Bezoek aan de windturbines van Wase Wind

Op maandag 23 maart gingen we met de kinderen van het vijfde leerjaar op leeruitstap naar Zele om meer te weten te komen over hernieuwbare energie en de werking van een windturbine.
Wase Wind levert 100 % zuivere windstroom. Het is de bedoeling om zorgzaam om te gaan met mens en milieu.
De kinderen konden een “virtuele wandeling” maken in de windturbine. Ze werden door middel van een VR-bril meegenomen tot helemaal boven op de gondel van de windturbine. Bovenop de gondel konden ze een prachtig panorama waarnemen.De kinderen mochten ook in de mast van de turbine gaan kijken naar de elektriciteitskabels die onder de grond de elektriciteit tot in de huizen verdelen. Binnenin konden ze ook een lift zien die de onderhoudstechniekers tot bovenaan de mast brengt.
Het was voor iedereen een leerrijke ervaring!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek aan de windturbines van Wase Wind

PEP-dagen 6LO

Op vrijdag 23 maart mochten de leerlingen van ons zesde leerjaar proeven van de verschillende richtingen in de secundaire scholen van Sint-Niklaas. We bakten frietjes, maakten haargel, woonden een lesje latijn bij, gingen aan de slag met hout,… Het was een toffe dag waarbij we onze eigen blik verruimden en een beetje meer zicht kregen op de toekomst. Op naar het middelbaar!

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor PEP-dagen 6LO

PRIJSUITREIKING DAVIDSFONDS WAASMUNSTER

Vrijdag 16 maart vond de prijsuitreiking plaats van de verhalenwedstrijd met als thema “vriendschap” georganiseerd door het Davidsfonds van Waasmunster. Maar liefst 58 jongens en meisjes uit het 5e en 6e leerjaar namen deel aan deze wedstrijd.
Een 5 koppige jury selecteerde de beste verhalen per school en koos daaruit 1 laureaat.
Na een inleidend woordje door Mr. Paul Van Damme en onze burgemeester brak het moment van de waarheid aan. Mr. Danny De Schepper deelde de uitslag mee. Voor onze school werden volgende leerlingen genomineerd:
Jef Borms schreef een humoristisch verhaal over blijvend positief denken in moeilijke tijden.
Nicolas Willaert wist met “Bijzondere vriendschap”, een sprookje over pesten en vriendschap tussen een mens en een monster de jury te bekoren.
Margaux Verhoeven werd de winnaar van onze school. “De gouden vriend” is een mooi verhaal over een vriendschap tussen een mens en een dier.
Léonore Lauwers werd verkozen tot laureaat van de wedstrijd. Met het verhaal “Mijn schat” werden de juryleden overdonderd door het levendig taalgebruik, de afwezigheid van taalfouten, de fantasierijke inhoud en het gebruik van citaten.
Léonore mag zich nu de junior journaliste van de gemeente Waasmunster voor 2018 noemen.
Van harte proficiat aan alle deelnemers!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor PRIJSUITREIKING DAVIDSFONDS WAASMUNSTER

Fluo

Op 1 maart kregen de leerlingen van het derde leerjaar een schrijfster in de klas op bezoek.
Linda Vergauwen kwam haar kinderboeken op een leuke manier voorstellen. Ze vertelde op het niveau van de kinderen hoe haar boeken tot stand zijn gekomen en las enkele fragmenten voor uit haar twee kinderboeken.
‘Fluo’ is het grappige verhaal over een fluorescerend groen draakje, dat onverwacht uit een computerspelletje gesprongen is. Het draakje beleeft leuke en spannende avonturen met Jelle en zijn vrienden.
‘Fluo is terug’ is een spannend vervolg op ‘Fluo’, maar kan ook apart gelezen worden. Deze keer verzeilen Jelle en zijn vrienden in de spelletjeswereld. Ze moeten de strijd aangaan tegen duistere figuren om de wereld van Fluo te redden.
De kinderen vonden het alvast reuze om met deze verhalen kennis te maken en zijn benieuwd naar het vervolg van de avonturen… Dat wordt nog spannend!

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Fluo

Gezond ontbijt

Als afsluiter van hun thema wero over gezonde voeding, schoof het 4de leerjaar op woensdag 21 februari aan voor een heerlijk ontbijt, gemaakt door hun juffen en enkele vrijwilligers. Natuurlijk was het de bedoeling dat ze hun bordje zo gezond mogelijk vulden. Er was dan ook veel keuze: eitjes, kaas, hesp, brood, cornflakes zonder suiker, peperkoek, verschillende soorten fruit, melk, thee, chocomelk, water, enzovoort. We leerden dat er verschillende soorten beleg en voedingsmiddelen bestaan bij het ontbijt, zowel zoet, zout als hartig, en dat het aan ons is om de goede keuze te maken voor ons ontbijt. Alle buikjes waren goed gevuld na deze leuke voormiddag!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Gezond ontbijt