongen voor de Sint en dat vond hij heel leuk. Ook kregen alle kleuters nog een lekker speculaas. Het was weer een fijn Sinterklaasfeest!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sinterklaasfeest