Project en tentoonstelling afdeling Sombeke

 Op vrijdag 26 januari konden alle (groot)ouders even een ‘vliegje in de klas’ zijn! Samen met de kleuters stelden we een tentoonstelling op en was het opendeur in de klassen. Onze kleuters toonden trots hun kunstwerken en gaven uitleg bij de hoekjes. Er werd samen gespeeld, gelachen, bewonderd….we zagen de kleuters én ouders glimmen van trots!
Een beetje zoals Regenboog, de mooiste vis van de zee. Hij is super trots op zijn glinsterende schubben maar wil ze met niemand delen. Hij ontdekt al snel dat je zeker trots mag zijn op jezelf maar dat je nog gelukkiger wordt als je dit ook kan delen met anderen.
Het verhaal van ‘de mooiste vis van de zee’ gebruikten we als aanknopingspunt om twee weken met de kleuters rond verbondenheid te werken. We leerden onszelf beter kennen….”waar ben ik trots op?”. We leerden zorg dragen voor anderen, werden nog hechter als groep. We voelden ons ook verbonden met de natuur en al zijn schoonheid. We kregen echte vissen op bezoek in de klas en bespraken hoe we ze het beste konden verzorgen.
De opa van Kamiel kwam op bezoek en had heel veel interessante spullen mee…een hengel, echte vissen én fopvissen,… We mochten alles goed bekijken en uitproberen.
Het werden twee boeiende en hartverwarmende weken.
Al die unieke visjes samen vormen 1 grote vriendenzee!

 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.