Bezoek aan het huis van de Sint

Binnenkort komen Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten langs op school maar de kinderen van het eerste leerjaar brachten vorige week al een bezoekje aan zijn huis. We werden enthousiast ontvangen door zijn Pieten die ons een rondleiding gaven. We mochten een kijkje nemen in zijn bureau waar het boek van de Sint lag. Alle kinderen van het eerste leerjaar staan in zijn boek! Daarna gingen we naar de keuken waar Keukenpiet lekkere pepernoten aan het bakken was. Ook zagen we dat de Zwarte Pieten hun slaapkamer niet goed opruimden maar alle hun spelletjes verstopten onder hun mat. Sinterklaas zijn slaapkamer was wel opgeruimd. Sinterklaas slaapt met een knuffel van Mega Mindy. Op het einde van ons bezoekje mochten we de turnoefeningen van de Zwarte Pieten uitproberen. Na deze geweldige rondleiding kreeg iedereen nog een chocolaatje en een groepsfoto met Zwarte Piet mocht natuurlijk ook niet ontbreken!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek aan het huis van de Sint

Ons loopteam

Wist je dat onze school een extra inspanning doet om onze leerlingen voldoende te laten bewegen?
Want voldoende bewegen hoort immers bij onze visie van “gezonde school”.
Elke vrijdagmiddag lopen de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar onder begeleiding van enkele leerkrachten doorheen het centrum van Waasmunster. In verschillende groepen krijgen ze volgens hun eigen tempo de kans om op een sportieve manier een deel van hun middagpauze door te brengen.
Zachtjesaan bouwen ze aan hun basisconditie. Hun doel is dan ook om samen paraat te staan aan de start bij de tweede familierun tijdens het opendeurweekend van onze school. Trouwe lopers durven het tempo al wat opdrijven en zoeken de heidegrond al eens op tijdens hun 5km-loopje. Een sprintje op het einde zorgt wel eens voor een extra uitdaging.
Een dikke duim alvast aan alle gemotiveerde lopers! Doe zo verder!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Ons loopteam

Herdenking 11 november

Vrijdag 10 november stond volledig in het teken van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Om 10 uur vond er een herdenkingsmoment met bloemenhulde plaats aan het oorlogsmonument op de Vierschaar. Vervolgens mochten we genieten van de theatervoorstelling “ De Oversteek” in het POC.
’s Namiddags werden de zesdeklassers opgesplitst in werkgroepen en gingen ze onder leiding van de leerkrachten van de Academie aan de slag. De muzische resultaten waren ronduit prachtig!

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Herdenking 11 november

Spelletjes tijdens de middagpauze

Nu het buiten wat frisser wordt krijgen de kinderen van het eerste en tweede leerjaar de kans om in beurtrol gezelschapsspelletjes te spelen over de middag. We leren de spelregels en spelen samen met anderen. Heel leerrijk, maar ook heel gezellig!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Spelletjes tijdens de middagpauze

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor