Eetfestijn

Naar jaarlijkse gewoonte was er ons eetfestijn met weddenschappen.
We werkten de twee weken ervoor heel hard in de klas om de weddenschappen te volbrengen.De weddenschappen bestonden uit een zoektocht, het maken van letterslingers, verzinnen van een verhaal en tafelversiering maken. Deze sterren hebben we dubbel en dik verdiend.
De vijfde ster hing helemaal van jullie af : het verkleden. We zagen heel wat sprookjes- en andere figuren. We verdienden deze ster dankzij jullie medewerking!!!!
Vanaf nu zijn we terug een vijfsterrenschool!!!!
Als klap op de vuurpijl steunden we de kinderafdeling in het AZ te Lokeren. De cavia deed flink zijn best en we haalden daardoor 150 euro op. Dit zal besteed worden aan spelletjes en boeken. Hartelijk dank daarvoor!
Dank jullie wel voor de gezellige avond.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Eetfestijn

Op bezoek bij Omi

 Omi stond ons reeds op te wachten voor een eerste bezoek aan haar natuuratelier. Voor de kleuters van de derde kleuterklas was dit een blij weerzien. Voor de kleuters van de tweede kleuterklas was dit een nieuw avontuur.
Omi had heel wat in petto voor ons! Omdat de zon scheen, maakten we buiten een kring met boomstammetjes. Onmiddellijk kwamen Albe en Roesa, de twee honden van Omi, aangelopen. Ook in de tuin ontdekten we heel wat dieren: kuikentjes, konijnen, kippen en ook Achiel de bok was van de partij.
We gingen meteen aan de slag om alle dieren te voederen en te aaien. Het was een fijne namiddag. We kijken alvast uit naar ons volgende bezoek!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Op bezoek bij Omi

Dierendag

Woensdag 4 oktober was het Werelddierendag. Een ideale dag om de kleuters de kans te geven om samen met hun huisdier naar school te komen. Kamiel, Maurice, Maëline, Diyannah en Arnoud kwamen fier met hun hond. Nora schouwde haar poes. Adam en Noor hebben wel een bijzonder huisdier ‘Angelo de schildpad’. Laura had enkele parkietjes bij en Gilles was ook erg trost op zijn huisdier ‘ een spin’. We luisteren ook samen naar het verhaal van Sint-Franciscus, hij bekommerde zich over mens en dier.

     

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Dierendag

De geleidehond

We kregen deze week bezoek van Frank samen met zijn geleidehond. Frank kwam ons wat meer vertellen over hoe hij dagelijks omgaat met zijn visuele beperking. Hij toonde ons enkele hulpmiddelen die hem helpen bij zijn visuele beperking zoals een toestel dat vertelt welke kleur zijn kledij heeft, de witte stok,….. Maar hij zou niet kunnen zonder zijn geleidehond die hem helpt om zelfstandig op pad te kunnen gaan.
Het opleiden van zo een geleidehond kost heel veel geld daarom worden er op veel plaatsen dopjes ingezameld. Ook wij met onze kleuterschool doen mee aan deze actie waarvoor Frank ons dankte en vroeg om zo verder te blijven doen.
Je kan de dopjes die je hebt ingezameld meegeven met je kleuter of zelf deponeren in de witte zakken bij het binnenkomen van school.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor De geleidehond

Dag van de sportclub

Op de dag van de sportclub mochten we heel wat sportieve kleuters ontvangen!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Dag van de sportclub

Onze groententuin

Na de lange zomervakantie zagen we in onze groenten- en fruittuin heel wat veranderingen. De kleine plantjes werden groot en kregen als snel hun vruchten. Hoog tijd om aan de slag te gaan!
Juf Karen en juf Veerle trokken hun tuinhandschoenen aan en gingen samen met hun kleuters naar de tuin om de aardappelen uit te steken.
Alle klassen kregen een emmer en hielpen mee om de aardappelen in frietjes te snijden. Wat was dit een hele klus: schillen, snijden, spoelen, … .
Maar het vele werk werd beloond met een heerlijk pakje friet. Wat was dat smullen!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Onze groententuin

Samen verhaal maken

We starten dit schooljaar met het thema “samen verhaal maken”. Graag nodigen we tijdens de startweken de kleuters uit om naar verhalen te luisteren. Iedere dag leest elke juf een ander verhaal. De kleuters kunnen zelf kiezen naar welk verhaal ze willen luisteren. De juffen zoeken ook leuke plaatsen om het verhaal te vertellen. Zo ontdekken kleuters dat verhalen vertellen ook op heel leuke en misschien minder voor de hand liggende plaatsen kan gebeuren.
We leren bij dit alles ook een leuk boekenlied dat we voor elk vertelmoment zingen.
Ons verhaal start dus samen met jullie nieuwsgierige kleuters!!!!

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Samen verhaal maken

Schoolreis naar het Familieparadijs

1Op vrijdag 16 juni gingen we met alle kleuters naar het “Familieparadijs” te Eede. En dat het een paradijs was, dat zullen jullie wellicht vernomen hebben uit de vele verhalen van jullie kinderen. We konden er spelen, klimmen, klauteren, glijden, met grote legoblokken bouwen,….
Als middageten konden we genieten van heerlijke frietjes met appelmoes en curryworst of eitjes.
Na een bezoekje aan de kinderboerderij en een ijsje keerden we blijgezind en met blozende wangen terug naar school.
Het was een leuke, spannende en vooral toffe dag!

 

3 4

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Schoolreis naar het Familieparadijs

Politie op de Ruiter

Donderdag 18 en vrijdag 19 mei was het verkeersproject op school.
De eerste dag oefenden de 3de kleuterklassen op de speelplaats met de politie op een fietsparcours. Ze vonden het leuk om snel te fietsen, plots hard te remmen en tussen de kegels door te fietsen. Na al dat oefenen waren de kleuters enthousiast om de volgende dag met de politie op de weg te fietsen.
Op vrijdag was het de grote dag om op de weg te fietsen. Het was een leuke ervaring voor de kleuters. Ze moesten flink per twee aan de rechterkant van de weg fietsen. De kleuters genoten van het fietstochtje. Na een halfuurtje konden de kleuters even uitrusten. Na een 10 minuutjes uit te rusten en een koekje te eten zijn we terug vertrokken naar school.
Het waren twee leuke en leerrijke dagen.

DSCN0058 DSCN0087

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Politie op de Ruiter

Toneelvoorstelling Ikiloliki

Wat een avontuur, met de bus naar het theater gaan kijken!
‘IKILOLIKI’ was een leuke voorstelling, met hummende muziekjes en twinkelende melodieën swingen de aap, de baby, de vis en de vogel over het podium, een verrassend verhaaltje waarbij ze onze jongste kleuters genoten van een leuk theatermomentje.

DSC_0014 DSC_0019

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Toneelvoorstelling Ikiloliki