De warmste cupcakes voor de mediclowns

Gewapend met een glimlach, een onuitputtelijke moppentrommel en bakken vol verbeelding en creativiteit gaan ze als echte helden de strijd aan. In het ziekenhuis of gewoon op huisbezoek, de Mediclowns toveren een glimlach op de snoet van iedere zieke bengel.
Op dinsdag 12 december kwam Eddy van de Mediclowns een woordje uitleg geven over hun werking. In een filmpje werd getoond hoe zo’n bezoekje aan zieke kinderen kan verlopen. Simpelweg met een rode neus veranderde Eddy in een echte clown.
De leerlingen, zowel groot als klein, konden hun slimme en goede vragen stellen. Aan de hand hiervan werd de werking duidelijk gemaakt. Zo maakten de leerlingen kennis met het ‘goede doel’ dat we dit jaar uitgekozen hebben voor onze cupcake-verkoop volgende week dinsdag en donderdag.

U koopt ook een cupcake en steunt zo de Mediclowns?

 

Posted in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor De warmste cupcakes voor de mediclowns

De sint op bezoek!

Dinsdag kregen we heel speciaal bezoek op school. De kleuters en de leerlingen van de eerste graad wachten de sint op in de polyvalente zaal. Bij de oudere leerlingen kwam de sint totin de klas zelf. Tijdens de speeltijd vielen er plots koekjes uit de lucht: er waren 2 pieten op het dak!

Posted in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor De sint op bezoek!

Voorleesweek

Afgelopen week stond het voorlezen overal in Vlaanderen in de belangstelling. De organisatie ‘Iedereen Leest’ wil iedereen aansporen om voor te lezen omdat voorlezen de taalontwikkeling en de fantasie stimuleert. Bovendien opent voorlezen nieuwe werelden. Het schept een band, niet alleen bij jonge kinderen maar ook bij kinderen die zelf al lezen.
Ook onze school deed vol enthousiasme mee en ging nog voor de herfstvakantie op zoek naar mama’s, papa’s, oma’s, opa’s, geweldige buurvrouwen, … die wilden voorlezen. Meer dan 25 mensen kwamen onze juffen en meesters versterken deze week. Nogmaals een dikke MERCI daarvoor!
De kleutertjes werden verwend met een verhaal voorgelezen door de leerlingen van het zesde leerjaar. Een mooi moment waar de kleinste en de grootste kinderen van onze school zeker van genoten hebben.

 

Posted in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Voorleesweek

Het loopteam van Sifrawa

Wist je dat onze school een extra inspanning doet om onze leerlingen voldoende te laten bewegen?
Want voldoende bewegen hoort immers bij onze visie van “gezonde school”.
Elke vrijdagmiddag lopen de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar onder begeleiding van enkele leerkrachten doorheen het centrum van Waasmunster. In verschillende groepen krijgen ze volgens hun eigen tempo de kans om op een sportieve manier een deel van hun middagpauze door te brengen.
Zachtjesaan bouwen ze aan hun basisconditie. Hun doel is dan ook om samen paraat te staan aan de start bij de tweede familierun tijdens het opendeurweekend van onze school. Trouwe lopers durven het tempo al wat opdrijven en zoeken de heidegrond al eens op tijdens hun 5km-loopje. Een sprintje op het einde zorgt wel eens voor een extra uitdaging.
Een dikke duim alvast aan alle gemotiveerde lopers! Doe zo verder!
Posted in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Het loopteam van Sifrawa

Oog voor lekkers

Dat het eten van fruit, groenten en melk gezond is, hoef je niemand meer te vertellen. Iedereen weet het, maar ‘weten’ is nog niet gelijk aan ‘eten’! Om dit meer bewust te maken bij onze leerlingen, nemen we deel aan het project ‘OOG VOOR LEKKERS’. Slurp en Slice moedigen ons aan om groenten, fruit en/of melk te eten en te drinken. Na de kerstvakantie nemen we ook deel aan een wedstrijd die ons in klasverband verder laat smullen van deze gezonde producten.

Meer info lees je op de volgende website: www.oogvoorlekkers.be

 

 

Posted in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Oog voor lekkers