Tuinwerkdag

Onkruid wieden, de buitenklas afwerken, gras maaien, snoeien en tijd maken voor een gezellige babbel waren de ingrediënten voor een succesvolle tuinwerkdag. Bedankt aan de ouders die tijd vrij maakten om te helpen.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Tuinwerkdag

Omi

Onder een stralende herfstzon genoten we van onze eerste kennismaking met Omi en haar dieren.
We leerden de honden Albe en Roesa beter kennen, we aaiden konijnen, gaven de kippen en de bok eten. We kijken al uit naar de volgende keer…

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Omi

De eerste keer naar Omi

Bij omi werden we verwelkomd door de 2 lieve honden. Ook Achiel de bok en de vele kippen en kuikens brachten we een bezoek. Een leuke namiddag!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor De eerste keer naar Omi

Buitenklas op de Heide

Op de Heide steken enkele enthousiaste en handige ouders de handen uit de mouwen voor de opbouw van een buitenklasje.
We streven ernaar om dit alles klaar te hebben tegen de start van het nieuwe schooljaar.
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Buitenklas op de Heide

Wandelen met bewoners Heuverveld

 

Vrijdagmiddag werden onze oudste kleuters naar Heuverveld gebracht. Daar waren de bewoners ons al aan het opwachten om te gaan wandelen. Samen met onze kleuters wandelden ze terug naar onze school, waar voor hen een lekker tasje koffie en een stuk cake klaar stonden. Ook onze vrienden kregen een lekker stukje cake na de wandeling. Daarna konden ze nog even in de speeltuin spelen. We willen alle mama’s en papa’s bedanken voor de lekkere cake die zij gebakken hebben.

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Wandelen met bewoners Heuverveld

Zumba

SAMSUNG CAMERA PICTURES Op vrijdag 23 juni was het een speciale turnles. Niet juf Karolien gaf de turnles, maar een echte zumba juf kwam onze kleuters een lesje zumba geven.
We begonnen met een goede opwarming. Eens al onze spieren opgewarmd waren, leerde juf Stephanie ons een zumba dansje aan. Dat was niet altijd even gemakkelijk, maar wel super leuk. Tot slot gaven we elkaar nog een massage op rustige muziek. Alle kleuters hebben er van genoten. We willen juf Stephanie heel erg bedanken voor haar super leuke les.

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Zumba

Wandelen met de papa’s

Op woensdag 7 juni was het Papadag! Daar hadden onze kleuters naar uitgekeken.
Met onze fluovestjes aan gingen we op weg naar het bos. In het bos konden onze vriendjes eventjes spelen met hun papa. Er werd een kamp gebouwd en ook een eekhoorntaart van dennenappels gemaakt. Toen we terug op school kwamen, werd er als afsluiter een bekertje fruitsap gedronken. Daarna konden al onze vriendjes met hun papa mee naar huis.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Wandelen met de papa’s

schoolreis naar Kabouterberg

Met slecht weer maar vol goede moed vertrokken we op dinsdag 6 juni op schoolreis naar het Kabouterbos. Na een heel eindje rijden met de bus kwamen we aan in het Kabouterbos. Daar werden we opgewacht door lieve dames die ons rondleidden in het bos. Zo leerden we dat kabouters alleen in de herfst in paddenstoelen wonen want in de winter, lente en zomer zijn er geen paddenstoelen. Dan wonen de kabouters in de wortels van de bomen. Ook vertelden ze ons dat kabouters overdag slapen en ‘s nachts wakker zijn. De kans dat we dus een echte kabouter zouden zien, was heel klein. Als je echter heel stil bent en je oor op de wortels legt, dan hoor je soms wel een kabouter snurken. Dat kunnen ze heel goed en heel luid.
Onderweg in het bos waren er stopplaatsen waar we een opdracht uitvoerden: een zandtaart bakken voor de kabouterkoning, sportoefeningen doen zoals kabouters, rekenoefening maken en zelfs lezen van woordjes. Onze vriendjes konden het allemaal. We zongen ook het liedje ‘Hé, hé, kaboutertje’ op het grote kabouterpodium. Het was een leuke en leerrijke wandeling door het bos.
Van al het wandelen hadden we natuurlijk honger gekregen en de bus bracht ons naar een speeltuin. Daar smulden we van onze boterhammen en kregen we een drankje voor de dorst. Daarna speelden we nog in de leuke speeltuin tot het tijd was om terug naar school te gaan.
Het was een leuke maar vermoeiende dag en op de terugreis vielen dan ook enkele oogjes dicht.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor schoolreis naar Kabouterberg

Sponsor wandeling

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op vrijdag 31 maart zijn onze kleuters gaan wandelen. We danken iedereen die onze kleuters hiervoor gesponsord heeft. Zo hebben we een mooi bedrag binnen gehaald. Hiermee kunnen we leuke materialen voor de sportzaal en buiten aankopen.
Toen onze kleuters na de wandeling terug op school aankwamen was de paashaas langs geweest. Voor iedere kleuter lag er een chocolade konijntje verstopt in de tuin. Mmm dat was smullen!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sponsor wandeling

Carnaval: Toon je talent in de circustent

Het was weer carnaval en dat vonden we reuzeleuk. Dit jaar werkten we rond het thema circus. De hele week oefenden we voor de grote circusshow op vrijdag.  Dan was het carnavalsfeest en iedereen kwam verkleed naar school. Het was reuze leuk.
Alle klassen verzamelden in de zaal. Iedere klas gaf een echte circusshow. Er waren clowns, acrobaten, leeuwen, danseresje en nog veel meer. Het publiek genoot van de optredens. Natuurlijk waren er ook lekker hapjes: de tweede kleuterklas had voor de hele school popcorn gemaakt maar er waren ook lekkere tomaatjes, druiven, worteltjes en komkommer. Wat heerlijk smulden wij. Daarna brak er een echt dansfeest los op de leukste carnaval liedjes. Het was een leuke afsluiter voor de vakantie.

IMG_0199 IMG_0211

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Carnaval: Toon je talent in de circustent