Grootoudersfeest

 Vrijdag 19 okotober genoten de grootouders ervan om met hun kleinkinderen de opdrachten in het bos en ontdekkingstuin te doen. Na een kopje kofie en cake werden de oma’s en opa’s nog eens extra verwend met een geschenkje van hun lieveling.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Grootoudersfeest

Herfstwandeling

Op een zonninge herfstdag wandelden de kleuters door de bossen. Daar werden vele kastanjes, beukenootjes en nog zoveel meer in onze zakjes gestopt waar we later mee mochten spelen, sorteren, tellen, ….en nog zoveel meer.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Herfstwandeling

Tuinwerkdag

Zaterdag 6 oktober werd onze ontdektuin winterklaar gemaakt. Snoeien van bomen en struiken, onkruid wieden, repareren van de speelberg en paadjes,… Er werd weer heel wat werk verricht door groot en klein. Natuurlijk was er ook tijd voor een fijne babbel bij een tasje koffie met een stukje taart.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Tuinwerkdag

Dierendag

Op woensdag 3 oktober waren de huisdieren welkom op onze school. Heel wat kinderen kwamen trots hun hond showen. Ook kregen we de kans om een hamster, cavia en grasparkietjes van dichter te bekijken. Het was fijn met zoveel dieren op bezoek, bedankt.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Dierendag

Op bezoek in het natuuratelier

In de maand september gingen we in verschillende groepjes naar omi. Daar maakten we kennis met haar honden, kippen en konijnen. We genoten van de verhalen en het voederen van de kippen. Op het einde verstopte omi zich in haar tuin en mochten wij haar zoeken. Hebben jullie de toeter ook gehoord?

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Op bezoek in het natuuratelier

De tuin van Kina

Vrijdag 28 september trokken we met de ganse school naar Gent. We bezochten de tuin van Kina. De jongste kleuters ontdekten de tentoonstelling van de lieveheersbeestjes. Al spelend leren ze wat deze eten, waar ze wonen en hoe ze eruit zien.
Ondertussen gingen onze oudste kleuters op onderzoek in de tinteltuin waar we onze zintuigen extra konden prikkelen. Proeven, ruiken, zien, horen en voelen, het kwam allemaal aanbod. Ook kregen we allemaal de kans om ons onder te dompelen in het land van duizend en één stippen: de wereld van de paddenstoel.
Na onze picknick trokken we met de bus richting Puyenbroeck. Daar wachtte de speeltuin op ons, een fijne afsluiter van een super toffe dag.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor De tuin van Kina

Strapdag

Op vrijdag 21 september was het strapdag.  We kwamen te voet of met de fiets naar school. Op het eind van de dag dansten we samen op het straplied en kregen we een fijne verrassing.
Strappen is zo fijn, strappen is zo cool!   

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Strapdag

Op stap rond de school

De oudste kleuters gingen op stap rond de school. We ontdekten heel wat verschillende verkeersborden met allemaal hun eigen betekenis. We zagen heel wat huizen, auto’s, tuinen, poorten, …  

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Op stap rond de school

Koffer schaap

Vandaag maakten we kennis met schaapje Caro. Patata was te moe om mee te spelen. En alleen spelen vond ze echt niet leuk. Schaapje Caro verveelde zich. Gelukkig kwam Vriedje op bezoek en samen speelden ze samen verstoppertje.  Wat is het fijn om samen te spelen.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Koffer schaap

Startweek ‘samen door de wereld’

Op 3 september voelden we het samen kriebelen in onze buik. Voor sommigen omdat het hun allereerste schooldag was, voor anderen omdat ze na de vakantie hun vrienden weer zagen.  Kennismaken met de juf, samen dansen en zingen, de eerste knutselwerkjes, spelen in de klas en buiten in het bos.  De eerste week was er reeds eentje met heel veel ervaringen. 
We sloten onze eerste schoolweek af met een dansje. Nadien konden we genieten van een heerlijke receptie.
Samen door de wereld, onze kinderen vinden het alvast top!  We hopen dat het voor iedereen een fijn en leerrijk jaar wordt.  

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Startweek ‘samen door de wereld’