Dag van de sportclub

Vandaag kwamen onze sportiefste kleuters in hun sportoutfit naar school! Paardrijdsters, rugbyspelers, turners, zwemmers (een beetje koud om in zwembroek of badpak naar school te komen!😜), voetballers, …, kortom, heel veel sportievelingen!En om even samen op warmen, hebben we natuurlijk samen gedanst!Helaas zat de kapitein op volle zee, en was hij afwezig!Maar dat lieten we niet aan ons hart komen! Het werd een echt sport-momentje!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Dag van de sportclub

Bezoek aan Omi

Hoera! Voor de eerste keer dit schooljaar naar Omi! We ontdekten weer heel wat dieren, maakten kennis met de honden, kippen en konijnen en speelden tenslotte nog een spelletje in de tuin. Voor sommigen een kans om de eerste schrik te overwinnen, voor anderen een blij weerzien met de dieren. Een namiddag die weer heel snel voorbij was!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek aan Omi

Harry Malter

Onze schoolreis is altijd een van de hoogtepunten van het schooljaar. Dit jaar brachten we een bezoek aan Harry Malter. Bij aankomst namen we onmiddellijk het treintje dat ons doorheen het park voerde. Zo zagen we al een glimp van alle leuke dingen dat we konden doen die dag. Daarna gingen we de speeltuin ontdekken. Enkele waaghalzen durfden zelfs in de ‘kikker’. Die ging helemaal omhoog en dan in schokjes weer naar beneden. Na onze boterhammen wandelden we door het dierenpark, spijtig genoeg in een regenbui. Maar dat kon onze pret niet derven. De circusvoorstelling was prachtig! De kleuters zaten met open mond te kijken naar al de acts. Wat een toffe afsluiter van een leuke dag!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Harry Malter

Naar de wei van omi

Op de wei, met de schapen, varkens, een pony en enkele andere dieren erbij! Iedereen verzorgde de dieren mee, dat vonden ze vast “Oké”!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Naar de wei van omi

Klusnamiddag op de kleuterspeelplaats

Zaterdagnamiddag namen de juffen samen met enkele ouders de kleuterspeelplaats onder handen. Ze verzetten samen heel wat werk: een nieuw evenwichtsparcours werd geplaatst, de zandbak werd verhuisd, onze trein kreeg een laagje verf en de keuken werd opgefleurd.
Wat fijn dat we dit samen konden doen! Maandag zagen heel wat blije gezichtjes!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Klusnamiddag op de kleuterspeelplaats

Ter land, ter zee en in de lucht in de kleuterklassen

Na twee projectweken nodigden de kleuters iedereen uit om eens een kijkje te komen nemen in de klas. Heel veel mama’s, papa’s, oma’s, opa’s, broers en zussen waren benieuwd welke avonturen onze kleuters beleefd hadden. De kleuters toonden trots de spelletjes waarmee ze speelden, de leuke aangepaste hoeken in de klas en hun knutselwerkjes.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Ter land, ter zee en in de lucht in de kleuterklassen

Aftellen naar de Sint

Maandag kregen we een speciale brief van Zwarte Piet. Het was het wensenlijstje van de Sint. Hij komt graag op bezoek maar heeft wat speciale wensen. Wij zullen ervoor zorgen dat alles naar wens is!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Aftellen naar de Sint

Op bezoek bij Omi

Op donderdag 27 september ging juf Debby met haar kleuters naar het natuuratelier in Sombeke.
Een prachtige dag vol zonneschijn. Het was weer een leerrijke ervaring, zo leerden ze over de hond, kippen en konijnen.
De kleuters mochten de kippen voederen door graan te geven uit de handen die kommetjes vormden. Sommige kleuters durfden de uitdaging aan en de anderen keken graag toe. Ze waren allemaal zeer enthousiast.
Op het einde speelden we nog een spelletje met een toeter. Omi ging haar verstoppen, blies op haar toeter en de kleuters moesten luisteren waar het geluid vandaan kwam. Dan mochten ze naar Omi toe lopen. De kleuters hadden heel veel plezier.
Het was weer een fijne dag in de natuur.

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Op bezoek bij Omi

Uitstap naar de Ruiter

Wat een zalige dag!
We trokken er vandaag met de hele kleuterschool op uit!
Iedereen trok een fluo – hesje aan, om samen op stap te gaan!
Na een mooie wandeling met picknick – pauze, kwamen we rond de middag aan op de kleuterschool van de Ruiter. In het zonnetje konden we genieten van onze lekkere boterhammetjes!
Daarna was het tijd om nog een namiddag te spelen in de mooie speeltuin.
Rond 15.00u brachten bereidwillige chauffeurs ons terug naar school, waarvoor dank!
De mooie foto’s tonen zeker en vast hoe iedereen er van genoten heeft!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Uitstap naar de Ruiter

Natuuratelier

Op maandag 24 september trokken we met onze klas richting Sombeke, naar Omi!
Ondanks het regenachtige weer konden we genieten van de kippen en de konijntjes, en ook de 2 honden waren weer enthousiast van de partij!
Wat was deze namiddag weer heel snel voorbij!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Natuuratelier