Grootoudersfeest

Op vrijdag 11 oktober verwelkomden we de grootouders van onze kleuters op school. Samen met hun kleuter en Maya De Bij gingen ze op stap door onze school en voerden ze samen opdrachten uit. Een bijenkroon knutselen, samen de maya-dans dansen en een toastje proeven met honing waren enkele van de opdrachten.
Nadien konden oma en opa nog even nagenieten van een heerlijk kopje koffie en een stukje cake. En tot slot kregen ze nog een lekkere verrassing van hun kleinkind.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Grootoudersfeest

Bezoek van de imker

Wat is een imker? Deze vraag kregen onze kleuters reeds enkele dagen geleden. De antwoorden waren heel divers: een huis, een doos, het lijkt op anker, het leeft onder de grond, …
Vandaag kregen we het antwoord van een echte imker. Een imker blijkt gewoon een mens te zijn die zorgt voor de bijen en honing verzamelt.
Sommige kleuters mochten het kapruin (het pak van de imker) even passen. OOk proefden we van heerlijke honing en kregen heel wat uitleg over wat een imker allemaal doet.
Dank je wel, Juf Katleen, voor deze boeiende ochtend die ons nog lang zal nablijven.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek van de imker

Op bezoek bij Omi

We keken er al eventjes naar uit en vandaag was het eindelijk zover. We mochten voor de eerste keer naar omi dit schooljaar. We maakten kennis met de honden van omi, we gaven de kippen graantjes en mochten de konijnen aaien.
Daarna gingen we rozenbottels snoeien. Met handschoenen en snoeischaar gingen we aan de slag. Nadien maakte omi een heerlijke rozenbottel thee voor ons. Mmm, dat smaakte.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Op bezoek bij Omi

Dierendag

Woensdag mochten onze kleuters hun huisdier meebrengen naar school. We kregen bezoek van heel wat honden en één vogeltje. Dank je wel voor dit fijne bezoek.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Dierendag

Strapdag

Vrijdag 20 september was het strapdag. Iedereen werd aangemoedigd om met de fiets of te voet naar school te komen. We gingen met z’n allen de uitdaging aan.
Op school dansten we samen op het straplied en kregen we op het einde van de dag allemaal een strap-armbandje. 
Proberen jullie ook om te voet of met de fiets naar school te komen?

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Strapdag

Genieten in de buitenklas

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Genieten in de buitenklas

Hé, vaar je mee?

Reeds twee weken varen we samen mee in onze nieuwe klas.  We leerden elkaar en de juf beter kennen. We ontdekten de nieuwe klas met al zijn hoeken en nieuwe afspraken. 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Hé, vaar je mee?

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor

Afscheid kleuterschool Heide

Als afscheid van de kleuterschool Heide maakten we met de kleuters van 3KO een mooie uitstap naar Steendorp. Na een mooie wandeling langs het fort, spelen in de speeltuin en in het bos, sloten we deze mooie dag af met waterspelen. We wensen jullie een fijne start in het eerste leerjaar.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Afscheid kleuterschool Heide

Op schoolreis naar de kinderboerderij

Op vrjidag 7 juni kon de dag niet snel genoeg beginnen. Na lang wachten gingen we eindelijk op schoolreis. De zon scheen, de lucht was helder blauw, we konden aan een fantastische dag beginnen.
Na een voor sommigen al spannende rit op de bus kwamen we aan in de kinderboerderij te Bornem. Daar bezochten we de konijnen, kippen, ganzen, geiten, hertjes, koeien en zoveel meer. Het was een hele belevenis om de dieren brood te voederen, te aaien of er gewoon tussen te wandelen.
Na een picknick in open lucht wandelden we naar de speeltuin. Daar genoten we van klimmen en klauteren, schommelen en zoveel meer. De ideale afsluiter van een fijne dag.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Op schoolreis naar de kinderboerderij