Monsters in 4LO

In het 4de werden we echte monsterdesigners. We bedachten zelf een monster, dachten na over zijn/haar uiterlijk en over zijn/haar karakter. ieder monster had zelfs een job! Nadien mochten we ons monster maken met kosteloos materiaal. We gingen aan de slag met kurken, doosjes, dopjes, touwtjes,… en toverden deze dingen om tot echte monsters. Als afsluiter deden we nog een spreekbeurt waarin we ons monstertje moesten voorstellen aan de klas.

dav

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Monsters in 4LO

Pieten kwamen meespelen in 1LO

De leerlingen van 1LO kijken echt uit naar de komst van de Sint. Ze gingen een brief posten en zijn aan het aftellen…
Ze hadden zelfs een spelletjesnamiddag…met Zwarte Piet!
Meer foto’s van deze momenten vindt je bij ‘foto’s’.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Pieten kwamen meespelen in 1LO

Bzzzz….bijtjes. De imker op bezoek in het tweede leerjaar.

Vorige week kregen de leerlingen een woordje uitleg van juf Katleen. Maar deze keer trok de juf een gek pak aan, haar kapruin. De juf kwam vertellen over haar bijtjes en wie er allemaal in haar bijenkorven leefden. Want in haar vrije tijd is juf Katleen een imker, iemand die voor bijtjes zorgt. We maakten kennis met de koningin, de darren en de werksters. We leerden dat iedereen zijn eigen taakje heeft binnen de bijenkolonie. Ook kunnen we nu een bijtje beter herkennen tussen al de andere insecten, we leerden de onderdelen van een bij en stonden stil bij hoe er een bijtje uitziet. Ook zagen we allerlei imkerspullen waarmee de imker aan de slag kan gaan. De imker zorgt goed voor de bijtjes. Uiteraard mochten we ook honing proeven… mmmm, lekker zoet! Wist je dat er trouwens twee verschillende soorten honing zijn? Dat kwamen we allemaal te weten. Ten slotte kregen nog enkele kinderen de kans om zelf eens de kapruin aan te trekken, dat was wel leuk! We zijn nu heel wat te weten gekomen over de bijenwereld en weten dat ze heel belangrijk zijn! De imker deed dan ook de oproep om zeker voldoende bloemetjes in de tuin te zaaien en te planten, zo hebben ze voldoende voedsel en kunnen ze nog lang rondvliegen! Bzzzzzzz…..

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bzzzz….bijtjes. De imker op bezoek in het tweede leerjaar.

Herfstmandala’s

Vrijdagnamiddag was het mooi herfstweer dus gingen we naar het park. Daar maakten de kinderen prachtige mandala’s met alle natuurlijke materialen die ze verzamelden. 
Deze prachtige herfstmandala’s zijn terug te vinden bij ‘foto’s’.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Herfstmandala’s

Bezoek aan de fruitboer

Op dinsdag 8 september zijn de leerlingen van het tweede leerjaar op bezoek geweest
bij Verhofstede te Lokeren.
We hebben kennisgemaakt met verschillende soorten fruit en leerden het proces ‘van
appel naar appelsap.’ We mochten onze leerrijke dag afsluiten met een ontdekkingstocht door de boomgaard en een lekkere picknick.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek aan de fruitboer