Kunstenaars in de klas

De jongste kleuters waren afgelopen week echte kunstenaars en hebben kennisgemaakt met verschillende kunstenaars.
Ze hebben prachtige kunstwerken gemaakt uit zichzelf maar naar het voorbeeld van Keith Haring en Mondriaan.
Maar veel meer vertellen we niet want 1 van onze kunstwerken van afgelopen week is ons cadeautje voor oma en opa.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Kunstenaars in de klas

Op bezoek bij Omi

Vandaag was het eindelijk weer zover…het zonnetje kwam piepen én we mochten op bezoek bij Omi.
We werden verwelkomd door Omi en haar twee trouwe vrienden. De honden waren erg uitgelaten en blij om ons te zien. Hun speelse onstuimigheid zorgde voor wat spanning bij sommige kleuters maar we leerden al snel dat de honden rustig worden als 
wij ook rustig zijn.
Het werd een erg leerzame namiddag. Omi vertelde over de schapen en wat we allemaal met de wol kunnen doen. We waanden ons even in een écht sprookje, met Omi aan het spinnewiel voor de open haard.
Tijd om zelf de handen uit
 de mouwen te steken! Er werd wol gewassen, gespind, gekamd, gekleurd, geweefd… .
Hartelijk dank aan Omi voor de erg gezellige en leerrijke namiddag.


 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Op bezoek bij Omi

Experimenteren met ijs

De koude temperaturen van de voorbije week daagden ons uit om te experimenteren.
We vulden potjes met water, klein beetje verf en een rietje. We lieten de potjes een nacht buitenstaan en ontdekten ’s morgens dat het water ijs was geworden.  Zouden we ook kunnen schilderen met deze verf-ijsjes?  Kijk maar mee…

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Experimenteren met ijs

Baby Kamiel in de klas

Na de krokusvakantie kregen we groot bezoek in onze klas.
Juf Nadine kwam op bezoek, samen met Kamiel, haar kleine baby.  De kleuters waren dolenthousiast…eindelijk konden we onze cadeautjes afgeven. We leerden dat baby’s erg veel kunnen slapen en nog niet kunnen praten. We bekeken onze eigen babyfoto’s en ontdekten dat je bij baby’s moeilijk kan zien of het een jongen of een meisje is. In de turnzaal bouwden een heuse crèche waar de baby’s heel erg goed verzorgd worden.  De kleuters noteerden in een heen -en weerschriftje de belangrijkste gegevens. We deden een sessie baby-massage. Al die kleine mamaatjes en papaatjes gingen erg zorgzaam om met hun baby.  We speelden een bingo-spel waarbij we zeer goed moesten luisteren naar de omschrijving om zo het juiste prentje te vinden.  Een baby moet natuurlijk ook eten, we maakten zelf fruitpap en gaven elkaar te eten.  Mondje open, mondje dicht!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Baby Kamiel in de klas

Carnaval

Carnaval, carnaval leuke maskers overal!
En dat was het ook in aanloop naar het grote carnavalsfeest experimenteerden onze kleuters met maskers, pruiken, verkleedkleren, gekke brillen, hoeden… Wat hadden ze een pret.
Vrijdag was het dan zover. Alle vrienden kwamen verkleed naar school. Er waren superhelden, politieagenten, prinsessen, leeuwen en honden en nog zoveel meer.
We stapten ook naar de Dries. Daar wachtte een mooi carnavalwagen ons op. Samen met Prins Carnaval van Elversele en Tielrode. Er werd leuke carnavalsmuziek gespeeld en wij gooiden met confetti en de prinsen gooiden met snoepjes. Het was een super leuke dag.

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Carnaval

Project: de mooiste vis van de zee

Op vrijdag 26 januari konden alle (groot)ouders even een ‘vliegje in de klas’ zijn! Samen met de kleuters stelden we een tentoonstelling op en was het opendeur in de klassen. Onze kleuters toonden trots hun kunstwerken en gaven uitleg bij de hoekjes. Er werd samen gespeeld, gelachen, bewonderd….we zagen de kleuters én ouders glimmen van trots!
Een beetje zoals Regenboog, de mooiste vis van de zee. Hij is super trots op zijn glinsterende schubben maar wil ze met niemand delen. Hij ontdekt al snel dat je zeker trots mag zijn op jezelf maar dat je nog gelukkiger wordt als je dit ook kan delen met anderen.
Het verhaal van ‘de mooiste vis van de zee’ gebruikten we als aanknopingspunt om twee weken met de kleuters rond verbondenheid te werken. We leerden onszelf beter kennen….”waar ben ik trots op?”. We leerden zorg dragen voor anderen, werden nog hechter als groep. We voelden ons ook verbonden met de natuur en al zijn schoonheid. We kregen echte vissen op bezoek in de klas en bespraken hoe we ze het beste konden verzorgen.
De opa van Kamiel kwam op bezoek en had heel veel interessante spullen mee…een hengel, echte vissen én fopvissen,… We mochten alles goed bekijken en uitproberen.
Het werden twee boeiende en hartverwarmende weken.
Al die unieke visjes samen vormen 1 grote vriendenzee!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Project: de mooiste vis van de zee

De koning zonder schoenen

Wie komt daar aan? Een mevrouw met een gekke hoed en paraplu? Waar neemt ze ons mee naar toe?
En waarom heeft ze een schilderij bij? Toen iedereen een plaatsje gevonden had in de zaal, begon de voorstelling…
De koning zat op zijn troon, met een gouden kroon, gouden mantel en mooie ring! Hij was heel mooi en fier, maar vooral zijn mooie schoenen vond hij heel speciaal! Daar was hij koninklijk fier op!
Toen het avond werd, maakte hij zich klaar om te gaan slapen, en zijn schoenen zette hij mooi op een koninklijk kussentje in de kast…
De volgende morgen waren echter zijn schoenen verdwenen! Tot zijn groot verdriet…
Welke schoenen hem ook aangereikt werden, nergens waren er te vinden die hem blij konden maken…
Tot hij op een morgen een muizenholletje ontdekte… Zijn schoenen waren een hotel voor muisjes geworden! En toen de koning dit zag, werd hij weer heel gelukkig! Tijd voor een nieuw paar…
En hij leefde nog lang en …!
Een heel mooie voorstelling, waar onze kleuters zeker van genoten hebben!
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor De koning zonder schoenen

Bibber, bibber…met z’n allen naar de schaatsbaan!

Vandaag gingen we met z’n allen naar de schaatsbaan in Sint – Niklaas. Gepakt en gezakt met sleeën, wasmanden, dikke mutsen en handschoenen waren we klaar voor ons avontuur. Veel blije gezichten gezichten gezien vandaag! De kleuters verbaasden ons … wat een sterke spieren! Ze trokken elkaar heel de schaatsbaan rond…zelfs de juffen werden voortgetrokken! Bedankt aan de vele behulpzame ouders…deze voormiddag werd een mooi moment van verbondenheid, samenwerking en veel vreugde!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bibber, bibber…met z’n allen naar de schaatsbaan!

De twee weken voor de kerstvakantie maakten we het knus in onze klassen. De lichten gingen wat vaker uit, kaarsjes en kerstlichtjes brandden en we genoten volop van de kerstsfeer. In deze periode staan we telkens extra stil bij de boodschap van het kerstverhaal, vrede op aarde en zorgen voor elkaar. De kleuters formuleerden zelf hoe ze een lichtje kunnen zijn voor iemand anders, zoals ook Jezus een lichtje is voor vele mensen.

We werkten deze weken vaak klasoverschrijdend, speelden samen het kerstverhaal na en smulden van heerlijke boterkoeken aan een lange feesttafel.

Hopelijk heeft iedereen tijdens de kerstvakantie genoten van gezellig samenzijn onder geliefden.

We wensen jullie allen een liefdevol en inspirerend 2018 toe!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor

Sinterklaas was in het land

Vol spanning telden we afgelopen week af naar de komst van Sinterklaas bij ons op de school.
Dat deden we door naar verhaaltjes te luisteren, tekeningen voor de Sint te maken en een Mijter, Pieten muts of paard te knutselen. Maar vooral door zelf Sinterklaas en Zwarte Piet te spelen.
Tijdens één van de speeltijden zagen we plots iets bewegen op het dak. Het was Zwarte Piet die eens kwam kijken of wij wel flink waren! Ja hoor dat waren we en daarom gooide hij zakjes met lekkers naar beneden. Mmm smullen maar. Op dinsdag 5 december hebben we onze schoen gezet en wat waren we de volgende ochtend blij om alle cadeautjes te zien. Ook kwam de Sint nog even langs op school en we bedankte hem voor de geschenken door liedjes te zingen en een dansje voor hem te doen.

Tot volgend jaar Sinterklaas!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sinterklaas was in het land