Bezoek aan de brandweer

In het vierde leerjaar zitten we volop in het thema van de hulpdiensten.
Een bezoekje aan de brandweer van Waasmunster mocht dan natuurlijk ook niet ontbreken. Brandweermannen Jan en Joris leerden ons welke taken brandweermannen allemaal hebben: branden blussen, wespennesten weghalen, de weg vrijmaken na een ongeval of een storm, …
Daarvoor hebben ze dan ook de gepaste kledij.
Natuurlijk hebben ze veel liever dat we brand voorkomen, dus leerden we over situaties thuis veiliger maken. Toch moeten we altijd voorbereid zijn op brand. Het belang van een rookmelder kregen we dan ook goed uitgelegd.
Er werd nog eens goed verteld welke stappen we moeten ondernemen mocht het toch branden bij ons thuis. Natuurlijk kennen we nu het hulpnummer 112 uit het hoofd.  We weten ook alles over vluchtroutes en verzamelplaatsen.
Tot slot mochten we een kijkje nemen bij de brandweerwagens. Ongelooflijk wat een materiaal onze brandweermannen allemaal hebben.
Een dikke dankjewel aan brandweermannen Jan en Joris voor de fantastische uitleg!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek aan de brandweer

Loopteam Sifrawa

Vrijdag 5 oktober gingen we terug van start met het loopteam van onze school.
De leerlingen van 5 en 6 krijgen ook dit schooljaar terug de kans om vrijblijvend deel te nemen aan deze extra sportactiviteit op onze school.
Elke vrijdagmiddag lopen ze in groep en volgens eigen niveau onder begeleiding van enkele leerkrachten doorheen de rustige schoolomgeving. Langzamerhand verleggen we ieders grens en bouwen we op tot een deugddoend loopje om met de nodige fierheid op terug te blikken. Sport, ontspanning en vooral plezier zijn dan ook de belangrijkste items die we voor ogen hebben en die perfect te combineren zijn.
Dit jaar mogen we 65 kinderen verwelkomen in ons loopteam… het enthousiasme bij de start was dan ook groot!
We wensen iedereen een fijn loopjaar toe en “keep the spirit”!
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Loopteam Sifrawa

Scholenveldloop

Onze medaillewinnaars van de scholenveldloop!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Scholenveldloop

Strapdag

Op 21 september was het de jaarlijjkse STRAPDAG. Ook onze school deed hier aan mee.
Ondanks het minder goede weer kwamen er massaal veel leerlingen en leerkrachten te voet of met de fiets naar de school. Met als resultaat een lege straat en parking waar de kinderen leuke krijttekeningen konden maken. Ook het straplied werd door jong en oud meegedanst.
Proficiat aan alle deelnemers.
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Strapdag

Sportdag 5LO

De kinderen genieten met volle teugen van hun laatste volle schooldag. Sommige hebben hun grenzen al verlegd op het hoogteparcours. Anderen leefden zich volledig uit tijdens de lasershooting. Nu staan nog de moeraspiste en een teamactiviteit op het programma.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sportdag 5LO