Bezoek van de sint

En ook kwam de Sint bij ons op de kleuterschool langs.
We hadden al heel wat brieven van Sinterklaas gekregen. Eerst een geheime brief die we moesten ontcijferen. Dan was de Sint zijn bril kwijt en vroeg hij deze voor hem te zoeken, en ja hij lag in de koelkast echt waar ! Toen gingen we tellen met onze letterkoekjes, maar ze waren verdwenen, had zwarte piet ze toch wel opgegeten zeker ! Maar de pieten hadden heel wat letterkoekjes mee om het goed te maken !
Er werd gezongen, gedanst, versjes naar voor gebracht alle kleuters en juffen genoten samen met de Sint en de zwarte pieten van een leuk feest.
Samen nog eens op de foto en een lekker geschenkje, onze dag kon niet meer stuk !
Hopelijk kom je snel weer Sinterklaas, een veilige rit naar Spanje en tot volgend jaar !

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek van de sint

Bezoek aan omi

Joepie! Omi verwachtte ons opnieuw om er een leuke dag van te maken. We trokken onze regenlaarsjes aan en reden richting de weide.
Daar ontmoetten we verschillende dieren. Maar wat hing daar een raar geurtje in de lucht! We mochten meteen aan de slag en ruimden alle kaka op.
Dan was het tijd om de dieren te verzorgen en te voederen. De ezel, schapen, geitjes en varkens kregen lekkere korrels en hooi.
We leerden waarom Kazimier de ezel niet goed kon eten. Gelukkig bestaat er ook een tandarts voor ezeltjes die ervoor zorgde dat alles nu goed gaat met hem! Tot slot mochten we de varkens borstelen.
Wat was het weer een fijne en leerrijke dag. Bedankt Omi!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek aan omi

Sintfeest 1ste leerjaar

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint … .

De kleuters van de derde kleuterklas werden uitgenodigd in de St. Janskring om samen met de lagere school te genieten van hun sinterklaasfeest.
We namen plaats op de bankjes en keken naar het grappige toneel van de juffen en de meesters. Ook de kinderen van de lagere school dansten, zongen en speelden toneel.
Tot slot kregen we van Sint en Piet een zak vol lekkers. Smullen maar!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sintfeest 1ste leerjaar

Bezoek van de Sint aan de gemeenteschool

Het was zover, we hadden heel wat tekeningen gemaakt om de zaal te versieren. Maar nu was het echt zover. We mochten naar het grote feest van de Sint op de gemeenteschool.
We konden genieten van een prachtig optreden met liedjes en versjes en leuke dansjes. We keken onze ogen uit ! Ook de juffen en de meesters brachten een prachtig toneel op het podium. We genoten met volle teugen.
En als klap op de vuurpijl mochten we nog langs bij Sinterklaas voor een zakje met heel wat lekkers !
Een namiddag om nooit te vergeten.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek van de Sint aan de gemeenteschool

Integratie derde kleuterklas – 1e leerjaar

Het was een hele leuke namiddag. Wat was het leuk om elkaar terug te zien en wat bij te praten.
Maar ook vooral super om samen aan de slag te gaan en te knutselen voor Sinterklaas en zwarte piet.
We zagen heel mooie zwarte pieten verschijnen en Sinterklaas zou fier zijn ! Prachtige tekeningen kwamen tevoorschijn.
Ik denk dat de zaal een zeer mooie versiering zal krijgen. Knap van jullie allemaal !
We kijken alvast uit naar het leuke feest.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Integratie derde kleuterklas – 1e leerjaar

Op donderdag 26 oktober brachten de kleuters van de derde kleuterklas een bezoek aan de bibliotheek van Waasmunster. Daar genoten ze van de wondere verhalen van Veerle Ernalsteen.
Ze nam ons mee naar een tijd heel, heel, heeeeeel lang geleden. Een tijd waarin kabouters schitterende avonturen beleefden. Ze vertelde over Jack die heerlijke hutsepot kon maken en ook over de kabouterkoningin met drie wensen.
Vol fantasie en prachtige verhalen stapten we terug op de bus richting school.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor

Eetfestijn

Naar jaarlijkse gewoonte was er ons eetfestijn met weddenschappen.
We werkten de twee weken ervoor heel hard in de klas om de weddenschappen te volbrengen.De weddenschappen bestonden uit een zoektocht, het maken van letterslingers, verzinnen van een verhaal en tafelversiering maken. Deze sterren hebben we dubbel en dik verdiend.
De vijfde ster hing helemaal van jullie af : het verkleden. We zagen heel wat sprookjes- en andere figuren. We verdienden deze ster dankzij jullie medewerking!!!!
Vanaf nu zijn we terug een vijfsterrenschool!!!!
Als klap op de vuurpijl steunden we de kinderafdeling in het AZ te Lokeren. De cavia deed flink zijn best en we haalden daardoor 150 euro op. Dit zal besteed worden aan spelletjes en boeken. Hartelijk dank daarvoor!
Dank jullie wel voor de gezellige avond.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Eetfestijn

Op bezoek bij Omi

 Omi stond ons reeds op te wachten voor een eerste bezoek aan haar natuuratelier. Voor de kleuters van de derde kleuterklas was dit een blij weerzien. Voor de kleuters van de tweede kleuterklas was dit een nieuw avontuur.
Omi had heel wat in petto voor ons! Omdat de zon scheen, maakten we buiten een kring met boomstammetjes. Onmiddellijk kwamen Albe en Roesa, de twee honden van Omi, aangelopen. Ook in de tuin ontdekten we heel wat dieren: kuikentjes, konijnen, kippen en ook Achiel de bok was van de partij.
We gingen meteen aan de slag om alle dieren te voederen en te aaien. Het was een fijne namiddag. We kijken alvast uit naar ons volgende bezoek!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Op bezoek bij Omi

Dierendag

Woensdag 4 oktober was het Werelddierendag. Een ideale dag om de kleuters de kans te geven om samen met hun huisdier naar school te komen. Kamiel, Maurice, Maëline, Diyannah en Arnoud kwamen fier met hun hond. Nora schouwde haar poes. Adam en Noor hebben wel een bijzonder huisdier ‘Angelo de schildpad’. Laura had enkele parkietjes bij en Gilles was ook erg trost op zijn huisdier ‘ een spin’. We luisteren ook samen naar het verhaal van Sint-Franciscus, hij bekommerde zich over mens en dier.

     

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Dierendag

De geleidehond

We kregen deze week bezoek van Frank samen met zijn geleidehond. Frank kwam ons wat meer vertellen over hoe hij dagelijks omgaat met zijn visuele beperking. Hij toonde ons enkele hulpmiddelen die hem helpen bij zijn visuele beperking zoals een toestel dat vertelt welke kleur zijn kledij heeft, de witte stok,….. Maar hij zou niet kunnen zonder zijn geleidehond die hem helpt om zelfstandig op pad te kunnen gaan.
Het opleiden van zo een geleidehond kost heel veel geld daarom worden er op veel plaatsen dopjes ingezameld. Ook wij met onze kleuterschool doen mee aan deze actie waarvoor Frank ons dankte en vroeg om zo verder te blijven doen.
Je kan de dopjes die je hebt ingezameld meegeven met je kleuter of zelf deponeren in de witte zakken bij het binnenkomen van school.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor De geleidehond