Ode aan Edmond Verstraeten

Dat er in Waasmunster een kunstenaar geleefd heeft dat weten ze wel in het vierde leerjaar. Meer zelfs, dat deze schilder geboren is in “het witte huis” van onze school was een nieuwtje dat we niet zomaar konden laten voorbij gaan. Wie aandachtig “het witte huis” al eens bekeken heeft zal waarschijnlijk het bordje op de gevel al opgemerkt hebben, bij deze inhuldiging mochten we dan ook aanwezig zijn. Vervolgens gingen de leerlingen van 4LO op onderzoek en namen ze een blik in het leven van Edmond Verstraeten. Allereerst kwam Antoon Rumes over de schilder zijn leven en werk vertellen in de klas. Daarna gingen we indrukken opdoen op de tentoonstelling in Blauwendael. We maakten kennis met het impressionisme, de specifieke techniek en het gebruik van mooie kleuren. Dat wouden we zelf ook wel eens proberen en dus gingen we aan de slag met ons eigen impressie op doek. Wie herkent waar deze impressie vandaan komt en wie er te zien is? Rararara…Nog niet zo simpel maar wel fijn om te doen! 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Ode aan Edmond Verstraeten

Junior journalistenwedstrijd 5en 6LO

In december namen enkele leerlingen van het vijfde leerjaar en alle zesdeklassers deel aan de Junior Journalistenwedstrijd van het Davidsfonds. Iedereen werd uitgedaagd een verhaal neer te schrijven over het thema ‘buren’. Een dikke proficiat voor alle leerlingen van de derde graad!!!
Op vrijdag 6 maart reikte het Davidsfonds de prijzen uit aan de genomineerden: Lars Lyssens-Dannenboom, Marie-Julie Pollyn, Elise Smolders, Wout Vanoutrive, Emma Cuvelier en Julien Vermeir. Zij kregen het boek ‘Koning van Katoren’ als prijs. Van al deze genomineerden werd er nog één laureaat gekozen. Deze prijs ging naar Lars, gefeliciteerd. We mogen terecht trots zijn op onze jonge schrijftalenten, proficiat.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Junior journalistenwedstrijd 5en 6LO

De schoolnootjes

Elke vrijdagmiddag oefent ons schooleigen koor ‘de schoolnootjes’. Op de opendeurdag kan u ons aan het werk ‘horen’.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor De schoolnootjes

5LO duikt in het verleden

We lieten ons in het 5de leerjaar helemaal onderdompelen in het verleden.
Dit jaar leerden we al heel wat rond de verschillende periodes van de geschiedenis.
Op maandag 27 januari kregen we een echte legioensoldaat over de vloer. Hij vertelde ons alles over de tijd van de Romeinen. Hij gaf ons er niet alleen uitleg over maar liet ons ook heel wat zien uit die tijd. Sommigen mochten zich zelfs kleden als een echte Romein.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor 5LO duikt in het verleden

Sint op bezoek

6 december, eindelijk is die spannende dag aangebroken. De kinderen van het eerste en tweede leerjaar kijken ’s morgens vol verwondering uit naar het bezoek van Sinterklaas. In de weken voordien oefenden ze hun dansje en zetten ze hun beste beentje voor.
Na de speeltijd verzamelen we in de polyvalente zaal en begroeten we de sint met een fijn welkomstliedje. Daarna vallen de verlossende woorden ‘er zijn dit jaar geen stoute kinderen’. Dan is het de beurt aan het eerste leerjaar. Ze dansen samen met de zwarte pieten de ‘zwartepietensinterklaasmove’. Zelfs Sinterklaas heeft geprobeerd om deze coole move mee te dansen! Even later springt ook het tweede leerjaar recht met hun dansje voor de sint! Er wordt enthousiast gedanst en gezongen!
Op het einde krijgt elke klas van de Sint nog leuke cadeautjes om in de klas mee te spelen, dat wordt zeker een leuke namiddag!
Heel veel glunderende gezichtjes gaan opnieuw naar hun klas, het is een super dag!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sint op bezoek