Lichtmis

Naar jaarlijkse traditie bakten de ouders van de ouderraad pannenkoeken voor onze kleuters om lichtmis te vieren. Wat hebben de kinderen genoten van deze heerlijke verrassing.  
Dankjewel voor deze fijne dag.  

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Lichtmis

Project: Ik voel een voet

Vanuit het prentenboek ‘ik voel een voet’ gingen we drie weken aan de slag in onze klas. Wat voelen de dieren?  Durven wij ook voelen? Samen gingen we aan de slag en maakten een blote voetenparcours, we schilderden een eigen fantasiedier, knutselden een schildpad, octopus, vleermuis en zoveel meer. Wat hoor ik daar toch? We genoten van luister en muziekspelletjes. We deden het af en toe ook rustig aan en genoten van een boekje in de hangmat.  
Wat waren we dan ook trots dat we dit alles op vrijdag 31 januari allemaal konden laten zien aan onze mama, papa, oma, opa, … 
Wie wil kan nog even nagenieten van enkele foto’s in het foto-album.  

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Project: Ik voel een voet

Kerstfeest

Aan de adventskrans namen we iedere week de tijd om even de tijd om stil te staan bij de geboorte van Jezus. Samen keken we uit naar Kerstmis.   
We gingen samen op stap naar de kerststal. Daar zongen we mooie kerstliederen.  Nadien vierden we feest in de klas. Het was gezellig om samen te zijn met al onze vrienden en de juf.  

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Kerstfeest

Bezoek Sinterklaas

We keken allemaal al even uit naar het bezoek van Sinterklaas. En op 5 december was het zover. De Sint en twee zwarte pieten kwamen naar onze school. We zongen samen liedjes, toonden hoe we pakjes konden gooien, dansten op leuke muziek of zeiden een versje op.  Op het einde mocht ieder kind nog een handje geven aan de Sint en kregen we wat lekkers. De Sint beloofde dat hij in de nacht nog wat leuks ging achterlaten in onze schoen!   

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek Sinterklaas

Op bezoek bij Omi

We maakten kennis met de dieren, gaven ze eten en mochten mee helpen hen te verzorgen.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Op bezoek bij Omi

Grootoudersfeest

Op vrijdag 11 oktober verwelkomden we de grootouders van onze kleuters op school. Samen met hun kleuter en Maya De Bij gingen ze op stap door onze school en voerden ze samen opdrachten uit. Een bijenkroon knutselen, samen de maya-dans dansen en een toastje proeven met honing waren enkele van de opdrachten.
Nadien konden oma en opa nog even nagenieten van een heerlijk kopje koffie en een stukje cake. En tot slot kregen ze nog een lekkere verrassing van hun kleinkind.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Grootoudersfeest

Bezoek van de imker

Wat is een imker? Deze vraag kregen onze kleuters reeds enkele dagen geleden. De antwoorden waren heel divers: een huis, een doos, het lijkt op anker, het leeft onder de grond, …
Vandaag kregen we het antwoord van een echte imker. Een imker blijkt gewoon een mens te zijn die zorgt voor de bijen en honing verzamelt.
Sommige kleuters mochten het kapruin (het pak van de imker) even passen. OOk proefden we van heerlijke honing en kregen heel wat uitleg over wat een imker allemaal doet.
Dank je wel, Juf Katleen, voor deze boeiende ochtend die ons nog lang zal nablijven.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek van de imker

Op bezoek bij Omi

We keken er al eventjes naar uit en vandaag was het eindelijk zover. We mochten voor de eerste keer naar omi dit schooljaar. We maakten kennis met de honden van omi, we gaven de kippen graantjes en mochten de konijnen aaien.
Daarna gingen we rozenbottels snoeien. Met handschoenen en snoeischaar gingen we aan de slag. Nadien maakte omi een heerlijke rozenbottel thee voor ons. Mmm, dat smaakte.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Op bezoek bij Omi

Dierendag

Woensdag mochten onze kleuters hun huisdier meebrengen naar school. We kregen bezoek van heel wat honden en één vogeltje. Dank je wel voor dit fijne bezoek.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Dierendag

Strapdag

Vrijdag 20 september was het strapdag. Iedereen werd aangemoedigd om met de fiets of te voet naar school te komen. We gingen met z’n allen de uitdaging aan.
Op school dansten we samen op het straplied en kregen we op het einde van de dag allemaal een strap-armbandje. 
Proberen jullie ook om te voet of met de fiets naar school te komen?

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Strapdag