Het 5e leerjaar is op stap geweest in de wondere waterwereld.

Op 27 november ontdekten de kinderen van het 5e leerjaar de waterwereld op een heel plezante manier. Met meer dan 80 experimenten en weetjes over water, is Hidrodoe een unieke belevenis geweest. We hebben een 3D-film bekeken, een gezamenlijk experiment uitgevoerd en besproken.
Na deze leerrijke voormiddag was het tijd voor echte ijspret. We gingen schaatsen op de ijspiste in het Netepark. Voor velen was dit de eerste keer maar we hadden dit snel onder de knie.
Het was superleuk!!!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Het 5e leerjaar is op stap geweest in de wondere waterwereld.

Meten en wegen in 1LO

In het eerste leerjaar meten en wegen ze op een speelse manier.

      

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Meten en wegen in 1LO

Bezoek aan parlement en VRT

 Op maandag 3 december vertrokken de zesdejaars op uitstap met de bus richting Brussel.  De eerste stop was het bezoek aan het Vlaams Parlement. De leerlingen hadden hierover reeds geleerd in de klas en nu konden ze met eigen ogen dit prachtige gebouw bewonderen.  Elke klas had een gids die ons rondleidde doorheen het parlement. Net zoals de volksvertegenwoordigers mochten we plaatsnemen in de grote koepelruimte. Net echt!
Niet alleen is het parlement een plaats waar politici samenkomen; het is ook een plaats vol kunst. De leerlingen waren zeer verwonderd. Er zat altijd een verhaal achter elk kunstwerk. “Soms moet je de boodschap toch ver zoeken om het kunstwerk te begrijpen”, kwam er meerdere malen uit de kindermonden.
Na deze boeiende rondleiding, was het tijd om onze lunch te nuttigen.
Hierna haalden we een frisse neus in het Warandepark, een gigantisch park met -hoera- een speeltuin!
Een helikopter vloog al even over het park en belangrijke auto’s reden voorbij Het Paleis.
Belangrijke politici waren op weg naar de Wetstraat, naar het Federaal Parlement, voor de crisisvergadering omtrent het migratiepact! Spannend!
In de namiddag waren we te gast bij de VRT, de Vlaamse Radio -en Televisieomroep.
Een gids gaf ons een fijne en boeiende rondleiding voor een blik achter de schermen. We namen een kijkje in de studio van het journaal, het weer, Van Gils & Gasten, Ketnet en M&M! Ook kwamen we enkele BV’s tegen! Wat leuk!
We zagen dat deze studio’s in werkelijkheid veel kleiner zijn.
De camera’s kunnen echt wonderen verrichten!
Heel gek allemaal!
Na een dag vol politiek, kunst, cultuur en amusement en niet te vergeten, ambiance op de bus, keerden we terug richting het vertrouwde Waasmunster.
Het was een geslaagde dag!
Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek aan parlement en VRT

Herfstmandala’s 5LO

 Vorige week maakten we in het park herfstmandala’s met de kinderen.
De kinderen kregen de opdracht om een mandala te maken met herfstmateriaal dat ze in het park vonden. Iedereen deed zijn best om er een echt kunstwerkje van te maken! De enige vijand tijdens de activiteit was de wind.
Tijdens de opdracht kregen we ook enkele leuke reacties van voorbijgangers, die het super vonden dat de kinderen op deze manier in contact kwamen met al het moois uit de natuur!
We hopen dat nog heel wat passanten onze herfstkunst hebben opgemerkt!
Op naar de winter!

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Herfstmandala’s 5LO

Herfst

We konden al genieten van stralende herfstdagen! En wat fijn is het om een mooi park in de buurt te hebben waar je de sfeer echt samen kan gaan opsnuiven.
Aan de hand van opdrachten gingen we samen op ontdekking.

 

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Herfst