Heuverveld

Vrijdag 22 juni trokken we met onze oudste kleuters naar Heuverveld. Daar stonden de bewoners ons reeds op te wachten voor een wandeling naar onze school.  Samen maakten we een mooie wandeling. Nadien konden de bewoners en de kinderen genieten van een heerlijk stukje cake. Dank je wel aan alle ouders die geholpen hebben.

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Heuverveld

Schoolreis naar Wachtebeke

Naar jaarlijkse traditie trokken we met de volledige kleuterschool op schoolreis. Dit jaar bracht de bus ons naar het provinciaal domein te Wachtebeke.
We genoten van een ritje met een treintje die ons naar het dierenpark bracht. De jongste kleuters kwamen met het treintje terug, de oudste kleuters maakten een wandeling tot aan de speeltuin.
Samen picknicken, genieten van het kleine beetje zon om ons daarna uit te leven op de speeltuin.
We verlegden onze grenzen door het klim en klauterparcours te verkennen. Spannend zo boven een modderplas, maar wat waren ze toch dapper onze kleuters.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Schoolreis naar Wachtebeke

Ik vind je leuk dag!

Op 7 juni planden onze ouders van de ouderraad een ‘ik vind je leuk’ namiddag.
De zebra was zijn strepen kwijt en enkele ontdekkingsreizigers kwamen vragen of wij deze strepen konden helpen zoeken. Natuurlijk konden wij dat.
De kinderen gingen samen met hun ‘ik vind je leuk’ persoon op stap door de school en deden heel wat leuke activiteiten. Dansen, cupcakes versieren, puzzelen, muziek maken, knutselen en zoveel meer. Jong en oud genoot van deze fijne activiteit.
Op het einde zat de koffer vol met strepen, hopelijk kreeg de zebra ze reeds toegestuurd.
Bedankt aan alle ouders die geholpen hebben om deze activiteit voor te bereiden en te begeleiden.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Ik vind je leuk dag!

Omi in mei

Deze keer trokken we met z’n allen naar de weide van omi. We gaven de dieren eten, kamden de ezels en hielpen mee de stal te kuisen. Nadien trokken we naar de poel waar we kennis maakten met de waterdieren. We hadden het geluk om enkele salamanders te vangen. Het was weer een heel boeiende namiddag.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Omi in mei

Fietsproject

Onze oudste kleuters hadden een mooi fietsparcours die door de politie was opgezet. Na verschillende behendigheidsoefeningen mochten zij als echte weggebruikers op straat meefietsen.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Fietsproject

Naar het toneel….

“Op een geheim plekje in het bos woont Papa Rumba. Hij maakt de ganse dag muziek, samen met de vogeltjes en Kokeliko de kip. Die legt groene eitjes. Vandaag is het een speciale dag, want er komt iemand op bezoek. Een heel bijzonder iemand. Daarom heeft Papa Rumba een cadeautje klaar staan. Wat zou dat zijn?”
Onze jongste kleuters genoten van een prachtige, muzikale toneelvoorstelling. Momenten van complete stilte afgewisseld met momenten van proesten, lachen, meezingen, klappen, zwaaien…de kleuters zaten van begin tot eind geboeid te luisteren / te kijken! Een mooi avontuur om samen te beleven!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Naar het toneel….

Tuinwerkdag

Een stralende lentedag en een grote opkomst maakten van deze tuinwerkdag een topeditie.
Zowel jong als oud gingen aan de slag om onze ontdektuin onkruidvrij te maken, schors te verdelen, het kippenhok te kuisen, en zoveel meer.
Ook in onze buitenklas werd er hard gewerkt. We kunnen al beginnen dromen van onze muziekhoek, evenwichtstouw en schommels…
Dank je wel aan iedereen die mee geholpen heeft aan onze buitendromen.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Tuinwerkdag

Rollebolle

Rollebolle, heen en weer, rollebolle op en neer…
Vandaag gingen we met onze oudste kleuters naar de rollebollesportdag.
Fietsen, glijden, schuiven, klimmen, klauteren en zo veel meer.
We genoten met z’n allen en lieten ons van onze sportiefste kant zien.
Moe maar voldaan gingen we te voet terug naar onze school.
Rollebolle traag en vlug, rollebolle volgend jaar komen we gewoon weer terug.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Rollebolle

Buitenspeeldag

Vandaag was het nationale buitenspeeldag en dat konden we niet zomaar voorbij laten gaan. We genoten met z’n allen in onze buitenklas van allerlei leuke buitenspelletjes. Putten graven in het zand, harken, kampen bouwen, kegelen, springen, dansen en zo veel meer. Van ons mag het gerust iedere dag buitenspeeldag zijn…

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Buitenspeeldag

Sociale vaardigheden

Op vrijdag 2 maart kwamen alle kleuters weer gezellig samen om het poppenspel te bekijken van Fran en Cis. Ze ontdekten dat alle instrumenten anders klinken. Fran wilde even alles door mekaar laten horen, maar dat vonden de kleuters helemaal niet leuk en Cis ook niet .
Fran kon ook zo goed instrumentjes delen met Cis. Dat gaan wij ook proberen doen in ons klasje.
Toen kwamen de poppen op het idee om een leuk orkestje te maken met alle instrumenten samen. Dat klonk zoals muziek in de oren… Samen zongen we een mooi lied met de kleuters om het poppenspel af te sluiten. Tot de volgende keer Fran en Cis!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sociale vaardigheden