Uitstap naar Brussel

De eerste uitstap met de leerlingen van het zesde leerjaar zit er alweer op!
Op maandag 16 oktober 2019 trokken we met een vrolijke, enthousiaste bende richting Brussel.
In de voormiddag stond een bezoek aan het Vlaams Parlement op de planning. Een gids nam ons mee door dit prachtige gebouw vol kunstwerken en maakte ons wegwijs in de politieke wereld.
Na deze boeiende voormiddag vertrokken we naar de VRT gebouwen voor een bezoek achter de schermen. Een blik in de studio’s van ‘Vandaag’, ‘Het weer’, ‘Ketnetstudio’ en vele andere was erg indrukwekkend.
Kortom, alweer een leerrijke dag waarbij we in de ene verbazing na de andere vielen!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Uitstap naar Brussel

Dag van de sportclub

Voetballers, judoka’s, turners, atleten, hockeyspelers, tennissers, danserssen, …In hun sportcluboutfit dansten ze allemaal samen deze morgen!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Dag van de sportclub

Sportdag 5LO

Op 27 juni 2019 gingen we met het vijfde leerjaar op sportdag. De laatste dag in het vijfde leerjaar moest er eentje worden om nooit te vergeten. En jawel zo ging het ook… Vele kinderen verlegden die dag echt hun grenzen. We speelden spannende teamspelen tegen elkaar en werden opgeleid tot echte boogschutters. Niet alleen op de grond maar ook boven het water op de moeraspiste en in de lucht op het hoogteparcours beleefden we heel spannende momenten. Als laatste activiteit werden we getest in een echte teambattle tijdens het lasershooting.
Het werd een spannende maar vooral mooie afsluiter van het vijfde leerjaar.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sportdag 5LO

Vredesposter wedstrijd

Op vraag van de Lions Club Waasmunster Scaldiana hebben al onze leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar meegedaan met de tekenwedstrijd rond het thema ‘Vrede’. Iedereen heeft een mooie vredesposter gemaakt. Een dikke proficiat voor alle leerlingen van de derde graad!!! Op donderdag 16 mei reikte de Lions Club de prijzen uit aan de winnaars: Wolf Maes, Liana Poppe, Marie Goossens, Yoni Van Vlierberghe, Margaux Verhoeve, Olivia Engels, Julie Heyman, Emma Bogaerts. Zij stonden met hun vredesposter dan ook in de krant.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Vredesposter wedstrijd

1LO naar de bib!

Deze maand bezochten we met het eerste leerjaar de bibliotheek van Waasmunster. Aangezien we nu al onze letters kennen en al vlot beginnen lezen was de tijd rijp om eens een bezoekje te brengen. We luisterden eerst naar een leuk verhaal en daarna kwam het echte werk. Iedereen werd in groepjes verdeeld en aan de hand van zeer leuke en actieve opdrachten konden we boeken verdienen. We moesten oa aan de hand van een foto van het kaft het juiste boek zoeken en fragmenten uit een stripverhaal in de juiste volgorde zetten. Op het einde mocht iedereen zelf nog een boek uitkiezen dat we dan mochten meenemen naar de klas. We hopen dat de leeshonger een beetje aangewakkerd is op deze manier en dat iedereen de bib nu zelf ook eens zal bezoeken. Zeker en vast een geslaagde activiteit !!!!!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor 1LO naar de bib!