Wapenstilstand

Deze week stond ook het zesde leerjaar stil bij De Eerste Wereldoorlog.
Naast het feit dat de leerlingen hierover les kregen in de klas, vond er woensdag een tentoonstelling plaats in het kasteel van Blauwendael.
Daarnaast kwam meneer Ivan Du-Tré vertellen over de oorlog in Waasmunster. Zeer interessant!
Het hoogtepunt was vrijdag 9 november. We herdachten de slachtoffers van De Eerste Wereldoorlog aan het monument. Dit deden we samen met alle zesdejaars uit Waasmunster.  Vervolgens beleefden we  tal van creatieve workshops in de academie. De leerlingen mochten kiezen welke workshop ze wilden beleven. Zo kon men kiezen uit keramiek, animatie, tekenen, schilderen, grafische technieken, beeldhouwen en projectatelier.
De kinderen konden hun fantasie de vrije loop bij het maken van vredesvogels, vliegtuigen (naar de replica die te zien is op de Vierschaar), enzovoort. Volgende week worden alle werkjes tentoongesteld in de academie. We zijn alvast benieuwd!
In de namiddag aanschouwden de kinderen de muziek- en theatervoorstelling “De Oversteek”, over het leven van een Vlaamse soldaat ten tijde van De Eerste Wereldoorlog. Een acteur en actrice vertolkten verschillende rollen en namen de leerlingen mee terug naar ’14-’18.
Het was een zeer boeiende week. Laat ons deze Grote Oorlog nooit vergeten.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.