Op stap rond de school

De oudste kleuters gingen op stap rond de school. We ontdekten heel wat verschillende verkeersborden met allemaal hun eigen betekenis. We zagen heel wat huizen, auto’s, tuinen, poorten, …  

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Op stap rond de school

Koffer schaap

Vandaag maakten we kennis met schaapje Caro. Patata was te moe om mee te spelen. En alleen spelen vond ze echt niet leuk. Schaapje Caro verveelde zich. Gelukkig kwam Vriedje op bezoek en samen speelden ze samen verstoppertje.  Wat is het fijn om samen te spelen.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Koffer schaap

Startweek ‘samen door de wereld’

Op 3 september voelden we het samen kriebelen in onze buik. Voor sommigen omdat het hun allereerste schooldag was, voor anderen omdat ze na de vakantie hun vrienden weer zagen.  Kennismaken met de juf, samen dansen en zingen, de eerste knutselwerkjes, spelen in de klas en buiten in het bos.  De eerste week was er reeds eentje met heel veel ervaringen. 
We sloten onze eerste schoolweek af met een dansje. Nadien konden we genieten van een heerlijke receptie.
Samen door de wereld, onze kinderen vinden het alvast top!  We hopen dat het voor iedereen een fijn en leerrijk jaar wordt.  

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Startweek ‘samen door de wereld’

Reis door de wereld

Dit schooljaar willen we met de hele school samen werken aan een plaats voor iedereen in de wereld! Onze school als plek waar diversiteit een meerwaarde is.
Een reis: dit betekent voor ons….
* op weg zijn
* onderweg zijn
* de tocht is belangrijker dan de bestemming (het eindpunt, het einddoel)
* samen, niet alleen
* onderweg
* genieten van het moment, het nu, wat we nu beleven zonder het verleden te ontkennen of de toekomst te vrezen.

De wereld:
* als onze thuis
* iedereen hoort erbij
* elkeen heeft recht op een plekje
* met een open blik op de wereld
* nieuwsgierig en ontdekkend
* zonder vooroordeel, zoals door de ogen van een kind

Zo willen we dit schooljaar op weg gaan.
Om dit concreet te maken gebruiken we voor de kinderen herkenbare verhalen. We starten dicht bij onze eigen wereld. Hoe verscheiden is die? Heb je al eens goed rondgekeken?

Wie woont er bij ons, wie woont er in onze buurt? … Zoveel mensen, iedereen anders, iedereen uniek.
Hiervoor gebruiken we het prentenboek: Lou op weg naar school van Kathleen Amant. Samen verwonderen we ons om zoveel verschillende mensen, zoveel kansen tot ontmoeten en delen.
In de loop van het schooljaar gaan we op bezoek naar Gent en ontmoeten we een klasje met kinderen van andere origine.
Van Lou bestaat er ook een boekje rond de Herfst en Carnaval. Dit biedt kansen om rond diversiteit en met een open bril naar de wereld te kijken. Iedereen hoort erbij, hoe ‘anders’ je er ook uitziet, welk beroep je ook uitvoert.
Natuurlijk reizen we ook verder naar andere continenten, er ligt heel wat klaar om samen te ontdekken,…enkele kansen: Noord en zuidpool, hoe leeft een kind in Europa? Hoe ziet de school er uit in Vietnam of China? Wat doe je als je dorst hebt in Congo?

We kijken er echt naar uit om dit schooljaar samen op reis te gaan door de wereld!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Reis door de wereld

Heuverveld

Vrijdag 22 juni trokken we met onze oudste kleuters naar Heuverveld. Daar stonden de bewoners ons reeds op te wachten voor een wandeling naar onze school.  Samen maakten we een mooie wandeling. Nadien konden de bewoners en de kinderen genieten van een heerlijk stukje cake. Dank je wel aan alle ouders die geholpen hebben.

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Heuverveld

Schoolreis naar Wachtebeke

Naar jaarlijkse traditie trokken we met de volledige kleuterschool op schoolreis. Dit jaar bracht de bus ons naar het provinciaal domein te Wachtebeke.
We genoten van een ritje met een treintje die ons naar het dierenpark bracht. De jongste kleuters kwamen met het treintje terug, de oudste kleuters maakten een wandeling tot aan de speeltuin.
Samen picknicken, genieten van het kleine beetje zon om ons daarna uit te leven op de speeltuin.
We verlegden onze grenzen door het klim en klauterparcours te verkennen. Spannend zo boven een modderplas, maar wat waren ze toch dapper onze kleuters.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Schoolreis naar Wachtebeke

Ik vind je leuk dag!

Op 7 juni planden onze ouders van de ouderraad een ‘ik vind je leuk’ namiddag.
De zebra was zijn strepen kwijt en enkele ontdekkingsreizigers kwamen vragen of wij deze strepen konden helpen zoeken. Natuurlijk konden wij dat.
De kinderen gingen samen met hun ‘ik vind je leuk’ persoon op stap door de school en deden heel wat leuke activiteiten. Dansen, cupcakes versieren, puzzelen, muziek maken, knutselen en zoveel meer. Jong en oud genoot van deze fijne activiteit.
Op het einde zat de koffer vol met strepen, hopelijk kreeg de zebra ze reeds toegestuurd.
Bedankt aan alle ouders die geholpen hebben om deze activiteit voor te bereiden en te begeleiden.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Ik vind je leuk dag!

Omi in mei

Deze keer trokken we met z’n allen naar de weide van omi. We gaven de dieren eten, kamden de ezels en hielpen mee de stal te kuisen. Nadien trokken we naar de poel waar we kennis maakten met de waterdieren. We hadden het geluk om enkele salamanders te vangen. Het was weer een heel boeiende namiddag.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Omi in mei

Fietsproject

Onze oudste kleuters hadden een mooi fietsparcours die door de politie was opgezet. Na verschillende behendigheidsoefeningen mochten zij als echte weggebruikers op straat meefietsen.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Fietsproject

Naar het toneel….

“Op een geheim plekje in het bos woont Papa Rumba. Hij maakt de ganse dag muziek, samen met de vogeltjes en Kokeliko de kip. Die legt groene eitjes. Vandaag is het een speciale dag, want er komt iemand op bezoek. Een heel bijzonder iemand. Daarom heeft Papa Rumba een cadeautje klaar staan. Wat zou dat zijn?”
Onze jongste kleuters genoten van een prachtige, muzikale toneelvoorstelling. Momenten van complete stilte afgewisseld met momenten van proesten, lachen, meezingen, klappen, zwaaien…de kleuters zaten van begin tot eind geboeid te luisteren / te kijken! Een mooi avontuur om samen te beleven!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Naar het toneel….