Sint op bezoek

6 december, eindelijk is die spannende dag aangebroken. De kinderen van het eerste en tweede leerjaar kijken ’s morgens vol verwondering uit naar het bezoek van Sinterklaas. In de weken voordien oefenden ze hun dansje en zetten ze hun beste beentje voor.
Na de speeltijd verzamelen we in de polyvalente zaal en begroeten we de sint met een fijn welkomstliedje. Daarna vallen de verlossende woorden ‘er zijn dit jaar geen stoute kinderen’. Dan is het de beurt aan het eerste leerjaar. Ze dansen samen met de zwarte pieten de ‘zwartepietensinterklaasmove’. Zelfs Sinterklaas heeft geprobeerd om deze coole move mee te dansen! Even later springt ook het tweede leerjaar recht met hun dansje voor de sint! Er wordt enthousiast gedanst en gezongen!
Op het einde krijgt elke klas van de Sint nog leuke cadeautjes om in de klas mee te spelen, dat wordt zeker een leuke namiddag!
Heel veel glunderende gezichtjes gaan opnieuw naar hun klas, het is een super dag!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sint op bezoek

Voorleesweek

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Ook onze school wil tijdens de voorleesweek het belang én het plezier van voorlezen in de kijker zetten. Gewapend met een spannend of grappig boek trokken de leerlingen van het 5e en 6e leerjaar door onze school om de leeshonger van kleuter tot en met 4e leerjaar te stillen.
Terwijl buiten de koude regen over de speelplaats vloeide, konden onze kinderen genieten van een knus, warm, gezellig voorleesmoment.
Hoe fijn kan (voor)lezen toch zijn!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Voorleesweek

Level Q

Donderdag 14 november trok het vijfde leerjaar richting CC Hoogendonck voor een theatervoorstelling. De titel was ‘Level Q’. Vier dansers/theatermakers namen ons mee in een soort van spel, van winnen en verliezen. Het was vooral een voorstelling waren er veel werd bewogen. Volgende week volgen er ook nog workshops omtrent de voorstelling. We zijn alvast benieuwd! 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Level Q

11 november

11 november was niet alleen een dagje vrijaf maar ook een dag om even stil te staan bij wat er die dag gebeurd is. Dit deden de leerlingen van het 6de leerjaar dan ook. Op 12 november herdachten en eerden we de grote oorlog samen met alle zesdeklassers van Waasmunster.
In verschillende workshops rond dit thema kon iedereen zijn of haar talent volop laten zien. Als afsluiter bekeken we een theater voorstelling ‘De oversteek’ die ons een schets gaf van wat er zich tijdens de oorlog heeft afgespeeld.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor 11 november

Uitstap naar Brussel

De eerste uitstap met de leerlingen van het zesde leerjaar zit er alweer op!
Op maandag 16 oktober 2019 trokken we met een vrolijke, enthousiaste bende richting Brussel.
In de voormiddag stond een bezoek aan het Vlaams Parlement op de planning. Een gids nam ons mee door dit prachtige gebouw vol kunstwerken en maakte ons wegwijs in de politieke wereld.
Na deze boeiende voormiddag vertrokken we naar de VRT gebouwen voor een bezoek achter de schermen. Een blik in de studio’s van ‘Vandaag’, ‘Het weer’, ‘Ketnetstudio’ en vele andere was erg indrukwekkend.
Kortom, alweer een leerrijke dag waarbij we in de ene verbazing na de andere vielen!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Uitstap naar Brussel