Bezoek aan de zorgboerderij ’t Zwanenhof te Sinaai

Na een weekje te spelen en te leren over het thema boerderij in de klas was het op woensdag eindelijk zo ver. Joepie, we gaan op uitstap naar de echte boerderij!
Er waren enkele mama’s, papa’s of grootouders die ons tot aan de boerderij brachten.
De kleuters maakten op de boerderij kennis met de geiten, varkens, kippen, konijntjes, cavia’s, paarden en pony’s. Ze mochten de dieren helpen eten geven, verzorgen, aaien en knuffelen.
Natuurlijk konden de kleuters zich ook uitleven tijdens het spelen tussen de varkens. We mochten ook rijden met de gocarts, scheppen in het zand, klimmen, glijden,….
We hebben met zijn alle genoten van de dieren en de frisse buitenlucht!
Moe maar voldaan kwamen de mama’s, papa’s of grootouders ons terug ophalen.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek aan de zorgboerderij ’t Zwanenhof te Sinaai

Carnaval op school

De kleuters keken er erg naar uit om zich met carnaval te mogen verkleden als vlinder, Spiderman, draak, politieagent, prinses,…. Het was een geslaagde dag! De kleuters mochten zich helemaal laten gaan op carnavalsmuziek in de zaal en in iedere klas was een leuk toonmoment.
’s Middags werden we verwent met lekkere croque monsieurs, klaargemaakt door mensen van de ouderraad. Dankjewel om onze maagjes te vullen.
In de namiddag was het, samen met de leerlingen van de Gemeenteschool, een gezellige stoet. Als afsluiting van deze geslaagde dag kregen de kleuters lekkere poffertjes aangeboden, door de ouderraad van de Gemeenteschool.
Een fijne vakantie voor iedereen!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Carnaval op school

Grootouderfeest

Donderdag 31 januari vierden we feest samen met onze grootouders. 
Ze konden genieten van een optreden van hun kleinkinderen.  Het was een prachtig verhaal van Kikker en Egel. 
Tussendoor konden de oma’s en opa’s kijken naar een dansje. Nadien genoten ze van koffie en taart. 
Aan de leuke reacties nadien merkten we dat zowel de grootouders, kleinkinderen als juffen genoten hebben van het optreden. 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Grootouderfeest

Op bezoek bij Omi

Een weekje geleden gingen we naar Omi. We mochten voor de eerste keer langs gaan op de wei. We hadden prachtig weer! De zon straalde aan de blauwe hemel. We mochten Omi helpen om de dieren eten en medicatie te geven en ze te verzorgen.
We genoten van de dieren en kregen heel wat weetjes van Omi te horen. Ze vertelde welke geluiden de dieren maken en wat het juiste woord daarvoor is. Nu weten we dat handen blaffen en kippen kakelen.
Na heel wat werk keerden we tevreden weer terug en kijken we uit naar de volgen de keer !

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Op bezoek bij Omi

Bezoek van de Sint

Deze vrijdagmorgen waren Sint en Piet vroeg wakker en stonden ze aan ons deurtje klaar. De juffen lieten ze binnen en ons optreden kon beginnen. We waren er klaar voor, iedereen had een dansje klaar. De Sint was heel nieuwsgierig en keek met pretoogjes toe hoe we er helemaal voor gingen. De zwarte pieten die dansten met ons mee. Omdat we zo flink geweest waren, mochten we allemaal langsgaan bij de Sint en kregen we een lekkere speculaas.
Het was een hele leuke voormiddag en we zwaaiden ze uit. We zetten nu ons schoentje klaar en hopelijk brengen ze nog een geschenkje voor onze klas.

Spannend…

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek van de Sint

Eetfestijn

Beste ouders,

Bij deze willen we jullie van harte bedanken voor de talrijke opkomst op het eetfestijn.
Er werden heel wat juiste oplossingen gevonden voor de bierquiz. In het filmpje vind je de trekking terug, getrokken door een onschuldige kinderhand.
Proficiat aan de winnaar Sven D’hont, die mag de biertjes komen afhalen bij de juffen.

oplossing bierquiz

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Eetfestijn

Bosuitstap

Wat een prachtige dag.
We vertrokken voor een leuke wandeling naar het kasteeltje recht door het bos.
We zagen heel veel bomen, herfstvruchten, blaadjes, we konden ravotten, picknicken, verzamelen, spelen. Tijdens de wandeling hebben heel wat opgestoken over het seizoen herfst. Als afsluiter mochten we ons dagje afsluiten op de speeltuin.
En we keerden moe maar voldaan terug naar school !

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bosuitstap

Dierendag

 4 oktober was het werelddierendag. Op deze dag mochten alle kleuters hun huisdier meebrengen naar school. Fier toonden de kleuters hun hond, vogel en cavia’s.  Maar ook de kleine diertjes uit de natuur kwamen aan bod. Enkele kinderen zochten slakken en spinnen. Het was een beestig leuke dag!

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Dierendag

Strapdag

Vrijdag 21 september was het strapdag. Ondanks het slechte weer, maakten we er een leuke dag van! De kinderen die te voet of met de fiets naar school kwamen kregen als beloning een leuke strap-armband.
Ook Aya nam ons mee op weg en leerde ons over de verschillende verkeersregels: goed kijken als we het zebrapad oversteken, altijd onze helm en onze fluorjas aandoen als we fietsen, … .
Tot slot leerden we een dansje op het straplied.
Het was een super STRAPdag!

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Strapdag

Schooltuin

We hebben met z’n allen genoten van een heerlijke zomer! De zon zorgde ervoor dat de kleuters konden smullen van lekkere zoete aardbeien en dat aan onze fruitboom heel veel appelen groeiden. We hebben met z’n allen appelen geplukt en laten persen tot lekker appelsap. Mmmhhh,….. Jullie kunnen het zelf ook komen proeven op ons eetfestijn, dit gaat door op 12 oktober. We oogsten ook courgetten, pompoenen, aardappelen en wortelen. Nu we stapje voor stapje in de herfst komen, was het ook het moment om onze voorraad zaadjes in te slaan voor volgend jaar.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Schooltuin