Sint op bezoek

Kapitein Kriebelteen had een speciale oproep gekregen: zij mocht met de stoomboot van de Sint varen en hem zo naar school brengen. Wat was zij fier!
Met hun pietenmuts op en natuurlijk vol spanning, wachtten de kleuters de Sint op. Hij hoorde hun liedjes al van ver! De kleuters lieten al hun kunstjes zien aan de Sint: stappen op de daken, pakjes gooien, een pietendans en pietenlied en cijfergedicht. Elke klas kreeg van de Sint een mooi klascadeau.
Dit feest werd samen met de (groot)ouders gevierd. Zij waren welkom in de klassen om een kijkje te komen nemen.
Wat een spannende dag!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sint op bezoek

Natuuratelier

Op donderdag 14 november trokken we met de kleuters van de olifantenklas naar de weide, bij Omi! Gelukkig was het gestopt met regenen en konden we genieten van de buitendieren: varkens, schapen, geiten,…en de pony. De kleuters mochten de dieren eten geven, kammen en verzorgen. Met een hartje en een vuilblik gingen we ook hun “kaka” opruimen! Ja, ook dat hoort bij de dagelijkse verzorging!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Natuuratelier

Kapitien Kriebelteen en Woeste Willem

Kapitein Kriebelteen komt geregeld op bezoek bij de kleuters en tijdens zo een bezoekje vertelde hij van zijn collega Woeste Willem. De kleuters wouden graag dit interessant figuur ook aan hun grootouders voorstellen.
De grootouders maakten kennis met Woeste Willem tijdens het jaarlijkse grootoudersfeest. Kapitien Kriebelteen vertelde en de kleuters dansten. Op het einde zongen ze samen het zeeroverslied van Woeste Willem.
Terwijl de matrozen even konden uitrusten in hun klas, genoten de grootouders van een lekker tasje koffie met een stukje cake.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Kapitien Kriebelteen en Woeste Willem

Dag van de sportclub

Vandaag kwamen onze sportiefste kleuters in hun sportoutfit naar school! Paardrijdsters, rugbyspelers, turners, zwemmers (een beetje koud om in zwembroek of badpak naar school te komen!?), voetballers, …, kortom, heel veel sportievelingen!En om even samen op warmen, hebben we natuurlijk samen gedanst!Helaas zat de kapitein op volle zee, en was hij afwezig!Maar dat lieten we niet aan ons hart komen! Het werd een echt sport-momentje!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Dag van de sportclub

Bezoek aan Omi

Hoera! Voor de eerste keer dit schooljaar naar Omi! We ontdekten weer heel wat dieren, maakten kennis met de honden, kippen en konijnen en speelden tenslotte nog een spelletje in de tuin. Voor sommigen een kans om de eerste schrik te overwinnen, voor anderen een blij weerzien met de dieren. Een namiddag die weer heel snel voorbij was!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Bezoek aan Omi

Harry Malter

Onze schoolreis is altijd een van de hoogtepunten van het schooljaar. Dit jaar brachten we een bezoek aan Harry Malter. Bij aankomst namen we onmiddellijk het treintje dat ons doorheen het park voerde. Zo zagen we al een glimp van alle leuke dingen dat we konden doen die dag. Daarna gingen we de speeltuin ontdekken. Enkele waaghalzen durfden zelfs in de ‘kikker’. Die ging helemaal omhoog en dan in schokjes weer naar beneden. Na onze boterhammen wandelden we door het dierenpark, spijtig genoeg in een regenbui. Maar dat kon onze pret niet derven. De circusvoorstelling was prachtig! De kleuters zaten met open mond te kijken naar al de acts. Wat een toffe afsluiter van een leuke dag!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Harry Malter

Naar de wei van omi

Op de wei, met de schapen, varkens, een pony en enkele andere dieren erbij! Iedereen verzorgde de dieren mee, dat vonden ze vast “Oké”!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Naar de wei van omi

Klusnamiddag op de kleuterspeelplaats

Zaterdagnamiddag namen de juffen samen met enkele ouders de kleuterspeelplaats onder handen. Ze verzetten samen heel wat werk: een nieuw evenwichtsparcours werd geplaatst, de zandbak werd verhuisd, onze trein kreeg een laagje verf en de keuken werd opgefleurd.
Wat fijn dat we dit samen konden doen! Maandag zagen heel wat blije gezichtjes!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Klusnamiddag op de kleuterspeelplaats

Ter land, ter zee en in de lucht in de kleuterklassen

Na twee projectweken nodigden de kleuters iedereen uit om eens een kijkje te komen nemen in de klas. Heel veel mama’s, papa’s, oma’s, opa’s, broers en zussen waren benieuwd welke avonturen onze kleuters beleefd hadden. De kleuters toonden trots de spelletjes waarmee ze speelden, de leuke aangepaste hoeken in de klas en hun knutselwerkjes.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Ter land, ter zee en in de lucht in de kleuterklassen

Aftellen naar de Sint

Maandag kregen we een speciale brief van Zwarte Piet. Het was het wensenlijstje van de Sint. Hij komt graag op bezoek maar heeft wat speciale wensen. Wij zullen ervoor zorgen dat alles naar wens is!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Aftellen naar de Sint