Sponsorwandeling

Onder een stralende zon stapten onze leerlingen van de lagere school langs de Durmedijk.
Terwijl we mochten genieten van de mooie Waasmunsterse natuur lieten we ons ook sponsoren. De opbrengst van deze tocht is ten voordele van de vzw “Kalasi”, een organisatie die zich inzet voor enkele scholen in Bas-Congo. Bert De Wolf, opa van 2 leerlingen van de school, is de bezieler van dit project. Hij was zeer blij met het sponsorgeld. We verzamelden maar liefst € 1574 bij elkaar. Dank u wel aan alle sponsors.
Bert beloofde om volgend jaar foto’s door te sturen van wat er met het geld verwezenlijkt is.
Bekijk ook op regelmatige tijdstippen de website van de vzw. => www.kalasi.be

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sponsorwandeling

Op expeditie…

Op vrijdag 22 maart lieten we ons met het 5de leerjaar onderdompelen in de wondere wereld van Antarctica. We kregen uitleg door een echte poloreizigster. Mevrouw Roelant heeft uitleg gegeven over haar expeditie naar Antarctica. Ze vertelde ons meer over haar reis, het leven, de dieren, … maar ze maakte ons ook bewust van de klimaatverandering.
Het was een leerrijke namiddag en we hebben prachtige foto’s gezien.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Op expeditie…

Lentekriebels in de moestuin

Vandaag kregen juf Katleen en de kinderen van 3C bezoek van Daniël Suy. Als afgevaardigde van de Landelijke Gilde van Waasmunster bracht hij een starterskit om aan de slag te gaan in de moestuin van onze school. Dankjewel! Nu de lente begonnen is, zijn de groene vingers al volop aan het kriebelen. Weldra maken ze de schooltuin gebruiksklaar en kunnen ze vervolgens starten met bemesten, zaaien en planten. Mits de goede zorgen van de tuiniertjes valt er later dit schooljaar heel wat te oogsten. We zijn benieuwd welke gerechtjes ze hiermee kunnen maken. Het zonnetje was ook van de partij en de leerlingen merkten al gauw op dat het rond het bijenhotel al druk was. Ook komen de kinderen het komende jaar heel wat te weten over de insecten rondom en in de moestuin. Insecten spelen dan ook een belangrijke rol in ons stukje natuur en mogen zeker niet vergeten worden. Kortom, het ziet er naar uit dat er heel wat te beleven en te ontdekken valt bij die tuiniertjes van 3C!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Lentekriebels in de moestuin

Uitstap naar het provinciehuis in Gent

Ondanks het regenweer hadden onze leerlingen van het vierde leerjaar toch veel zin om op de bus te stappen richting Gent. De laatste weken hadden we ons in de klas reeds verdiept in alles wat met onze provincie Oost-Vlaanderen te maken had. We werden hartelijk ontvangen in het provinciehuis. In de prachtige zaal waar de vergadering van de provincieraad doorgaat, mochten we plaatsnemen. Na een zeer interessante uitleg over hoe men kan verkozen worden, wie mag stemmen, welke zaken de provincieraad allemaal moet beslissen en nog zoveel meer, was het tijd om zelf te debatteren. Onze ‘voorzitter’ gaf een stelling en daarna mochten we in discussie gaan en nadat we ons zegje hadden gedaan, konden we stemmen. Ja, dat was best spannend!
Als afsluiter kregen we nog een lekker en gezond drankje.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Uitstap naar het provinciehuis in Gent

Spelletjesnamiddag in WZC ’t Heuverveld

Op dinsdag 12 maart trokken we samen naar het woonzorgcentrum ’t Heuverveld. Samen met de bewoners en bewoonsters hebben we de hele middag spelletjes gespeeld. Het was een zeer geslaagde middag voor de kinderen en voor de bewoners! We toverden bij elkaar een lach op het gezicht. 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Spelletjesnamiddag in WZC ’t Heuverveld