Vredesposter wedstrijd

Op vraag van de Lions Club Waasmunster Scaldiana hebben al onze leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar meegedaan met de tekenwedstrijd rond het thema ‘Vrede’. Iedereen heeft een mooie vredesposter gemaakt. Een dikke proficiat voor alle leerlingen van de derde graad!!! Op donderdag 16 mei reikte de Lions Club de prijzen uit aan de winnaars: Wolf Maes, Liana Poppe, Marie Goossens, Yoni Van Vlierberghe, Margaux Verhoeve, Olivia Engels, Julie Heyman, Emma Bogaerts. Zij stonden met hun vredesposter dan ook in de krant.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Vredesposter wedstrijd

1LO naar de bib!

Deze maand bezochten we met het eerste leerjaar de bibliotheek van Waasmunster. Aangezien we nu al onze letters kennen en al vlot beginnen lezen was de tijd rijp om eens een bezoekje te brengen. We luisterden eerst naar een leuk verhaal en daarna kwam het echte werk. Iedereen werd in groepjes verdeeld en aan de hand van zeer leuke en actieve opdrachten konden we boeken verdienen. We moesten oa aan de hand van een foto van het kaft het juiste boek zoeken en fragmenten uit een stripverhaal in de juiste volgorde zetten. Op het einde mocht iedereen zelf nog een boek uitkiezen dat we dan mochten meenemen naar de klas. We hopen dat de leeshonger een beetje aangewakkerd is op deze manier en dat iedereen de bib nu zelf ook eens zal bezoeken. Zeker en vast een geslaagde activiteit !!!!!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor 1LO naar de bib!

Sponsorwandeling

Onder een stralende zon stapten onze leerlingen van de lagere school langs de Durmedijk.
Terwijl we mochten genieten van de mooie Waasmunsterse natuur lieten we ons ook sponsoren. De opbrengst van deze tocht is ten voordele van de vzw “Kalasi”, een organisatie die zich inzet voor enkele scholen in Bas-Congo. Bert De Wolf, opa van 2 leerlingen van de school, is de bezieler van dit project. Hij was zeer blij met het sponsorgeld. We verzamelden maar liefst € 1574 bij elkaar. Dank u wel aan alle sponsors.
Bert beloofde om volgend jaar foto’s door te sturen van wat er met het geld verwezenlijkt is.
Bekijk ook op regelmatige tijdstippen de website van de vzw. => www.kalasi.be

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sponsorwandeling

Op expeditie…

Op vrijdag 22 maart lieten we ons met het 5de leerjaar onderdompelen in de wondere wereld van Antarctica. We kregen uitleg door een echte poloreizigster. Mevrouw Roelant heeft uitleg gegeven over haar expeditie naar Antarctica. Ze vertelde ons meer over haar reis, het leven, de dieren, … maar ze maakte ons ook bewust van de klimaatverandering.
Het was een leerrijke namiddag en we hebben prachtige foto’s gezien.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Op expeditie…

Lentekriebels in de moestuin

Vandaag kregen juf Katleen en de kinderen van 3C bezoek van Daniël Suy. Als afgevaardigde van de Landelijke Gilde van Waasmunster bracht hij een starterskit om aan de slag te gaan in de moestuin van onze school. Dankjewel! Nu de lente begonnen is, zijn de groene vingers al volop aan het kriebelen. Weldra maken ze de schooltuin gebruiksklaar en kunnen ze vervolgens starten met bemesten, zaaien en planten. Mits de goede zorgen van de tuiniertjes valt er later dit schooljaar heel wat te oogsten. We zijn benieuwd welke gerechtjes ze hiermee kunnen maken. Het zonnetje was ook van de partij en de leerlingen merkten al gauw op dat het rond het bijenhotel al druk was. Ook komen de kinderen het komende jaar heel wat te weten over de insecten rondom en in de moestuin. Insecten spelen dan ook een belangrijke rol in ons stukje natuur en mogen zeker niet vergeten worden. Kortom, het ziet er naar uit dat er heel wat te beleven en te ontdekken valt bij die tuiniertjes van 3C!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Lentekriebels in de moestuin