Hé, vaar je mee?

Hé vaar je mee het nieuwe schooljaar in? Op 2 september konden de kleuters kennismaken met hun juf en vriendjes van de school voor het komende schooljaar.
Hé vaar je mee riepen de matrozen juffen op de speelplaats.
Iedere kleuter kon op zoek gaan naar zijn kaartje met een prentje van de attributen van de boot. (anker, roer, ..) Zo konden ze te weten komen bij welke juf ze in de klas zaten.
Wat een spannend moment toen de bel ging, even afscheid nemen van mama en papa.
In de klas konden de kleuters kennismaken met elkaar en ook met het speelgoed. Op maandag was Juf Debby de turnjuf ook op school en konden we al eens turnen en dansen. Wat een fijne dag voor iedereen, snel was het tijd om naar huis te gaan. Allemaal lachende gezichtjes en blije mama’s en papa’s.
We gaan er een fijn jaar van maken en we varen op eigen tempo over de golven van de zee.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Hé, vaar je mee?

Fietsproject

Naar jaarlijkse gewoonte kwam politieagent Phillippe langs om samen met de oudste kleuters te fietsen.
Onze kleuters waren alvast razend enthousiast wanneer ze hem zagen toekomen. We deden snel onze helm en onze fluo hesjes aan en het oefenen kon beginnen.
Het fietsparcours werd snel opgesteld en we oefenden erop los : over de banden, over het touw, slalommen tussen de kegels, door het smalle straatje,…..
Ook enkele nog niet zo vlotte fietsers werden een handje geholpen en na heel wat oefenen in de voormiddag hadden ze het fietsen onder controle.
En dan de kers op de taart, we maakten een heuse fietstocht onder begeleiding van de politie combi.
We fietsten netjes naast elkaar, wel een halfuur lang, even rusten en terug.
We ontvingen natuurlijk allemaal een fietsdiploma, dat hadden we echt verdiend.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Fietsproject

Bezoek aan Omi

Omi stond ons al op te wachten aan de wei en ook de kudde schapen heetten ons blatend welkom. Wat waren de lammetjes al gegroeid!
We borstelden de varkens zodat ze weer proper waren.
Daarna leerden we heel wat plantenweetjes. Wist je dat de brandnetel enkel prikhaartjes heeft bovenaan het blad en niet onderaan? Zo leerden we hoe we deze konden plukken zonder geprikt te worden. En natuurlijk eens proeven van de brandnetels : eerst de blaadjes vouwen in een snoepje en proeven maar.
Zoals altijd ging de tijd zeer snel voorbij, maar met heel veel nieuwe weetjes keerden we tevreden terug naar school.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek aan Omi

De lente in de schooltuin

We zijn de voorbije dagen gestart met het zaaien en planten in de schooltuin. Dankzij de hulp van de Landelijke Gilde Waasmunster konden we zaadjes en plantjes aankopen. Dankjewel!
Eerst hebben we het verwijderen van het onkruid, dat was een hele klus. Daarna hebben we enkele aardappelen geplant, wortelen en radijzen gezaaid. Vervolgens enkele snoeptomaatjes, courgettenen en om af te sluiten pompoenen, zonnebloemen en afrikaantjes.
De kleuters wachten nu vol spanning af wat er met die zaadjes en plantjes gaat gebeuren. We duimen samen voor zon en regen.
Wordt vervolgd!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor De lente in de schooltuin

Opendeur 11 mei 2019

Kom ons zeker een bezoekje brengen op 11 mei.
14.00 Optreden van de kleuters
15.00- 17.00 Open klasmoment en kinderanimatie

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Opendeur 11 mei 2019

Integratie Pasen

Wat was het een spannende namiddag. We gingen op stap naar het eerste leerjaar. Het was super leuk want we mochten eiersalade maken, turnen, schilderen en tekenen. Wat was het fijn om dit samen met de vriendjes van het eerste leerjaar te doen! We genoten samen, en ja hoor we kregen alle stukken van de schatkaart samen en vonden de verrassing: een echte medaille en een lekker chocolade eitje!
Dank je wel aan juf Els en alle andere medewerkers. Een namiddagje om niet meer te vergeten.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Integratie Pasen

Bezoek aan de boerderij

Op woensdag 13 maart gingen we naar de boerderij van Arnoud. De mama, papa, Arnoud en het broertje van Arnoud kwamen ons op school halen met de tractor en huifkar. Wat hadden we een leuke tocht naar de boerderij! Op de boerderij ontmoeten we de vele koeien en stieren die er wonen. We ontdekten het verschil tussen een koe en een stier, waar ze logeren, wat ze eten en nog veel meer. We kregen ook nog een lekker cakeje en een lekker drankje om onze maag te vullen. Daarna maakten we een kleine wandeling naar de paardjes van Arnoud. Het was een superleuk boerderijbezoek en we willen de ouders van Arnoud heel erg bedanken voor deze leuke ervaring!!!!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek aan de boerderij

Bezoek aan de zorgboerderij ’t Zwanenhof te Sinaai

Na een weekje te spelen en te leren over het thema boerderij in de klas was het op woensdag eindelijk zo ver. Joepie, we gaan op uitstap naar de echte boerderij!
Er waren enkele mama’s, papa’s of grootouders die ons tot aan de boerderij brachten.
De kleuters maakten op de boerderij kennis met de geiten, varkens, kippen, konijntjes, cavia’s, paarden en pony’s. Ze mochten de dieren helpen eten geven, verzorgen, aaien en knuffelen.
Natuurlijk konden de kleuters zich ook uitleven tijdens het spelen tussen de varkens. We mochten ook rijden met de gocarts, scheppen in het zand, klimmen, glijden,….
We hebben met zijn alle genoten van de dieren en de frisse buitenlucht!
Moe maar voldaan kwamen de mama’s, papa’s of grootouders ons terug ophalen.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek aan de zorgboerderij ’t Zwanenhof te Sinaai

Carnaval op school

De kleuters keken er erg naar uit om zich met carnaval te mogen verkleden als vlinder, Spiderman, draak, politieagent, prinses,…. Het was een geslaagde dag! De kleuters mochten zich helemaal laten gaan op carnavalsmuziek in de zaal en in iedere klas was een leuk toonmoment.
’s Middags werden we verwent met lekkere croque monsieurs, klaargemaakt door mensen van de ouderraad. Dankjewel om onze maagjes te vullen.
In de namiddag was het, samen met de leerlingen van de Gemeenteschool, een gezellige stoet. Als afsluiting van deze geslaagde dag kregen de kleuters lekkere poffertjes aangeboden, door de ouderraad van de Gemeenteschool.
Een fijne vakantie voor iedereen!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Carnaval op school

Grootouderfeest

Donderdag 31 januari vierden we feest samen met onze grootouders. 
Ze konden genieten van een optreden van hun kleinkinderen.  Het was een prachtig verhaal van Kikker en Egel. 
Tussendoor konden de oma’s en opa’s kijken naar een dansje. Nadien genoten ze van koffie en taart. 
Aan de leuke reacties nadien merkten we dat zowel de grootouders, kleinkinderen als juffen genoten hebben van het optreden. 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Grootouderfeest