Bezoek aan parlement en VRT

 Op maandag 3 december vertrokken de zesdejaars op uitstap met de bus richting Brussel.  De eerste stop was het bezoek aan het Vlaams Parlement. De leerlingen hadden hierover reeds geleerd in de klas en nu konden ze met eigen ogen dit prachtige gebouw bewonderen.  Elke klas had een gids die ons rondleidde doorheen het parlement. Net zoals de volksvertegenwoordigers mochten we plaatsnemen in de grote koepelruimte. Net echt!
Niet alleen is het parlement een plaats waar politici samenkomen; het is ook een plaats vol kunst. De leerlingen waren zeer verwonderd. Er zat altijd een verhaal achter elk kunstwerk. “Soms moet je de boodschap toch ver zoeken om het kunstwerk te begrijpen”, kwam er meerdere malen uit de kindermonden.
Na deze boeiende rondleiding, was het tijd om onze lunch te nuttigen.
Hierna haalden we een frisse neus in het Warandepark, een gigantisch park met -hoera- een speeltuin!
Een helikopter vloog al even over het park en belangrijke auto’s reden voorbij Het Paleis.
Belangrijke politici waren op weg naar de Wetstraat, naar het Federaal Parlement, voor de crisisvergadering omtrent het migratiepact! Spannend!
In de namiddag waren we te gast bij de VRT, de Vlaamse Radio -en Televisieomroep.
Een gids gaf ons een fijne en boeiende rondleiding voor een blik achter de schermen. We namen een kijkje in de studio van het journaal, het weer, Van Gils & Gasten, Ketnet en M&M! Ook kwamen we enkele BV’s tegen! Wat leuk!
We zagen dat deze studio’s in werkelijkheid veel kleiner zijn.
De camera’s kunnen echt wonderen verrichten!
Heel gek allemaal!
Na een dag vol politiek, kunst, cultuur en amusement en niet te vergeten, ambiance op de bus, keerden we terug richting het vertrouwde Waasmunster.
Het was een geslaagde dag!
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.