Uitstap naar Omi

Wat hadden we een super leuke dag! Met onze laarsjes aan waren we helemaal klaar om er tegenaan te gaan. De busrit was leuk en dan maakten we kennis met de hondjes van Omi. In de tuin van Omi ontdekten we kippen en hangbuikvarkentjes. Oh wat hadden ze een honger!
We speelden enkele spelletjes en daarna gingen we op bezoek bij de schapen, geiten en de pony.
Daarna gingen we  richting het huis van omi om onze boterhammen op te eten aan de haardvuur.
Daarna volgde het volgende en leukste deel van de dag: we gingen op stap naar het bos: het speelbos. Daar mochten we spelen, kampen bouwen en springen in de plassen. Op de terug weg gingen we langs het bospad waar we onze oren en ogen de kost gaven: we maakten het stil in het stilte weggetje, we keken naar de beken, luisterden naar de kikkers, keken naar de wolken in de lucht…
Zo gingen we terug richting het huis van Omi want de bus stond ons al op te wachten om terug naar school te gaan.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Uitstap naar Omi

Op ontdekking in de natuur bij Omi

Op ontdekking in de natuur…dat mochten we ondervinden bij omi. Na de kennismaking met de dieren verkenden we de natuur in de buurt. Ook de schapen en vakentjes mochten we verzorgen en eten geven. Voelde jij het verschil in hun vacht?

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Op ontdekking in de natuur bij Omi

Tuinwerkdag

Onze eerste tuinwerkdag van dit schooljaar was een regenachtige dag maar dat hield de ouders niet tegen om toch te komen helpen. Samen slaagden we erin om onze snoezeltuin winterklaar te maken, met tijd voor een babbeltje en nog zoveel meer.  Ook onze schoolboot ligt aangemeerd en is aan het wachten op zijn eerste passagiers.Dankjewel aan iedereen die kwam helpen.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Tuinwerkdag

Tractor op bezoek

De nonkel van Vic kwam een bezoekje brengen op onze school met zijn tractor. Dankjewel voor deze fijne ochtend.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Tractor op bezoek

Op stap naar de kinderboerderij

Vrijdag 25 september hadden heel wat kleuters kriebels in de buik want we gingen met de bus naar de kinderboerderij.   
Wie woont er op de boerderij? Wat eten de dieren? Waar wonen ze? We gingen het allemaal onderzoeken. We zagen kippen, kalkoenen, een pauw, koeien, ezels, geitjes, ganzen en hertjes. Sommige dieren wonen in de stal, andere in een hokje en we zagen ook enkele dieren in de weide staan.  
Na het bezoek aan de kinderboerderij maakten we een mooie wandeling richting de speeltuin om daar samen te spelen. Wat een fijn slot van deze leerrijke dag.  

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Op stap naar de kinderboerderij

Afscheid van klusjesman Marc

Op 16 september namen we op de afdeling Heide afscheid van onze klusjesman Marc.   
Omdat Marc zoveel talenten heeft zetten we hem vandaag extra in de bloementjes met onze eigen talentendans.  We zongen een liedje en gaven nog een cadeautje per klas zodat hij ons nooit gaat vergeten.   
100 000 maal dank voor iedere bal die je van het dak haalde, voor iedere kast die je voor ons repareerde, voor het snoeien van de struiken en zoveel meer.   

Geniet van je pensioen!   

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Afscheid van klusjesman Marc

Dag van de sportclub

Super trots toonden we vandaag onze sportoutfit op school.  Wat hebben we sportieve kleuters op onze school. Voetbal, turnen, dansen, tennis en zoveel meer.  

De kleuters op de Heide vinden het echt top om aan sport te doen! 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Dag van de sportclub

Zomerfoto in de buitenklas

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Zomerfoto in de buitenklas

Poppenkast met Fran en Cis

Vandaag kwamen Fran en Cis op bezoek bij Lou. Lou had een gouden schatkist mee gebracht met daarin een kapiteinspet. Lou had deze mee omdat hij blij is met wie hij is. Ook wij zijn blij met wie we zijn.
Met de kijker gingen we opzoek naar de talenten van Fran en Cis.  Cis kan goed voetballen en Fran is goed in raadseltjes verzinnen. Wat kunnen jullie goed. iedereen heeft zijn eigen talent. 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Poppenkast met Fran en Cis

Lichtmis

Naar jaarlijkse traditie bakten de ouders van de ouderraad pannenkoeken voor onze kleuters om lichtmis te vieren. Wat hebben de kinderen genoten van deze heerlijke verrassing.  
Dankjewel voor deze fijne dag.  

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Lichtmis