Dierendag

Vandaag rollen we de rode loper uit voor de dieren!

Posted in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Dierendag

Scholenveldloop 2017

Al onze leerlingen namen deel aan de scholenveldloop!
We zijn fier op onze medaillewinnaars!

Posted in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Scholenveldloop 2017

Dag van de sportclub

Posted in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Dag van de sportclub

Slotmoment startweek met bbq

SLOTMOMENT STARTWEEK
Na de BBQ op vrijdag 8 september kregen we in de lagere school terug bezoek van de verstrooide schrijfster.
Weet je nog? In volle paniek vroeg ze de hulp van de leerlingen omdat ze zelf alle inspiratie kwijt was om verhalen te schrijven.
We kregen de voorbije week de tijd om te bewijzen hoe fantasievol en creatief we zijn door onze klasdeur op een leuke wijze aan te kleden. Alle klassen gingen deze uitdaging aan en slaagden erin om op deze wijze de “gouden pen” binnen te halen. Nu mag iedere klas meeschrijven aan een groot boek. Wordt vervolgd…
Maar aan het eerste boek begonnen we met de lagere school al samen… in de namiddag volgde er een heus spel met allerlei opdrachten die we samen met de klasgenootjes moesten uitvoeren. Elke geslaagde opdracht komt dan ook in het “GUINESS BOOK OF RECORDS VAN DE SINT-FRANCISCUSSCHOOL”. Het teamwerk binnen elke klas kende heel wat succes… Vele opdrachten doorheen de verschillende leerjaren werden glansrijk uitgevoerd en komen weldra in het boek.
Een mooie afsluiter van de eerste schoolweek!

Posted in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Slotmoment startweek met bbq

Samen verhaal maken

 

 Op 1 september rollen de leerkrachten van GVB Sint Franciscus Waasmunster de rode loper uit voor hun leerlingen en kleuters. Dit schooljaar ontdekken de leerlingen overal boeken, ze hangen aan de poort, in de gang en zelfs onder het afdak. Wat doen die boeken hier overal?
Gelukkig komen Fran en Cis, de 2 schoolfiguren, langs om het boekenmysterie op te lossen. Zij hebben een auteur uitgenodigd. Maar deze auteur heeft geheugenverlies en weet niet meer hoe ze verhalen moet schrijven. Ze daagt de leerlingen uit om met elke klas een boek te schrijven en zo de gouden bibliotheek van de school te vullen. Deze boeken worden onthuld op de opendeurdag van 2 juni.
De juffen van de kleuterschool hebben een vriendelijk boekenmonster uitgenodigd. Samen met zijn boekenbeesten weet hij alles van boeken. Hij komt een heel mooi verhaaltje vertellen aan de kleuters. Wat een ramp als blijkt dat ook dit boek helemaal leeg is! Het boekenmonster vraagt aan de kleuters hulp om zijn boek terug te vullen.
De lege boeken worden aan de leerlingen en de kleuters gegeven. Gedurende de startweek maar ook het verdere schooljaar staan boeken centraal op onze school. We hebben ons als school geëngageerd voor het project Kwartiermakers. Kwartiermakers stelt dat één kwartier vrij lezen per dag een groot verschil maakt. Maar dan wel elke dag van de week, het hele jaar lang, en in elke klas. Zo ontstaat een echt leesritueel op school. Kwartiermakers staat voor prikkelen tot zelfstandig lezen, in een ongedwongen sfeer, en met een brede waaier aan nieuwe boeken binnen handbereik.
Gelukkig bleken de handboeken van de leerlingen niet leeg. Na deze leuke toneeltjes trokken ze terug naar de klas om de allereerste lessen te krijgen in hun nieuwe klas.

Posted in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Samen verhaal maken