Onze speelberg!!!

Na lang wachten en uitkijken naar de speelberg konden onze kleuters nog net voor het einde van het schooljaar op de speelberg spelen.
Dank je wel Didier en Sharona Vermeulen voor het vele werk, dank je wel aan alle papa’s die een handje toestaken en dank je wel aan alle sponsors om dit project voor ons mogelijk te maken.
We kijken uit naar vele uren speelplezier.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Onze speelberg!!!

Schoolreis

Op vrijdag 15 juni trokken de kleuters van de afdeling Ruiter met z’n allen naar zee.
Eerst brachten we een bezoekje aan ‘de Sierk’. Daar werden we in een heuse circussfeer ondergedompeld. We waren echte acrobaten in een circustent, we konden rijden en spelen in de circusbus, we leefden ons uit op het springkasteel, … Er was voor elk wat wils en iedereen heeft zich op en top geamuseerd!
Na onze lunch brachten we nog een bezoekje aan het strand, waar we met z’n allen konden genieten van een stralend zonnetje.
Moe maar voldaan keerden we ’s avonds terug naar huis en blikten terug op een fantastische schoolreis!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Schoolreis

Onze schooltuin

We hebben vorige week samen met de kleuters flink gewerkt in onze schooltuin.
Eerst alle blaadjes verwijderd, daarna het onkruid gewied. We zijn in de namiddag gestart met het zaaien van worteltjes en radijsjes en het planten van aardappelen en ajuin.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Onze schooltuin

Pasen

We vonden op donderdag een brief in de zaal. Een heel speciale brief, eentje van de paashaas. Terwijl we in de klas zaten had de paashaas allemaal lekkere chocoladelolly’s verstopt in het bos en in de speeltuin. We zochten allemaal eentje, sommige waren zeer goed verstopt. De paashaas verstopte er zelfs enkele in de appelboom.

Dank je wel paashaas!!!!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Pasen

Een zacht bezoekje aan Omi

Het was weer een leuke namiddag wel een beetje spannend met de honden, echte deugnieten. Maar daarna hebben we de schaapjes eens goed bekeken en vooral hun wol. Hoe zacht is dat ! En ja we vonden het terug in onze sjaal, muts,…
Daarna liet Omi ons zien hoe ze ermee ging spinnen en hoe je er draden mee kan maken. Daarna mochten we zelf aan de slag. Weven op een weefraam, kammen van de wol, wol wassen en de wol kleuren. We hebben weer heel wat opgestoken!

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Een zacht bezoekje aan Omi

De berg van de Ruiter

De berg zand die enkele maanden bivakkeerde op de oprit van de school hebben we zaterdag verplaatst naar het grasveld. Enkele enthousiaste papa’s en mama’s kwamen toe met hun kruiwagen en schop, maar deze hebben niet veel dienst gedaan. Doordat de papa van Brent en Klara op de oprit kwam gereden met een scheplader. Op deze manier was de klus snel geklaard. Een dikke merci aan alle helpende handen!

We gaan het zand gebruiken om speelberg te realiseren met looptunnels, glijbanen en autobanden.

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor De berg van de Ruiter

Doktersbezoek

Vrijdag kwam dokter Inge naar onze school. Ze bracht haar dokterstas mee en liet ons kennis maken met haar werkinstrumenten.
We ontdekten hoe een stethoscoop en otoscoop werkt. De kleuters mochten om de beurt elkaar onderzoeken. Ook leerde dokter Inge ons spuitjes zetten, verbanden leggen, … .
De kinderen genoten van het bezoek en leerden heel wat bij. Om verder te oefenen kregen we van de dokter enkele spatels, verbanden, spuitjes om te spelen in de klas.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Doktersbezoek

Bezoek aan het ziekenhuis

De kleuters van de derde kleuterklas brachten een bezoek aan het ziekenhuis.
Juf Riet, de speeljuf, gaf ons een rondleiding in het ziekenhuis. Ze had een rolstoel bij zich. Hierin zat beer Bob. Hij had zijn voet gebroken. Al snel leefden de kleuters zich in in de situatie. Er werd een mama, papa, verpleger en dokter aangeduid die beer Bob naar de verschillende kamers in het ziekenhuis brachten.
We startten bij de ziekenwagen. Emma was hulpambulancier. Zij zat aan het stuur van de ziekenwagen en toonde ons hoe de zwaailichten en de sirene werkten.
Aya werd op het bed gelegd en in de ziekenwagen gerold. Maar Aya hoefde geen schik te hebben want alle kindjes mochten mee in de ziekenwagen.
We zetten onze tocht doorheen het ziekenhuis verder maar omdat beer Bob met de rolstoel niet op de trap kon, namen we allemaal samen de lift. Wat was dat gezellig druk!
We brachten een bezoek een de onderzoekskamer, de röntgenkamer, de slaapkamer voor de kindjes en de speelkamer.
In de speelkamer verraste juf Riet ons met een leuke activiteit. We maakten een vingerpopje van gips. Hiermee konden we onze mama’s, papa’s, grootouders … foppen!
Om onze uitstap af te sluiten gaven we de kinderafdeling de opbrengst van onze cavia-race tijdens het schoolfeest. Met het geld kopen de verpleegsters verschillende geurtjes om de kamers van de kindjes te verfrissen.

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek aan het ziekenhuis

Grootoudersfeest

Vrijdag 02 februari was het groot feest op school. Alle grootouders waren uitgenodigd voor een heus feest. De kleuters namen hun grootouders mee naar de tijd van toen. Dit deden ze met leuke liedjes en dansjes van vroeger. Zowel de kleuters als de grootouders hebben genoten van het hele gebeuren. Na het optreden konden ze nog even verder genieten met een tasje koffie en een heerlijke pannenkoek. De kleuters hadden ook nog een mooi cadeautje gemaakt voor hun grootouders. Zo kunnen ze nog lang nagenieten van deze leuke namiddag.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Grootoudersfeest

Kerstverhaal

Om ons adventsverhaal af te sluiten gingen we met de kleuters naar de kerk.
Daar speelden de kleuters van de derde kleuterklas het kerstverhaal.
Het was prachtig, iedereen heeft er zeker van genoten.
De kleuters zagen er fantastisch uit en gingen helemaal op in het verhaal !
Ook dank je wel aan de mensen die er bij konden zijn.
Het werd een moment om te koesteren.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Kerstverhaal