De schoolnootjes

Elke vrijdagmiddag oefent ons schooleigen koor ‘de schoolnootjes’. Op de opendeurdag kan u ons aan het werk ‘horen’.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor De schoolnootjes

5LO duikt in het verleden

We lieten ons in het 5de leerjaar helemaal onderdompelen in het verleden.
Dit jaar leerden we al heel wat rond de verschillende periodes van de geschiedenis.
Op maandag 27 januari kregen we een echte legioensoldaat over de vloer. Hij vertelde ons alles over de tijd van de Romeinen. Hij gaf ons er niet alleen uitleg over maar liet ons ook heel wat zien uit die tijd. Sommigen mochten zich zelfs kleden als een echte Romein.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor 5LO duikt in het verleden

Sint op bezoek

6 december, eindelijk is die spannende dag aangebroken. De kinderen van het eerste en tweede leerjaar kijken ’s morgens vol verwondering uit naar het bezoek van Sinterklaas. In de weken voordien oefenden ze hun dansje en zetten ze hun beste beentje voor.
Na de speeltijd verzamelen we in de polyvalente zaal en begroeten we de sint met een fijn welkomstliedje. Daarna vallen de verlossende woorden ‘er zijn dit jaar geen stoute kinderen’. Dan is het de beurt aan het eerste leerjaar. Ze dansen samen met de zwarte pieten de ‘zwartepietensinterklaasmove’. Zelfs Sinterklaas heeft geprobeerd om deze coole move mee te dansen! Even later springt ook het tweede leerjaar recht met hun dansje voor de sint! Er wordt enthousiast gedanst en gezongen!
Op het einde krijgt elke klas van de Sint nog leuke cadeautjes om in de klas mee te spelen, dat wordt zeker een leuke namiddag!
Heel veel glunderende gezichtjes gaan opnieuw naar hun klas, het is een super dag!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sint op bezoek

Voorleesweek

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Ook onze school wil tijdens de voorleesweek het belang én het plezier van voorlezen in de kijker zetten. Gewapend met een spannend of grappig boek trokken de leerlingen van het 5e en 6e leerjaar door onze school om de leeshonger van kleuter tot en met 4e leerjaar te stillen.
Terwijl buiten de koude regen over de speelplaats vloeide, konden onze kinderen genieten van een knus, warm, gezellig voorleesmoment.
Hoe fijn kan (voor)lezen toch zijn!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Voorleesweek

Level Q

Donderdag 14 november trok het vijfde leerjaar richting CC Hoogendonck voor een theatervoorstelling. De titel was ‘Level Q’. Vier dansers/theatermakers namen ons mee in een soort van spel, van winnen en verliezen. Het was vooral een voorstelling waren er veel werd bewogen. Volgende week volgen er ook nog workshops omtrent de voorstelling. We zijn alvast benieuwd! 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Level Q