Sportdag 5LO

Op 27 juni 2019 gingen we met het vijfde leerjaar op sportdag. De laatste dag in het vijfde leerjaar moest er eentje worden om nooit te vergeten. En jawel zo ging het ook… Vele kinderen verlegden die dag echt hun grenzen. We speelden spannende teamspelen tegen elkaar en werden opgeleid tot echte boogschutters. Niet alleen op de grond maar ook boven het water op de moeraspiste en in de lucht op het hoogteparcours beleefden we heel spannende momenten. Als laatste activiteit werden we getest in een echte teambattle tijdens het lasershooting.
Het werd een spannende maar vooral mooie afsluiter van het vijfde leerjaar.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sportdag 5LO

Vredesposter wedstrijd

Op vraag van de Lions Club Waasmunster Scaldiana hebben al onze leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar meegedaan met de tekenwedstrijd rond het thema ‘Vrede’. Iedereen heeft een mooie vredesposter gemaakt. Een dikke proficiat voor alle leerlingen van de derde graad!!! Op donderdag 16 mei reikte de Lions Club de prijzen uit aan de winnaars: Wolf Maes, Liana Poppe, Marie Goossens, Yoni Van Vlierberghe, Margaux Verhoeve, Olivia Engels, Julie Heyman, Emma Bogaerts. Zij stonden met hun vredesposter dan ook in de krant.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Vredesposter wedstrijd

1LO naar de bib!

Deze maand bezochten we met het eerste leerjaar de bibliotheek van Waasmunster. Aangezien we nu al onze letters kennen en al vlot beginnen lezen was de tijd rijp om eens een bezoekje te brengen. We luisterden eerst naar een leuk verhaal en daarna kwam het echte werk. Iedereen werd in groepjes verdeeld en aan de hand van zeer leuke en actieve opdrachten konden we boeken verdienen. We moesten oa aan de hand van een foto van het kaft het juiste boek zoeken en fragmenten uit een stripverhaal in de juiste volgorde zetten. Op het einde mocht iedereen zelf nog een boek uitkiezen dat we dan mochten meenemen naar de klas. We hopen dat de leeshonger een beetje aangewakkerd is op deze manier en dat iedereen de bib nu zelf ook eens zal bezoeken. Zeker en vast een geslaagde activiteit !!!!!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor 1LO naar de bib!

Sponsorwandeling

Onder een stralende zon stapten onze leerlingen van de lagere school langs de Durmedijk.
Terwijl we mochten genieten van de mooie Waasmunsterse natuur lieten we ons ook sponsoren. De opbrengst van deze tocht is ten voordele van de vzw “Kalasi”, een organisatie die zich inzet voor enkele scholen in Bas-Congo. Bert De Wolf, opa van 2 leerlingen van de school, is de bezieler van dit project. Hij was zeer blij met het sponsorgeld. We verzamelden maar liefst € 1574 bij elkaar. Dank u wel aan alle sponsors.
Bert beloofde om volgend jaar foto’s door te sturen van wat er met het geld verwezenlijkt is.
Bekijk ook op regelmatige tijdstippen de website van de vzw. => www.kalasi.be

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sponsorwandeling

Op expeditie…

Op vrijdag 22 maart lieten we ons met het 5de leerjaar onderdompelen in de wondere wereld van Antarctica. We kregen uitleg door een echte poloreizigster. Mevrouw Roelant heeft uitleg gegeven over haar expeditie naar Antarctica. Ze vertelde ons meer over haar reis, het leven, de dieren, … maar ze maakte ons ook bewust van de klimaatverandering.
Het was een leerrijke namiddag en we hebben prachtige foto’s gezien.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Op expeditie…