Afscheid derde kleuterklas

Het schooljaar zit er bijna op! Voor de kleuters van de 3e kleuterklas is dit een belangrijk moment want zij nemen afscheid van hun kleuterschool. Herinnert u zich nog hun eerste schooldag rond de leeftijd van tweeënhalf? Zie hen hier nu staan… Klaar om weer een grote stap te zetten… Ook al strooide Corona veel roet in het eten waardoor vele leuke activiteiten niet zijn doorgegaan… Toch wouden we dit moment niet zomaar voorbij laten gaan! Samen vierden we afscheid op de mooie Dries van Sombeke… Het was een bijzonder moment dat we ons nog lang zullen herinneren! Dank u wel iedereen!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Afscheid derde kleuterklas

Carnaval

Op vrijdag 20 februari vierden alle kleuters van Sombeke carnaval. We trokken die dag onze gekste kleren aan. Zo waren er op school knappe prinsessen maar ook verschillende spidermannen, een klusjesman, een monstertje, een grote dino, Mega Mindy,…
Wij deden een leuke modeshow in de zaal en nadien wandelen we met alle kleuters in de carnavalstoet naar den Dries. Samen dansten we op gekke muziek en gooiden we met serpentines. Ook de ouders en grootouders die een kijkje kwamen nemen, dansten vrolijk de polonaise mee!
Het was een superleuke, maar vermoeiende dag… Dank u wel iedereen!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Carnaval

Schaatsen in Sint-Niklaas

Op vrijdag 10 januari gingen we met z’n allen naar de schaatsbaan in St-Niklaas. De kleuters hebben enorm uitgekeken naar dit moment. Gepakt en gezakt met sleeën, wasmanden, dikke mutsen en handschoenen waren we klaar voor ons avontuur. We zagen vele blije gezichten! De kleuters verbaasden ons … wat een sterke spieren! Ze trokken elkaar heel de schaatsbaan rond en zelfs de papa’s werden voortgetrokken! Bedankt aan de vele behulpzame ouders… Het was een hele fijne voormiddag voor groot en klein!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Schaatsen in Sint-Niklaas

Driekoningen

Op 6 januari is het Driekoningen. Als deze dag op een schooldag valt, dan vinden we het heel fijn om samen met de kleuters Driekoningen in de omgeving van de school te gaan zingen. En dit schooljaar hadden we geluk en konden we dit natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. De kleuters hadden in de vakantie dan ook allemaal een mooie kroon geknutseld en kwamen als koning of koningin naar school.
Met z’n allen gingen we dan op stap door de Warandestraat en Kapelwijk. Vele ouders en grootouders genoten van het zingen van onze kleine kapoenen. Hiervoor kregen we dan iets lekkers of een centje. Dank u wel hiervoor!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Driekoningen

Sint op bezoek

Op donderdag 5 december hadden we onze schoen gezet in de klas. En ja hoor! Toen we vrijdag in de klas kwamen, zagen we meteen dat Sint en Piet die nacht op bezoek waren geweest en cadeautjes hadden achtergelaten. Bij de vrienden van juf Karolien bracht hij kleurrijke bouwblokken, Atelier Triolo met leuke opdrachtkaarten en een grote lichttafel. Ook de vrienden van juf Nadine was de Sint niet vergeten. Zij kregen ook een grote lichttafel met allerlei leuke spullen om op de tafel te sorteren. Samen met de juffen werden alle pakjes uitgepakt. Maar het spelen moest nog even wachten want Sint en zijn Pieten kwamen nog op bezoek ook. We dansten en zongen voor de Sint en dat vond hij heel leuk. Ook kregen alle kleuters nog een zakje met lekkers. Het was weer een fijn Sinterklaasfeest!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sint op bezoek

Natuuratelier

Vrijdag 29 november gingen de oudste kleuters voor een 2e keer dit schooljaar naar Omi. Gelukkig hadden we ons warm aangekleed want we gingen de dieren op de weide gaan verzorgen. Maar we hadden geluk dat het zonnetje toch ook van de partij was…
Op de weide stond George de pony ons al op te wachten. Eens in de stal kregen de pony en de geiten hun eten. Ook de varkens hadden een grote honger en kregen vers water. Voor een modderbadje was het echter te koud nu…Alle dieren konden ook nog eens genieten van een heerlijke borstelbeurt door de kinderen. Daarna werden de schapen verzorgd en zij kregen ook lekker eten.
Neem vlug een kijkje bij de foto’s om meer te ontdekken van deze leerrijke namiddag…

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Natuuratelier

Ahoi, piraten!

Jules wou heel graag piraat worden en samen met de jongste kleuters van Sombeke leerde hij veel over piraten. Zo leerde hij dat er op een piratenschip een kraaiennest is en ook een kombuis. Hij ontdekte welke kleren piraten dragen en dat piraten altijd op schattenjacht gaan en daarvoor een schatkaart gebruiken. En ook dat piraten brieven versturen via de flessenpost. Alle kleuters en Jules werden echte piraten en als echte piraten zijn ze dan op pad gegaan met de schatkaart die ze in de klas gevonden hebben. Deze leidde ons naar het LIA park waar we na goed zoeken een echte schatkist vonden met chocolade centen in. Mmm… dat was lekker.
Maar ook de grote vrienden van Sombeke hadden een piraten missie! Zij kregen via flessenpost een brief van Kapitein Zwartbraad. Voor hem moesten ze allerlei opdrachten vervullen om te bewijzen dat ze echte piraten zijn. Zo hebben ze een piratenboot gebouwd en een vlag voor hun boot gemaakt. Samen knutselden ze een schatkist, speelden ze piratenspelletjes en nog veel meer. Telkens ze een opdracht goed hadden uitgevoerd, kregen ze een stukje van een schatkaart en toen deze volledig was, zijn ze op zoek gegaan naar de schat die ergens verstopt lag op school.
Dit leuke thema hebben we afgesloten met een echt piratenfeest waarbij er gedanst werd op piratenliedjes en elke piraat van onze school ook een diploma kreeg. ’s Middags smulde alle piraatjes nog van lekker hotdogs.
Ook de (groot) ouders waren welkom op het einde van ons piraten thema. We hebben een piratententoonstelling gemaakt waar alle kleuters met veel trots hun werkjes toonden. Wie zin had, kon nog een van de piraten spelletjes spelen.
Neem zeker ook een kijkje bij de foto’s!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Ahoi, piraten!

Spookjestocht

Op vrijdag 25 oktober kwamen alle kleuters met hun familie en vrienden ’griezelen’ op onze spookjestocht. Terwijl de kleuters zich lieten schminken, konden de volwassenen een lekker hapje eten en drinken. Om in de sfeer te komen, werd er voor de wandeling een griezelverhaal verteld in de zaal. Rond 19u vertrok een grote groep van meer dan 130 mensen op tocht.
Speciale effecten zoals spoken, sprekende skeletten en lichtgevende attributen zorgden voor een griezelige sfeer! Ook konden de kinderen tijdens de wandeling allerlei leuke spelletjes spelen. Na de tocht konden de volwassenen nog genieten van een drankje en de kinderen konden naar hartenlust dansen in de zaal of spelletjes spelen.
Tot volgend jaar?

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Spookjestocht

Werelddierendag

Op vrijdag 4 oktober mochten alle kleuters een diertje meebrengen naar school naar aanleiding van het feest van Sint Franciscus, de grote dierenvriend.
Op de speelplaats werden we verwelkomd door 4 honden. De kleuters vertelden wat de hond eet en dat ze graag gaan wandelen. Een van de honden was heel goed in een zoekspelletje met zijn hondenspeeltje. Een andere hond vond het dan weer leuk om met de kleuters over de speelplaats te wandelen.
Ook waren er 2 kittens op bezoek. De poesjes was nog maar 6 weekjes oud. Ze konden al korreltjes eten maar dronken ook nog melk bij de mama. Alle kleuters hebben de kittens eens mogen aaien.
We waren al naar binnen aan het gaan toen er plots nog een grote verrassing aankwam. Passoa het paard kwam ook nog op bezoek bij ons op school. Dat maakte een grote indruk op alle kleuters. We leerden dat Passoa hooi eet en dat stro om op te slapen is. Ook hebben we naar de hoeven gekeken en zagen we dat het paard hoefijzers aan zijn poten heeft . Dat is zoals schoenen bij ons. Het was een leuke dierendag!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Werelddierendag

Spek en Smout

We zijn voor de 1e keer dit schooljaar op bezoek geweest bij Omi. We gaan op ontdekking naar de wonderen van de natuur in haar mooie natuuratelier. Na een eerste kennismaking met Omi en de honden, zijn we de dieren in haar tuin gaan verzorgen. De kippen kwamen zelfs uit onze handen eten.
Omi had ook een grote verrassing voor ons want wij mochten als eerste kennismaken met ‘Spek’ en ‘Smout’. Na een beetje raden en gokken kwamen we te weten dat het 2 nieuwe varkentjes zijn die bij de kippen wonen.
Als afsluiter speelden we nog een leuk zoekspelletje. Wie kon als eerste Omi in haar tuin vinden?
Het was een leerrijke namiddag!
Meer foto’s kan je vinden op onze website…

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Spek en Smout