PRIJSUITREIKING DAVIDSFONDS WAASMUNSTER

Vrijdag 16 maart vond de prijsuitreiking plaats van de verhalenwedstrijd met als thema “vriendschap” georganiseerd door het Davidsfonds van Waasmunster. Maar liefst 58 jongens en meisjes uit het 5e en 6e leerjaar namen deel aan deze wedstrijd.
Een 5 koppige jury selecteerde de beste verhalen per school en koos daaruit 1 laureaat.
Na een inleidend woordje door Mr. Paul Van Damme en onze burgemeester brak het moment van de waarheid aan. Mr. Danny De Schepper deelde de uitslag mee. Voor onze school werden volgende leerlingen genomineerd:
Jef Borms schreef een humoristisch verhaal over blijvend positief denken in moeilijke tijden.
Nicolas Willaert wist met “Bijzondere vriendschap”, een sprookje over pesten en vriendschap tussen een mens en een monster de jury te bekoren.
Margaux Verhoeven werd de winnaar van onze school. “De gouden vriend” is een mooi verhaal over een vriendschap tussen een mens en een dier.
Léonore Lauwers werd verkozen tot laureaat van de wedstrijd. Met het verhaal “Mijn schat” werden de juryleden overdonderd door het levendig taalgebruik, de afwezigheid van taalfouten, de fantasierijke inhoud en het gebruik van citaten.
Léonore mag zich nu de junior journaliste van de gemeente Waasmunster voor 2018 noemen.
Van harte proficiat aan alle deelnemers!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor PRIJSUITREIKING DAVIDSFONDS WAASMUNSTER

Fluo

Op 1 maart kregen de leerlingen van het derde leerjaar een schrijfster in de klas op bezoek.
Linda Vergauwen kwam haar kinderboeken op een leuke manier voorstellen. Ze vertelde op het niveau van de kinderen hoe haar boeken tot stand zijn gekomen en las enkele fragmenten voor uit haar twee kinderboeken.
‘Fluo’ is het grappige verhaal over een fluorescerend groen draakje, dat onverwacht uit een computerspelletje gesprongen is. Het draakje beleeft leuke en spannende avonturen met Jelle en zijn vrienden.
‘Fluo is terug’ is een spannend vervolg op ‘Fluo’, maar kan ook apart gelezen worden. Deze keer verzeilen Jelle en zijn vrienden in de spelletjeswereld. Ze moeten de strijd aangaan tegen duistere figuren om de wereld van Fluo te redden.
De kinderen vonden het alvast reuze om met deze verhalen kennis te maken en zijn benieuwd naar het vervolg van de avonturen… Dat wordt nog spannend!

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Fluo

Gezond ontbijt

Als afsluiter van hun thema wero over gezonde voeding, schoof het 4de leerjaar op woensdag 21 februari aan voor een heerlijk ontbijt, gemaakt door hun juffen en enkele vrijwilligers. Natuurlijk was het de bedoeling dat ze hun bordje zo gezond mogelijk vulden. Er was dan ook veel keuze: eitjes, kaas, hesp, brood, cornflakes zonder suiker, peperkoek, verschillende soorten fruit, melk, thee, chocomelk, water, enzovoort. We leerden dat er verschillende soorten beleg en voedingsmiddelen bestaan bij het ontbijt, zowel zoet, zout als hartig, en dat het aan ons is om de goede keuze te maken voor ons ontbijt. Alle buikjes waren goed gevuld na deze leuke voormiddag!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Gezond ontbijt

Het vierde leerjaar trekt er weer op uit!!!

Iedereen weet dat het 4e leerjaar graag op uitstap gaat. Deze keer steken we de straat over voor een bezoek aan het gemeentehuis. Het is namelijk een heel belangrijk gebouw in onze gemeente! Waarom hangen al die vlaggen aan het gemeentehuis? Wat doen ze daar eigenlijk? Wanneer kan je er terecht en voor welke dingen? Trouwe medewerker André leidt ons rond en vertelt ons wat er allemaal te weten valt. Daarna was het aan de leerlingen om te tonen dat ze goed hadden opgelet en de quizvragen op te lossen. De burgemeester was niet aanwezig, maar we kregen hulp van de medewerkers van het gemeentehuis en een echte ‘schepen’ om onze vragen te beantwoorden.
Geweldig toch! Dat spelend leren!
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Het vierde leerjaar trekt er weer op uit!!!

Bibbezoek 4LO

Op vrijdagmiddag 2 maart zijn we met het 4e leerjaar op uitstap gegaan naar de bib. Elk jaar krijgen we van de bibliotheek een uitnodiging om een auteur beter te leren kennen. Dit jaar was het schrijver /illustrator Kristof De Vos die zijn werk kwam voorstellen.
De jonge man van net geen 2 meter groot heeft al aan 5 boeken meegewerkt, nummer 6 en 7 liggen momenteel op zijn werktafel. Kristof De Vos boeide onze leerlingen door voor hun neus een echte tekening te maken van Angel en haar hond. Talent verzekerd! Deze man, daar zullen we nog van horen!
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bibbezoek 4LO