Uitstap naar de Cleeterboshoeve en domein De Ster

Naar aanleiding van hun nieuwe wero-thema “Als de koeien loeien…” brachten de 3 klassen van het 4de begin oktober een bezoek aan de Cleeterboshoeve. Boer Johan en zijn vrouw leidden ons rond in hun melkveebedrijf. We leerden er hoe de koeien gemolken worden, wat de koeien eten, hoe de kalfjes groeien en nog zoveel meer! We leerden er vooral heel veel over de melk. Ook zagen we boer Johan zijn varkens, schapen en kippen. We kregen nog een brikje chocolademelk of aardbeiendrank en een zelfgemaakte vanille –of chocoladepudding, uiteraard gemaakt van verse melk van de koeien! In de namiddag gingen we te voet naar De Ster waar we ons een hele namiddag mochten uitleven op de speeltuin. Zalig!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Uitstap naar de Cleeterboshoeve en domein De Ster

Bezoek aan de brandweerkazerne

Brandslangen? Ladderwagens? Absorptiekorrels? Commandovoertuigen? Het vierde leerjaar kan er jullie alles over vertellen! Op 26 september brachten zij namelijk een bezoek aan de brandweerkazerne van Hoogendonck. De kinderen leerden er dat men bij de brandweer verschillende voertuigen ter beschikking heeft en waarvoor elk voertuig dient. Ze leerden er ook het uniform van de brandweermannen kennen en ontdekten dat brandweermannen niet altijd hetzelfde uniform dragen. Dit is afhankelijk van waarvoor ze opgeroepen worden: een echte brand, een wespennest,… Ze leerden er ook hoe we thuis gevaarlijke situaties kunnen vermijden. Het was een interessante namiddag!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek aan de brandweerkazerne

EHBO in 4LO

 We nodigden op 29 september 2017 een aantal Rodekruismedewerkers uit op onze school. Zij leerden ons schaafwonden verzorgen, hoe te reageren als je een bloedneus hebt, wat te doen met brandwonden, hoe je best reageert in een situatie waar je om hulp moet telefoneren en nog veel meer. Na een goede uitleg mochten we dan ook zelf aan de slag gaan en leerden we bij mekaar correcte verbanden aanbrengen en oefenden we hoe we aan telefoon correcte info moeten doorgeven. Een dikke dank u aan alle vrijwilligers van het Rode Kruis die een volledige voormiddag tijd vrijmaakten.

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor EHBO in 4LO

Uitstap naar het maïsdoolhof in Sinaai

Dinsdag 19 september trokken de oudste kleuters samen met hun stoere begeleiders van het 5e leerjaar naar Sinaai.
Naar aanleiding van 800 jaar Sinaai had de Landelijke Gilde een prachtig maïsdoolhof aangeplant.
De kleuters konden onder begeleiding van de leerkrachten en kinderen van het vijfde leerjaar op stap voor een leuke zoektocht in het doolhof. De opdracht luidde: “Zoek 8 dieren in het doolhof”
Er was dus maar één manier om de opdracht tot een goed einde te brengen: Het hele doolhof uitkammen en de juiste weg naar de uitgang vinden. Dat was zeker niet voor iedereen even gemakkelijk omdat heel wat wegjes doodliepen.
Uiteindelijk baande iedereen zich een weg naar de uitgang, waar de kinderen als apotheose naar een platform konden klimmen, vanwaar ze het doolhof vanuit de lucht konden aanschouwen.
Als kers op de taart kregen alle kinderen nog een zakje popcorn aangeboden door de vrijwilligers van de Landelijke Gilde, waarvoor dank!
De terugweg naar school was iets minder ingewikkeld… Ook die weg vond iedereen terug!
We kunnen zeker en vast terugblikken op een geslaagde voormiddag!
Op naar de volgende uitdaging!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Uitstap naar het maïsdoolhof in Sinaai

Toon je sportclub

Woensdag toonden onze leerlingen graag hun sportclub. Volgende sportclubs toonden zich in vol ornaat: hockey, voetbal, dans, paardrijden, judo, turnen, atletiek, basket, rugby, handbal, tennis, wielrennen, waterpolo, zwemmen, golf en muurklimmen.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Toon je sportclub