Bezoek aan de bibliotheek

We vertrokken met de bus naar de bibliotheek, daar werden we verwend met een mooie voorstelling.
“Raf” het ruimtevoertuig bracht twee lieve dames mee naar de bibliotheek. Ze leerden ons een leuk lied en een ritmisch versje dat steeds terugkwam in de voorstelling.
We zochten letters op het eiland en maakten hier woorden mee.
We maakten kennis met een verliefde leeuw die niet kan schrijven, hij gaf opdracht aan de mestkever, de postduif en de aap om een liefdesbrief te schrijven naar de leeuwin. We zochten en vonden de brieven terug op het eiland.
Onze kleuters genoten met volle teugen van deze muzische voorstelling.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek aan de bibliotheek

Natuuratelier

Wat een leuke namiddag, we mochten voor de eerste keer naar de weide dit jaar.Omi stond ons al op te wachten. We zagen heel wat dieren, de pony , geiten, schapen en de varkens.
Samen gaven we ze eten en verzorgden we ze. Het was soms wel wat spannend want de dieren hadden reuzehonger! Ondertussen konden we ook genieten van een stralend zonnetje. Moe maar tevreden keerden we terug naar school.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Natuuratelier

We maken de tuin winterklaar

Vrijdag verwijderden we alle resten uit onze groententuin. We verwijderden nog enkele wortelen en de courgettes uit de aarde. We trokken het onkruid uit en dan begon het leukste werk: de vele herfstbladeren opvegen! Deze harkten we eerst samen in het bos en we bedekten hiermee onze moestuin.
Onze moestuin ligt winterklaar en nu wachten we op de lente om terug opnieuw te zaaien.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor We maken de tuin winterklaar

Eetfestijn

Op het jaarlijkse eetfestijn smulden we alweer van onder meer lekkere beenham. Daarna konden we gezellig napraten met een koffietje en een ijsje. Ondertussen keken de kinderen vol spanning naar de spannende caviarace waarbij ze mooie prijzen konden winnen. Wie wou kon zich laten schminken in o.a. een superheld of prachtige prinses en een ballonnenkroon laten plooien. Hartelijk bedankt voor alweer een massale opkomst en een hele fijne avond.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Eetfestijn

Klasje van de maand

Hopsabees zet kleuters aan om voldoende te bewegen en gezond te eten. De Jules- en Marieklas zijn deze maand KLASJE VAN DE MAAND. Dankzij een foto van één van de vele gezonde verjaardagstraktaties.Wij wonnen keitoffe rugzakjes en staan met onze foto op de website: https://www.hopsabees.be/wedstrijd.php.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Klasje van de maand

Dierendag

Vrijdag 4 oktober was een een drukke beestenboel op school. Heel wat viervoeters wandelden onze klas binnen maar ook knaagdieren en zelfs een kuiken van een kalkoen.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Dierendag

Omi

De kleuters van de tweede kleuterklas maakten voor de eerste keer kennis met Omi. Voor de kleuters van de derde kleuterklas was het een leuk weerzien.
Omi heeft twee nieuwe honden. Zij kwamen ons verwelkomen aan de poort. Omi leerde ons het verschil tussen de mens en de hond. Wat was dat leerrijk!
Nadien brachten we een bezoek aan de kippen en de haan. Deze mochten we zelf graan geven. Enkele kleuters durfden het zelfs aan om de kippen uit hun hand te laten eten. Wat knap!
Ook de konijntjes mochten niet ontbreken. We gaven hen een verse raap en lekker voer. Omi vertelde ons dat de konijntjes vaak ruzie maken en daarom in een apart hok zitten. Hopelijk worden ze snel weer vrienden zodat ze samen kunnen rondhuppelen in de tuin.
Als afsluiter speelde Omi samen met ons een spel. Ze verstopte zich in haar tuin en blies op de toeter. De zoektocht kon beginnen en al snel vonden de kleuters haar verstopplaats.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Omi

Bezoek van de vriendjes van het 1ste leerjaar GLS.

Vrijdag was het zover! We keken er allemaal naar uit, de vriendjes van het eerste leerjaar kwamen nog een keertje op de kleuterschool spelen. De boterhammetjes konden niet snel genoeg op zijn zodat we snel  onze vriendjes konden verwelkomen.
De zon scheen en we waren er klaar voor. Het was een blij weerzien. We konden genieten van spelen in de speeltuin, verhalen vertellen, spelletjes spelen en vooral veel ravotten.
De tijd vloog voorbij, veel te snel was het weer tijd om naar de lagere school te vertrekken.
We genoten samen van een leuke namiddag.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek van de vriendjes van het 1ste leerjaar GLS.

Hé, vaar je mee?

Hé vaar je mee het nieuwe schooljaar in? Op 2 september konden de kleuters kennismaken met hun juf en vriendjes van de school voor het komende schooljaar.
Hé vaar je mee riepen de matrozen juffen op de speelplaats.
Iedere kleuter kon op zoek gaan naar zijn kaartje met een prentje van de attributen van de boot. (anker, roer, ..) Zo konden ze te weten komen bij welke juf ze in de klas zaten.
Wat een spannend moment toen de bel ging, even afscheid nemen van mama en papa.
In de klas konden de kleuters kennismaken met elkaar en ook met het speelgoed. Op maandag was Juf Debby de turnjuf ook op school en konden we al eens turnen en dansen. Wat een fijne dag voor iedereen, snel was het tijd om naar huis te gaan. Allemaal lachende gezichtjes en blije mama’s en papa’s.
We gaan er een fijn jaar van maken en we varen op eigen tempo over de golven van de zee.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Hé, vaar je mee?

Fietsproject

Naar jaarlijkse gewoonte kwam politieagent Phillippe langs om samen met de oudste kleuters te fietsen.
Onze kleuters waren alvast razend enthousiast wanneer ze hem zagen toekomen. We deden snel onze helm en onze fluo hesjes aan en het oefenen kon beginnen.
Het fietsparcours werd snel opgesteld en we oefenden erop los : over de banden, over het touw, slalommen tussen de kegels, door het smalle straatje,…..
Ook enkele nog niet zo vlotte fietsers werden een handje geholpen en na heel wat oefenen in de voormiddag hadden ze het fietsen onder controle.
En dan de kers op de taart, we maakten een heuse fietstocht onder begeleiding van de politie combi.
We fietsten netjes naast elkaar, wel een halfuur lang, even rusten en terug.
We ontvingen natuurlijk allemaal een fietsdiploma, dat hadden we echt verdiend.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Fietsproject