Bosuitstap

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bosuitstap

Onze eerste Omi-dag

Wat hadden we een super leuke dag! We waren helemaal klaar met regenjas en laarsjes aan om er tegenaan te gaan. Eerst een leuke rit met de bus en dan maakten we kennis met de hondjes van Omi. In de tuin van Omi ontdekten we kippen en hangbuikvarkentjes. Oh wat hadden ze een honger. En dan het leukste van de dag: we gingen op stap naar het bos. Springen in de plassen, stil maken in het stilte weggetje, kijken naar de beken., luisteren naar de kikkers. We werden nat maar dat deerde ons niet. Op bezoek bij de schapen, geiten en paarden. En dan een sprintje naar het huis van Omi. Wat smaakten de boterhammetjes aan het haardvuur. Dan genoten we van een verhaaltje over schaapjes en hun wol. We mochten wol wassen, weven, karden,… En toen waren we wat moe en gingen we terug naar school toe.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Onze eerste Omi-dag

Een schooljaar met een gouden randje

Alles staat in het teken van de kleur goud. De kleuters werden verwelkomt door een boog met gouden ballonnen en kregen een gouden medaille.
Louise en Victor (poppenkastpoppen) vertelden ons dat we goud waard zijn en zelfs dat we gouden medailles en gouden eikels kunnen verdienen wanneer we ons aan de gemaakte afspraken houden.
We kijken alvast uit waar de schatkaart ons naartoe brengt! We gaan op zoek naar de schatkist met de gouden eikels, samenwerken blijkt bij deze opdracht enorm belangrijk. Veel succes!!!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Een schooljaar met een gouden randje

Onze schooltuin

Ons schooltuin heeft even stil gelegen, maar vandaag zijn we terug van start gegaan.
We hadden de kleuters in de periode dat ze thuis waren de opdracht gegeven om te zaaien, met de boodschap als de school terug open ging mochten ze de plantjes meebrengen om in de schooltuin te plaatsen.
De kleuters deden erg hun best! We hebben tomaten, pompoenen, zonnebloemen, meloen, paprika, munt,… allemaal een plaatsje gegeven in onze schooltuin.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Onze schooltuin

Sint op bezoek

De zwarte pieten had er een rommeltje van gemaakt op de stoomboot. Sinterklaas had onze hulp ingeroepen en zag afgelopen donderdag 5 december dat het goed was. De jongens en meisjes van de afdeling Ruiter hebben de boot gelukkig terug opgeruimd en dit leverde hele mooie collages op.  Met onze versierde stoomboten op verwelkomden we de Sint en zijn pieten. De kleuters zeiden een vingerversje op, dansten en turnden voor de Sint. Bedankt Sinterklaas voor de mooie cadeaus en al het lekkers.Tot volgend jaar!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sint op bezoek

Integratie 1LO en 3KO

Wat waren we blij dat de vriendjes van het eerste leerjaar nog eens langskwamen? Samen wilden we ons voorbereiden op de komst van Sinterklaas. We waren klaar voor mooie versiering te knutselen. De juffen zagen mooie letters, leuke zwarte Pieten en een hele lange vlaggenlijn.
En gezellig was het zeker, we hebben heel wat kinderen zien lachen, praten en genieten van elkaars gezelschap !
Een hele leuke namiddag. En nu uitkijken naar het bezoek van de Sint.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Integratie 1LO en 3KO

Omi

Op dinsdag 19 november trokken we met de kleuters van de kikkerland naar Omi! We werden deze keer op de weide verwacht. We leerde  de varkens, schapen, geiten,…en de pony kennen van Omi. De kleuters mochten de dieren eten geven, kammen en verzorgen. Sommige waren eerst wat bang maar met de hulp van de juf en Omi waren ze allemaal heel enthousiast om de dieren te verzorgen. Met een harkje en een vuilblik gingen we ook hun “kaka” opruimen! Dit moet natuurlijk ook gebeuren. Omi vertelde ons dat ze de “kaka” gebruikt als meststof voor haar planten. zo kunnen deze volop groeien. Wat hebben we genoten van deze fijne namiddag.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Omi

Bezoek aan de bibliotheek

We vertrokken met de bus naar de bibliotheek, daar werden we verwend met een mooie voorstelling.
“Raf” het ruimtevoertuig bracht twee lieve dames mee naar de bibliotheek. Ze leerden ons een leuk lied en een ritmisch versje dat steeds terugkwam in de voorstelling.
We zochten letters op het eiland en maakten hier woorden mee.
We maakten kennis met een verliefde leeuw die niet kan schrijven, hij gaf opdracht aan de mestkever, de postduif en de aap om een liefdesbrief te schrijven naar de leeuwin. We zochten en vonden de brieven terug op het eiland.
Onze kleuters genoten met volle teugen van deze muzische voorstelling.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek aan de bibliotheek

Natuuratelier

Wat een leuke namiddag, we mochten voor de eerste keer naar de weide dit jaar.Omi stond ons al op te wachten. We zagen heel wat dieren, de pony , geiten, schapen en de varkens.
Samen gaven we ze eten en verzorgden we ze. Het was soms wel wat spannend want de dieren hadden reuzehonger! Ondertussen konden we ook genieten van een stralend zonnetje. Moe maar tevreden keerden we terug naar school.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Natuuratelier

We maken de tuin winterklaar

Vrijdag verwijderden we alle resten uit onze groententuin. We verwijderden nog enkele wortelen en de courgettes uit de aarde. We trokken het onkruid uit en dan begon het leukste werk: de vele herfstbladeren opvegen! Deze harkten we eerst samen in het bos en we bedekten hiermee onze moestuin.
Onze moestuin ligt winterklaar en nu wachten we op de lente om terug opnieuw te zaaien.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor We maken de tuin winterklaar