Winterpret in de buitenklas

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Winterpret in de buitenklas

Toonmoment

Twee weken lang werkten we rond het thema: Pablo en Bob . 
Pablo de pinguin ging op ontdekking met zijn luchtballon en kwam aan op de Noordpool bij Bob de ijsbeer.  Daar aangekomen bleek zijn luchtballon stuk. Hoe kon hij nu terug? Samen bedachten ze een plan en ontdekten ze elkaars kwaliteiten. 
Ook onze kleuters gingen aan de slag om hun kwaliteiten te ontdekken. Hoe zouden zij dit probleem oplossen?  
We gingen aan de slag met ijs, water, sneeuw en zoveel meer. Op vrijdag 1 februari kregen de ouders de kans om even te komen kijken in de klassen.
Onze kinderen keken hier al even naar uit en waren heel trots om hun werk te laten zien.  

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Toonmoment

Pannenkoeken voor Lichtmis

Op vrijdag 1 februari vierden we lichtmis op onze school.  We smulden allen van een heerlijke pannenkoek. Dank je wel aan de ouderraad voor het bakken. 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Pannenkoeken voor Lichtmis

Nieuwjaarswens

We wensen jullie een jaar om van te smullen!!! 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwjaarswens

Bezoek aan de kerststal

Op woensdag gingen we met de ganse school op stap  naar de kerststal. We keken vol verwondering naar de mooie beelden van Moeke Maria, Jozef en de herders. Jezus was er nog niet bij.  Samen zongen we kerstliedjes voor het stalletje. 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek aan de kerststal

Advent

Vier weken lang keken we samen uit naar de komst van Jezus.  Iedere week gingen we samen een stapje verder naar de stal, iedere keer kwam er een kaarsje bij.   

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Advent

Sinterklaas op bezoek

Op vrijdag 30 november kwam Sinterklaas naar onze school.  Hij bracht ons samen met twee zwarte pieten een bezoekje.  Iedere groep bereidde in de klas een dansje, liedje of een versje voor. Dit wilden we natuurlijk laten zien.  Nadien kregen we de kans om allemaal even langs te gaan bij de Sint. Iedereen kreeg een handje en een heerlijke speculaas. Nadien zette we onze schoen met heerlijks voor zijn paard.  Dankjewel Sint voor de mooie cadeautjes die je nadien nog bracht.  

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sinterklaas op bezoek

Sponsorloop

Met de hele school gingen we op stap voor onze sponsorloop. We maakten er een mooie herfstwandeling van. Dankjewel aan iedereen die ons sponsorde! Met de opbrengst vullen we bewegingskoffers om te bewegen in de klas. Ook in de buitenklas wordt er extra bewegingsmateriaal voorzien.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sponsorloop

Omi november

In november gingen we voor de tweede maal naar omi. Deze keer werden we verwacht op de weide. We maakten kennis met de schapen, ezel, pony en de varkentjes. We gaven ze eten, drinken, vers hooi en mochten ze aaien.  De varkens werden extra verwend en kregen een heuse borstelbeurt. Op het einde gingen we ook nog even kijken naar de poel. Deze stond bijna droog en omi hoopt dat het nog heel wat regenen zal.  Wij kijken alvast uit naar maart, dan mogen we terug op bezoek bij omi. 

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Omi november

Grootoudersfeest

 Vrijdag 19 okotober genoten de grootouders ervan om met hun kleinkinderen de opdrachten in het bos en ontdekkingstuin te doen. Na een kopje kofie en cake werden de oma’s en opa’s nog eens extra verwend met een geschenkje van hun lieveling.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Grootoudersfeest